Sport

Barele l-au salvat pe Scolari!

Ziarul de Vrancea
29 iun 2014 420 vizualizări
Brazilia - Chile 1-1 (1-1, 1-1), 3-2 la lovituri de deparajare.

Brazilia: Julio Cesar - D.Alves, T.Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho (’73 – Ramires),  L.Gustavo – Hulk, Oscar (‘106 – Willian), Neymar – Fred (’64 – Jo). Selecţioner: Luiz Felipe Scolari
Chile: Bravo - F.Silva, Medel (‘108 – Rojas), Jara - Isla, Aranguiz, Diaz, Mena – Vidal(’87 – Pinilla) - Sanchez, Vargas (’56 – Gutierrez). Selecţioner: Jorge Sampaoli.
Arbitru: Howard Webb (Anglia)
Cartonaşe galbene: Hulk, L.Gustavo, Jo, Alves / Mena, Silva, Pinilla
1-0, min. 18: corner executat de Neymar, Thiago Silva îi ia faţa lui Mena şi David Luiz împinge balonul în poartă.
1-1, min. 31: Hulk trimite acasă o pasă neglijentă, mingea ajunge la Sanchez, care şutează  pe langă Thiago, la colţul lung, părăsit de portar.
S-a spus, în timpul meciului de la Belo Horizonte, că echipa Braziliei de acum, este una dintre cele mai slabe selecţionate carioca din ultime vreme. Nu-i adevărat! Are un portar foarte bun, are una dintre cele mai bune defensive dintre echipele prezente la Cupa Mondială, are jucători la mijlocul terenului atat de valoroşi, încat don “Felipão” n-a catadicsit să ia în lot decat două varfuri de careu, unul uzat şi unul necopt. Meciurile cu Croaţia şi Mexic au dovedit şi o fragilitate psihică cronică a brazilienilor, accentuată şi în partida cu Chile. Scolari, cel care a caştigat cu “seleçao” Cupa Mondială din 2002 (cu tripleta de vis Rivaldo – Ronaldinho – Ronaldo), a fost încă o dată pe cale de a pierde un succes aproape sigur, după faimosul Euro 2004, cand a avut ambiţia să devină primul antrenor sud-american care devine campion european. Presiunea a fost imensă pe capul brazilienilor, mai ales că ajutorul arbitrilor n-a mai existat, fiindcă Mr.Webb nu-i un samurai ori un beduin adus de blatterimea de la FIFA ca să arate ce bine se descurcă ei prin Cupele şeicilor şi shogunilor. Mr.Webb este, dacă nu un gentleman, este un englez care îşi respectă meseria şi nu confundă partea inferioară a braţului aflată în rotaţie în direcţia mingii cu umărul. Meciul a arătat, încă de la început o risipă de energie ieşită din comun a chilienilor: se băteau pentru fiecare minge, intrau la sacrificiu, presau în jumătatea proprie şi, mai ales, păstrau posesia. Cu toate acestea, tot Chile a părut cetatea asediată, dar Bravo a prins toate SMS-urile trimise de la distanţă de Hulk, Neymar, Alves, iar cand bravul portar chilian părea bătut, a intervenit fundaşul Silva şi l-a salvat de capul lui Neymar. Care Neymar era totul pentru echipa braziliană: executant de faze fixe (golul lui David Luiz a venit de la un corner executat de acesta), pasator, chiar realizator, fiindcă în afară de el, cei mai periculoşi “atacanţi” ai Braziliei erau fundaşii. Finalul de repriză a aparţinut chilienilor: după ce Alexis Sanchez a adus egalarea, oaspeţii au avut două cornere.
După pauză, mai insistenţi au fost brazilienii, care au şi înscris un gol, anulat just de arbitru pentru preluarea lui Hulk cu umărul de langă cot. Pe contră, Julio Cesar şi-a salvat echipa de la şutul pe jos al lui Aranguiz (’65), iar junghiul Jo, introdus pe teren de Scolari în locul “tusei” Fred, a luftat în min. 74 de la 2 metri. Prelungirile au arătat o echipă epuizată psihic (Brazilia) şi alta epuizată fizic (Chile). Chilienii de-abia mai pridideau să respingă atacurile furibunde dar insipide ale gazdelor şi au avut marea şansă a surprizei în ultimul minut, cand Alexis Sanchez l-a lansat pe Pinilla, iar şutul acestuia a nimerit transversala. Loviturile de departajare care au decis rezultatul au fost în mare parte prost executate. Julio Cesar n-a avut probleme la şuturile lui Pinilla şi Sanchez, singura paradă notabilă fiind cea a lui Bravo, în faţa lui Hulk. În rest, brazilianul Willian a tras pe langă ţintă, iar Jara a tras excelent, dar a nimerit stalpul barei. Cei care au transformat sunt brazilienii David Luiz, Marcelo şi Neymar, respectiv, Aranguiz şi Diaz. În concluzie, Chile a “murit” frumos pe campul de luptă, iar Brazilia mai respiră la Cupa Mondială.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.