Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Rapid va juca în Liga I

Ziarul de Vrancea
30 iun 2014 437 vizualizări
Gruparea FC Rapid a caştigat, ieri, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, litigiul cu Federaţia Romană de Fotbal, forul de la Lausanne acordand licenţa clubului giuleştean pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Nicolae Manea.

"Tribunalul a făcut dreptate. Am caştigat litigiul la TAS şi am primit licenţa pentru sezonul următor al Ligii I. Sincer, noi nici nu trebuia să ajungem aici, pentru că dosarul nostru de licenţiere a fost în regulă. Nu îmi explic nici acum de ce domnul Duru ne-a refuzat dreptul de a promova. Dar asta nu mai contează, Rapid va juca din nou în Liga I chiar din acest sezon. Vreau să mulţumesc în mod special Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ajutorul pe care ni l-a dat în acest litigiu de la Lausanne", a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Manea.

Percheziţii la Federaţia de Ciclism

Poliţiştii fac percheziţii la sediul Federaţiei Romane de Ciclism, într-un dosar privind infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi evaziune fiscală, în care sunt suspectaţi preşedintele şi secretarul FRC, precum şi administratorii unor firme. Potrivit surselor citate, poliţiştii Direcţiei pentru Investigarea Fraudelor suspectează că preşedintele şi secretarul Federaţiei Romane de Ciclism (FRC) ar fi comis infracţiuni de abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnătură privată şi uz de fals. Conducerea Federaţiei Romane de Ciclism ar fi folosit fondurile alocate sportivilor romani care ar fi trebuit să ajungă la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii, pentru a achiziţiona consumabile la preţuri supraevaluate, au arătat sursele citate. Concret, deşi niciun sportiv roman nu a participat la competiţia din SUA, preşedintele şi secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca să achiziţioneze la suprapreţ rechizite, hartie igienică şi detergenţi.

Karagounis s-a retras din naţionala elenă


Mijlocaşul Giorgios Karagounis şi-a anunţat, duminică seară, retragerea din echipa naţională a Greciei, după înfrangerea la lovituri de departajare din meciul cu reprezentativa statului Costa Rica şi eliminarea din optimile de finală ale Cupei Mondiale. "Echipa a crescut, jucătorii tineri au caştigat experienţă. Pentru mine a venit momentul să mă retrag de la naţională. Am încercat să aduc experienţa mea la acest turneu final. Cred că jucătorii tineri vor face în continuare performanţă", a spus Karagounis. Giorgio Karagounis, în varstă de 37 de ani, a evoluat de 139 de ori pentru naţionala Greciei şi a devenit campion european în 2004. Grecia este adversara Romaniei în preliminariile Campionatului European din 2016, cele două formaţii urmand să se întalnească 7 septembrie, la Atena.

Gentleman Arjen

Atacantul Olandei, Arjen Robben, şi-a cerut scuze, ieri, pentru că a simulat în încercarea de a obţine un penalty în prima repriză a meciului cu Mexic, din optimile Cupei Mondiale, însă a subliniat că a fost faultat la finalul partidei, cand s-a dictat lovitură de la 11 metri. Olanda a caştigat acest meci după un penalti obţinut în minutul 90^4 de Robben şi transformat de Klaas-Jan Huntelaar. Referitor la acest penalty, Robben a spus: "Am fost faultat şi atunci trebuie să ai luciditate, aş fi putut spune «execut eu», dar ştiu că Klaas este foarte bun la asta". Robben a vorbit şi despre două acţiuni din prima repriză. Despre prima, cand a avut un duel cu un mexican în careu, el a recunoscut că a simulat.  "Trebuie să recunosc şi îmi cer scuze că în prima repriză am simulat şi nu ar fi trebuit să fac aşa ceva. A fost o prostie, dar uneori aştepţi să fii faultat şi adversarii îşi retrag piciorul în ultimul moment", a declarat jucătorul la postul TV olandez NOS.

Un preşedinte a luat-o razna

Preşedintele Uruguayului, Jose Mujica, a declarat, duminică, că FIFA este "o bandă de fii de căţele", după ce atacantul Luis Suarez a fost suspendat de forul mondial pentru că l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini. "FIFA este o bandă de fii de căţele. Ei ar trebui să dea unele decizii, dar nu să impună sancţiuni fasciste", a spus Mujica într-un interviu acordat postului public, cu referire la suspendarea atacantului uruguayan Luis Suarez.Joi, Comisia de Disciplină de FIFA l-a suspendat pe Suarez pentru nouă meciuri, atacantul primind şi o interdicţie de patru luni din orice activitate legată de fotbal, după ce l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la un meci din grupa D de la Cupa Mondială.

Zanetti, vicepreşedinte la Inter

Preşedintele clubului Internazionale Milano, Erick Thohir, a declarat, luni, că fostul fundaş argentinian Javier Zanetti va ocupa funcţia de vicepreşedinte în cadrul grupării italiene. "Zanetti a semnat un contract pe doi ani şi este noul vicepreşedinte al clubului. Tricoul cu numărul 4 pe care l-a purtat va fi retras", a spus Thohir, care a precizat că este interesat de atacantul formaţiei FC Torino, Alessio Cerci. Javier Zanetti, în vfarstă de 40 de ani, s-a retras din activitatea de fotbalist la finalul sezonului recent încheiat. Argentinianul a jucat 857 de meciuri şi a caştigat 16 trofee pentru Inter Milano, club care l-a transferat în 1995, la varsta de 21 de ani, după ce mai evoluase Talleres (D2) şi Banfield, în Argentina. Javier Zanetti a purtat banderola de căpitan al echipei din 1999, după retragerea lui Giuseppe Bergomi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.