Sport

S-a întors norocul

Ziarul de Vrancea
30 iun 2014 512 vizualizări
Costa Rica - Grecia 1-1 (0-0, 1-0), 5-3 după lovituri de departajare, la Recife * grecii au egalat în ultimele secunde ale timpului regulamentar, dar au ratat o ocazie monumentală în prelungiri şi au pierdut la punctul cu var

Costa Rica: Navas - Gamboa ('77 - Acosta), Duarte, Gonzalez, Umaña, Diaz - Ruiz, Borges, Tejeda ('66- Cubero), Bolaños ('83 - Brenes) - Campbell. Selecţioner: Jorge Luis Pinto.
Grecia: Karnezis - Torosidis, Manolas, Papasthatopoulos, Holebas - Maniatis ('78 - Katsouranis), Samaris ('58 - Mitroglou) - Salpingidis ('69 - Gekas), Karagounis, Christodoulopoulos - Samaras. Selecţioner: Fernando Santos.
Arbitru: Benjamin Williams (Australia).
Cartonaşe galbene: Duarte 2, Tejeda, Granados (bancă), Ruiz, Navas / Samaris, Manolas.
Eliminat: Duarte ('68)
1-0,  min. 52: Ruiz primeşte mingea de pe stanga de la Bolaños şi şutează plasat pe jos, de la 16 metri.
1-1, min. 90^1: Gekas trage la poartă, Navas respinge în faţă şi Papasthatopoulos înscrie printre fundaşii costaricani.
Să recunoaştem cinstit, nu se putea aştepta prea mult spectacol de la optimea de la Recife. La jocul bineştiut al celor două echipe (mai ales al Greciei) se adaugă ingredientele mizei. Nu calificarea în sferturi ipso facto, ci realizarea unei performanţe nesperate la început. Astfel a început un meci plictisitor, tacticizat (spun unii) în care Costa Rica era partea cu posesia, iar Grecia cu şocurile. Mai exact, superioritate elenă la şuturi (cadrate sau necadrate). Karagounis şi Christodoulopoulos de o parte, Bolaños de cealaltă, au fost cei care au încercat porţile de la distanţă, iar ocazia de gol a primei reprize a aparţinut lui Salpingidis, care a şutat de la 6 metri, piciorul salvator al lui Navas respingand mingea în corner.
După pauză, jucătorii de pe teren şi-au amintit că se joacă un meci de calificare. Au început grecii să caute culoarele de şut şi fazele fixe, dar de înscris au făcut-o ceilalţi, printr-o sclipire a lui Bryan Ruiz. Încrezători, "los ticos" au încercat să profite, ba chiar puteau scoate şi un penalty la un henţ comis de Torosidis. Construcţia lentă şi defectuoasă a echipei elene conducea spre un deznodămant favorabil americanilor, însă un fault dur departe de poartă al lui Duarte a schimbat  nu numai echilibrul numeric  ci şi aspectul jocului. Grecii au atacat mai viguros (portarul Navas a avut ceva probleme), iar Santos a făcut schimbările la foc automat, împrospătand efectivul. Costaricanii şi-au blindat careul şi, în loc să se înmulţească fazele de poartă s-au înmulţit faulturile. Şi contraatacurile puţine ale echipei lui Pinto au semănat leit cu atacurile greceşti. Şi totuşi, cand e vorba de greci, există şi minuni cu repetiţie. O gafă a apărării a salvat din nou Elada în timpul adiţional, ba chiar putea fi şi mai şi, dar portarul Navas şi-a răscumpărat greşeala, intervenind decisiv la lovitura de cap a lui Mitroglou.
Cu moralul ridicat şi un un om în plus, grecii au atacat mai mult în prelungiri, însă spre final, americanii au avut cateva situaţii bune pe contraatac. Mitroglou a rispit şansa ultimelor secunde şi s-a ajuns la punctul cu var. Keylor Navas a apărat şutul lui Gekas şi "los Ticos" vor juca sambăta, la Salvador, ultimul sfert de finală, contra Olandei
Au transformat: Borges, Ruiz, Gonzalez, Campbell, , Umaña (CR) / Mitroglou, Christodoulopoulos, Holebas (G),
A ratat: Gekas (G)



 



















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.