Sport

Bravii ecuadorieni, au ieşit cu fruntea sus

Ziarul de Vrancea
26 iun 2014 487 vizualizări
Franţa şi Elveţia s-au calificat în optimile de finală din grupa G * în zece oameni, Ecuador n-a putut fi răpusă de cocoşi

Ecuador - Franţa  0-0 la Rio de Janeiro
Ecuador: Dominguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi - A. Valencia, Minda, Noboa ('90 - Caicedo), Montero ('63 - Ibarra) - Arroyo ('82- Achiller) - E.Valencia. Selecţioner: Reinaldo Rueda
Franţa: Lloris - Sagna, Sakho ('61 - Varane), Koscielny, Digne - Pogba, Schneiderlin, Matuidi ('67 - Giroud) - Sissoko, Griezmann ('79 -Rémy), Benzema.
Selecţioner: Didier Deschamps.
Arbitru: Noumandiez Doué (Coasta de Fildeş).
Cartonaş galben: Erazo
Eliminat: Antonio Valencia ('50).

Pentru cei care aşteptau mare spectacol pe "Maracana", acest Ecuador - Franţa a fost o deziluzie, cel puţin în prima parte. Franţa a amintit, ca stil de joc, cu echipa în care Vieira şi apoi Makélélé, juca la posesie, cu o apărare sincronizată la perfecţie, aşteptand greşelile adversarilor, cu replici ofensive dirijate de Zidane şi finalizate de atacanţi ca Henry şi Trézéguet. Apărarea n-a dezamăgit nici în meciul de faţă, chit că trei din cei patru titulari au absentat: Débuchy, Varane şi Evra. Nici mijlocul n-a fost rău, însă marea gaură a fost varful împins Griezmann, un jucător deloc inspirat la finalizare. Ecuadorienii, atunci cand au ajuns la minge, se arătau destul de periculoşi, fiind şi presaţi de situaţia din clasament. Însă atacurile lor schematice, bazate pe angajări ale lui Enner Valencia, au fost cu uşurinţă rezolvate de fundaşii francezi, singura dată cand Lloris a fost întrebuinţat întamplandu-se la o lovitură cu capul a lui Enner, în min. 37.
 Chiar de la începutul reprizei secunde, Franţa a fost aproape de a sparge gheaţa, Griezmann reuşind o execuţie frumoasă cu capul (din centrarea lui Sagna), însă portarul Dominguez a reuşit să reţină, cu mare dificultate.Dar foarte curand, sud-americanii au rămas în zece, fiind eliminat dispecerul Antonio Valencia (cel de la Manchester United), care l-a călcat pe gleznă pe fundaşul Digne. Dar în min. 52, ecuadorienii aflaţi în inferioritate, au fost la un pas de deschiderea scorului, E.Valencia punandu-l în zadar în poziţie ideală de finalizare pe Noboa, care a tras pe langă ţintă. În continuare, presiunea franceză a fost sufocantă, dand impresia că Ecuador a terminat benzina. Dar prin minutele 79-80, jucătorii lui Reinaldo Rueda au zvacnit letal: mai întai, Noboa l-a servit pe Arroyo, care a ratat, iar în minutul următor.Lloris a fost providenţial la şutul lui Ibarra. Au urmat minute electrizante la poarta elveţiană, dar nici Rémy, nici Pogba şi nici Giroud n-au reuşit să-l învingă pe bravul şi norocosul Dominguez.


 Honduras - Elveţia 0-3 (0-2), la Manaus
Honduras: Valladares - Beckeles, Bernardez, Figueroa, J.Garcia - O. Garcia ('77 - Najar), W. Palacios, Claros, Espinoza ('46 - Chavez) - Bengtson, Costly ('40 - J. Palacios). Selecţioner: Luis Suarez.
Elveţia: Benaglio - Lichtsteiner, Schãr, Djourou, Rodriguez - Behrami, Inler - Xhaka ('77 - Lang), Shaqiri ('87 - Dzemaili), Mehmedi - Drmic ('73 - Seferovic). Selecţioner:  Ottmar Hitzfeld.
Arbitru: Nestor Pitana (Argentina).
Cartonaş galben: J.Palacios
0-1, min. 7: Shaqiri şut de la 25 metri cu efect, peste portar
0-2, min. 32: Shaqiri, un şut din unghi, servit cu o pasă de Xhaka.
0-3, min. 71: Drmic centrează, Shaqiri marchează ca la antrenament.

Deşi păstrau doar un dram de şanse, hondurienii au abordat cu mult curaj partida cu elveţienii, iar lovitura de la distanţă a lui Shaqiri n-a schimbat prea mult lucrurile. Din păcate pentru ei, pasele sufereau îngrozitor aşa că, în plină dominare honduriană, cei doi albanezi (sau kosovari) ai echipei, Xhafa şi Shaqiri au năucit apărarea centro-americană şi au făcut 2-0. Hondurienii au fost foarte aproape de gol în min. 52 prin Chavez şi au continuat să atace. Jocul a trenat spre final, după al treilea gol al lui Shaqiri: elveţienii s-au adăpostit de o surpriză ecuadoriană, iar ceilalţi s-au resemnat. Astfel, în urma rezultatelor din grupa E, s-au mai stabilit două partide din optimi: Franţa - Nigeria (30 iunie, ora 19:00, la Brasilia) şi Argentina - Elveţia (1 iulie, ora 19:00, la Sao Paulo).


Clasamentul grupei E
1. Franţa    3    2    1    0     8-2    7
2. Elveţia    3    2    0    1     7-6    6
3. Ecuador    3    1    1    1     3-3    4
4. Honduras    3    0    0    3     1-8    0



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.