Sport

Cucurigu, în final!

Ziarul de Vrancea
1 iul 2014 452 vizualizări
Franţa - Nigeria 2-0 (0-0), la Brasilia * francezii şi-au arătat superioritatea doar în ultimele 20 de minute

Franţa: 1. Lloris – 2. Débuchy, 4. Varane, 21. Koscielny, 3. Evra - 19. Pogba, 6. Cabaye, 14. Matuidi - 8. Valbuena (min. 90^4 - 18. Sissoko), 9. Giroud (min. 62 - 11. Griezmann), 10. Benzema. Antrenor: Didier Deschamps.
Nigeria: 1. Enyeama - 5. Ambrose, 2. Yobo, 22. Omeruo, 13. Oshaniwa - 17. Onazi (min. 59 - 4. Reuben Gabriel), 10. Obi Mikel - 8. Odemwingie, 11. Moses (min. 89 - 19. Nwofor), 7. Musa - 9. Emenike. Antrenor: Stephen Keshi.
Cartonaş galben: Matuidi (’54).
Arbitru: Mark Geiger (SUA).

1-0, min. 79: Enyeama iese greşit la un corner de pe stanga, Pogba înscrie în poarta goală, cu capul, de la 7 metri;
2-0, min. 90^4: corner de pe dreapta executat scurt, Valbuena avansează, pasează în careul mic, spre Griezmann, mingea se loveşte de Yobo şi intră în plasă.

Un prim act sărac în faze de poartă, în care a apărut o singură ocazie mare (Pogba, în minutul 22, a şutat de la 11 metri, Enyeama a respins) şi două încercări ceva mai periculoase (Débuchy – pe langă poartă, în minutul 41 şi Emenike - în minutul 44) nu anunţa deloc furtuna de după pauză.
Africanii au început cu entuziasm, au dominat mare parte a timpului, însă nu au reuşit să-şi concretizeze superioritatea, deşi Emenike (’60) şi Odemwingie (’65) au avut situaţii bune de a înscrie. Franţa a avut  reacţie şi a dominat cu autoritate a doua parte a actului secund, ocaziile curgand: Moses a scos de pe linia porţii şutul lui Benzema (’70), care a mai trimis un şut-centrare periculos peste şapte minute, Cabaye a trăznit “transversala” la faza imediat următoare, iar Enyeama a parat lovitura de cap a lui Benzema din minutul 79. Portarul nigerian a clacat însă presiunii în acelaşi minut, cand a ieşit greşit şi i-a permis lui Pogba să deschidă scorul. Sprintul final a fost gestionat cu cap de francezi, care nu numai că nu le-au dat adversarilor vreo şansă de a egala, ci au ameninţat serios poarta lui Enyeama, care a respins la şutul lui Griezmann şi a fost învins a doua oară în prelungiri.










 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.