Sport

Serena, out - Simona, in!

Ziarul de Vrancea
29 iun 2014 741 vizualizări
Halep s-a calificat în optimi la Wimbledon, în timp ce principala favorită, Serena Williams a fost eliminată în turul III * următoarea adversară a Simonei este una dintre revelaţiile acestei competiţii, kazaha Zarina Dias

Simona Halep a mai făcut un pas în turneul de tenis de la Wimbledon, trecand sambătă cu scorul de 6-4, 6-1 de elveţianca Belinda Bencic şi arătand un joc în creştere faţă de primele două tururi şi a acomodare crescută cu terenul gazona. Simona s-a impus după o oră şi zece minute de joc şi a obţinut cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon (optimi), după două eliminări în turul II (2011, 2013) şi una în primul tur (2012). Mai mult, jucătoarea din Constanţa a devenit, pe hartie, prima favorită rămasă în turneu: după ce vineri, a picat chinezoaica Li Na (nr. 2), sambătă a fost eliminată şi Serena Williams, de către jucătoarea franceză Alizé Cornet, scor 6-1, 3-6, 4-6. Alizé (24 WTA) nu este la prima ispravă de acest gen în 2014, ea a mai eliminat-o pe Williams şi în iarnă, la Dubai, în semifinală înainte de a pierde finala în faţa lui... Venus Williams. Este de observat că Serena are dificultăţi majore în acest an la Grand-Slam-uri: la Australian Open a fost învinsă în optimi, iar la Roland Garros a părăsit turneul în turul doi,
Adversara Simonei în optimile turneului de la Wimbledon este o cunoştinţă recentă a romancei, jucătoarea kazahă  Zarina Dias. Simona a întalnit-o şi a învins-o în toamna trecută la US Open, dar la acest turneu se arată în mare formă (72 WTA), trecand, pe rand, de Kristina Mladenovic (Franţa), Carla Suarez (Spania) şi, în turul III, de rusoaica Vera Zvonareva, o prezenţă mai discretă pe terenuri acum, deşi a fost numărul 2 mondial. Partida Simonei Halep cu jucătoarea kazahă va avea loc probabil, marţi, întrucat duminica nu se joacă prin tradiţie la Wimbledon, iar astăzi sunt multe partide de încheiat, întrerupte din cauza vremii.  Tocmai de aceea este greu de anticipat posibila adversară a Simonei, dacă se califică în sferturi, pentru că aceea va fi învingătoarea dintre două partide neîncheiată sambătă: Sabine Lisicki (Germania) - Ana Ivanovic (Serbia) 6-4, 1-1 şi Iaroslava Şvedova (Kazahstan) - Madison Keyes (SUA) 7-6, 6-6.
Astăzi, însă va fi o zi grea pentru Horia Tecău, care va trebui să joace două partide de dublu: în proba masculină, Tecău şi partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, vor întalni în turul II perechea Feliciano Lopez / Jürgen Melzer (Spania / Austria), iar în aceeaşi fază la dublu mixt, alături de indianca Sania Mirza, vor juca împotriva perechii sarbo-croate, Bojana Jovanovski / Mate Pavic. Cuplurile în care joacă Tecău sunt favorite nr. 11 la masculin şi nr. 6 la mixt.  Tot astăzi, va evolua în turul doi la dublu mixt Florin Mergea, alături de sportiva ucraineană Elina Svitolina. Cei doi vor întalni cuplul Ana-Lena Grönefeld / Jean-Julien Rojer (Germania / Olanda, nr. 3). În primul tur, Svitolina şi Mergea au învins cu 6-4, 3-6, 6-1 perechea Olga Savciuk / André Begemann (Ucraina / Germania). Rezultate înregistrate sambătă în probele de simplu:
Feminin: Eugénie Bouchard (Canada) - Andrea Petkovic (Germania) 6-3, 6-4; Zarina Dias (Kazahstan) - Vera Zvonareva (Rusia) 7-6, 3-6, 6-3; Angelique Kerber (Germania) - Kirsten Flipkens (Belgia) 3-6, 6-3, 6-2; Maria Şarapova (Rusia) - Alison Riske (SUA) 6-3, 6-0.
Masculin: Milos Raonic (Canada) - Lukasz Kubot (Polonia) 7-6, 7-6, 6-2; Nick Kyrgios (Australia) - Jiri Vesely (Cehia) 3-6, 6-3, 7-5, 6-2; Rafael Nadal (Spania) - Mihail Kukuşkin (Kazahstan) 6-7, 6-1, 6-1, 6-1; Tommy Robredo (Spania) - Jerzy Janowicz (Polonia) 6-2, 6-4, 6-7, 4-6, 6-3; Roger Federer (Elveţia) - Santiago Giraldo (Columbia) 6-3, 6-1, 6-3.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.