Sport

Cand trei se ceartă, caştigă al patrulea - Arrividerci, azzurri!

Ziarul de Vrancea
25 iun 2014 588 vizualizări
Italia -Uruguay 0-1 (0-0), la Natal, în grupa A * Sud-americanii, care au avut om în plus din minutul 59, a înscris un gol norocos în minutul 81 şi s-ai calificat în “optimi”

Italia: 1. Buffon – 15. Barzagli, 19. Bonucci, 3. Chiellini – 4. Darmian, 23. Verratti (min. 75 – 5. T. Motta), 21. Pirlo, 8. Marchisio, 2. De Sciglio – 17. Immobile (min. 71 – 10. Cassano), 9. Balotelli (min. 46 - 18. Parolo). Antrenor: Cesare Prandelli.
Uruguay: 1. Muslera – 13. Gimenez, 3. Godin, 22. Caceres – 20. A. Gonzalez, 14. Lodeiro (min. 46 – 16. M. Pereira), 17. Arevalo, 7. C. Rodriguez (min. 78 – 18. G. Ramirez), 6. A. Perreira (min. 63 – 11. Stuani) – 9. Suarez, 21. Cavani. Antrenor: Oscar Tabarez.
Cartonaşe galbene: Balotelli (’22), De Sciglio (’77) – Arevalo (’46), Muslera (‘90^1).
Eliminat: Marchisio (’59).
Arbitru: Marco Rodriguez (Mexic).

0-1, min. 81: corner de pe dreapta executat de Ramirez, Godin înscrie cu spatele (!) de la 8 metri.

Meciul care decidea a doua echipă care merge în “optimi” dintr-o grupă în care Costa Rica a dat peste cap toate pronosticurile a fost abordat asemănător de cei doi tehnicieni. Atat Prandelli cat şi Tabarez au trecut la sistemul cu trei fundaşi centrali, cu Pirlo, respectiv Arevalo în faţa acestora. Surpriza a apărut de la modul în care a curs prima repriză. Deşi remiza avantaja Italia, Uruguay a stat mai tot timpul “la cutie”, nu numai jucătorii de bandă, dar şi Cavani jucand extrem de retras. Drept urmare, singurul moment în care Buffon a ieşit din amorţeală s-a derulat în minutul 32, cand portarul lui Juventus a blocat încercările lui Suarez şi Lodeiro. În rest, o dominare aproape permanentă a Italiei, fără ocazii mari, Muslera avand emoţii la o lovitură marca Pirlo (’12) şi la reluarea lui Immobile (’29).
Prima ocazie a sud-americanilor a apărut abia în minutul 58, cand Rodriguez a trimis pe langă poartă, după un “un-doi” cu Suarez. Un minut mai tarziu a apărut faza care a rupt meciul, o intrare a lui Marchisio la Arevalo fiind considerată a fi de “roşu” de arbitru. Cu un om în plus, Uruguay a preluat hăţurile, însă organizarea defensivă exactă a europenilor a făcut ca, pană pe final, Buffon să fie pus o singură dată la treabă, de Suarez (’66), după un ricoşeu norocos. Celeştii au găsit însă drumul spre plasa porţii squadrei, şansa jucand un rol important în reuşita lui Godin, din minutul 81. A urmat un sfert de oră, incluzand timpul suplimentar, de un dramatism rar, “azzurrii” atacand, în ultimele minute, şi cu Buffon. În zadar însă, nota de plată a lipsei unor jucători ofensivi de clasă, resimţită în ultimii ani în randul “squadrei”, fiind plătită şi la Cupa Mondială.
După Spania şi Anglia, Italia îngroaşă astfel randul numelor mari care pleacă acasă după grupe, în timp ce Uruguay reuşeşte să treacă de şocul eşecului cu Costa Rica şi să meargă mai departe. (Ovidiu MINEA)

* Costa Rica - Anglia 0-0, la Belo Horizonte

Costa Rica: Navas - Gamboa, Duarte, G. Gonzalez, Miller,  Diaz - Ruiz, Borges ('78 - Barrantes), Tejeda, Brenes ('59 - Bolaños) -  Campbell ('65 - Ureña). Selecţioner: Jorge Luis Pinto.
Anglia: Foster - Jones, Cahill, Smalling, Shaw - Lampard, Wilshere ('73 - Gerrard) - Milner ('76 - Rooney), Barkley, Lallana ('62 - Sterling) - Sturridge. Selecţioner: Roy Hodgson.
Arbitru: Djaimel Haimoudi (Algeria).
Eliminată încă dinaintea etapei finale, echipa Angliei spera la o despărţire frumoasă de "ţara cafelei". Însuşi bătranul antrenor Hodgson a fost generos, introducand aproape toate rezervele neutilizate pană atunci, majoritatea tineri dar şi veterani precum Lampard şi Milner. Se pare însă că englezii aveau în minte mai mult refrenul "Home, Sweet Home", decat ambiţia de a arăta că sunt mai buni decat titularii lui Hodgson. Cel mai bun jucător al echipei a fost tot un titular de drept, Daniel Sturridge, care a ratat cat pentru trei meciuri. De partea cealaltă, centro-americanii au jucat fotbalul pe care îl ştiu, au atacat liniştiţi, fără determinarea aceea maximă cu care au învins Uruguay şi Italia. Totuşi, ei au demonstrat că şi rezerva de portar a Angliei, Foster, este o soluţie, după ce acesta a respins torpila lui Borges. Englezii au cerut penalty în min. 27, la un contact între Sturridge şi fundaşul lui Duarte şi au avut ultima şansă de gol, în final prin Rooney. Şi cam asta a fost tot. Costa Rica reuşeşte uluitoarea performanţă de a caştiga clar o grupă cu trei campioane mondiale. (N.G.)

Clasamentul grupei D
1. Costa Rica    3    2    1    0     4-1    7
2. Uruguay        3    2    0    1     4-4    6
3. Italia        3    1    0    2     2-3    3
4. Anglia        3    0    1    2     2-4    1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.