Sport

Călcaiul de aur al lui Schürrle

Ziarul de Vrancea
1 iul 2014 468 vizualizări
Germania - Algeria 2-1 (0-0, 0-0, la Porto Alegre * vineri, un sfert de vis pe "Maracana": Franţa - Germania

Germania: Neuer - Mustafi ('69 - Khedira), Mertesäcker, Boateng, Höwedes - Schweinsteiger ('109 - Krämer), Lahm, Kroos - Özil, Müller, Götze ('46 - Schürrle). Selecţioner: Joachim Löw.
Algeria: Mbolhi - Mandi, Belkalem, Halliche ('97 - Bougherra), Ghoulam-  Taider ('78 - Brahimi, Mostefa, Lacem - Feghouli, Slimani, Soudani ('99 - Djabou). Selecţioner: Vahid Halilhodzic.
Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia)
Cartonaşe galbene: Lahm / Halliche
1-0, min. 92: Müller centrează, Schürrle reia cu călcaiul din careul mic.
2-0, min. 120: Özil, şut în diagonală
2-1, min. 120^2: Djabou, din centrarea lui Slimani.
Nu a început deloc conform aşteptărilor partida de la Porto Alegre. Este adevărat, germanii au arătat că ştiu să-şi pună superioritatea în valoare, s-a arătat neaşteptat de vulnerabilă în apărare, la contraatacurile algeriene. Şi dacă primul şut pe poartă a apărut în min. 13, la poarta lui Mbolhi (Schweinsteiger), la faza următoare, Feghouli s-a trezit cu o minge excelentă în careu, dar n-a ştiut ce să facă cu ea şi între un şut riscant şi o centrare bună a ales... ratarea. O centrare bună a trimis fundaşul Ghoulam, însă a trecut pe langă varful Slimani. De pe margine, selecţionerul Joachim Löw şi-a dat seama că scarţaie ceva, că meciul ăsta cu alegerienii nu seamănă cu chermeza cu "Klinsi" şi a cerut iuţirea jocului. Aceste indicaţii nu au avut chiar efect imediat, prima repriză a curs echilibrat, pigmentată cu două şuturi periculoase ale alegerienilor, semnate de Feghouli şi Mustefa. Însă nemţii au devenit mai atenţi în defensivă şi mai incisivi în atac şi marea lor ocazie dinainte de pauză s-a consumat în min. 40, cand Mario Götze a ratat singur cu portarul.
Discursurile de la vestiar au avut efect în startul părţii secunde, iar Herr Joachim s-a arătat inspirat prin introducerea lui Schürrle. Rezerva de lux de la Chelsea a trimis un şut pretenţios din lateral, Mbolhi a prins lovitura de cap a lui Mustafi, iar Thomas Müller (cam absent la finalizare) a găsit o pasă bună pentru Lahm, care a expediat o torpilă de la 20 de metri, deviată de un apărător algerian. Meciul începea să curgă în direcţia germană, pe fondul unei slăbiri a forţei de contraatac algeriene, dar şi a unor imprecizii la finalizare. În final, Müller îşi aminteşte că este atacant şi şutează de trei ori la poarta lui M'Bolhi, foarte aproape de succes. Spre finalul timpului regulamentar, dominarea germană a devenit cvasi-totală, ultima ocazie fiind chiar în ultimele secunde, cand centrarea lui Schürrle pentru Lahm a fost rezolvată de intervenţia disperată a lui Halliche.
Golul n-a întarziat mult în prelungiri, făxut de acelaşi cuplu cu roluri inversate, Schürrle - Müller. Mostefa a ratat dintr-o poziţie ideală, de la 10 metri, nemţii s-au jucat cu ocaziile, iar într-un final total neaşteptat s-au mai marcat două goluri.  Germania s-a răzbunat pe ruşinea de acum 23 de ani, exact la acelaşi scor şi vor întalni, vineri, de la ora 19:00, pe "Maracana" echipa Franţei.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.