Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Doar Tecău merge mai departe

Ziarul de Vrancea
25 iun 2014 424 vizualizări
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 11, s-a calificat, ieri, în turul doi al probei de dublu masculin de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului

Tecău şi Rojer au învins, cu scorul de 7-6, 6-4, 7-6, după două ore şi cinci minute, cuplul finlandez Henri Kontinen/Jarkko Nieminen. În turul doi, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor întalni perechea Feliciano Lopez/Jürgen Melzer (Spania/Austria), care a trecut, cu scorul de 7-5, 3-6, 6-3, 6-2, de cuplul australian Alex Bolt/Andrew Whittington. În schimb, perechea romano-croată  Florin Mergea/Marin Draganja, a fost eliminată, scor 7-6, 1-6, 2-6, 6-3, 1-6, după un meci aprig de aproape trei ore, de către perechea spaniolă Marcel Granollers / Marc Lopez (nr. 6). Cele două echipe s-au întalnit şi în semifinalele turneului de la Roland Garros şi tot spaniolii au caştigat.

Contract excepţional pentru Bordeanu

Fostul antrenor secund al echipei FC Botoşani, Valeriu Bordeanu, a declarat, ieri, că a renunţat la cariera de jucător şi va face parte din staff-ul lui Dan Petrescu la Al-Arabi în Qatar. "Am decis să-mi închei definitiv cariera de jucător. A venit momentul să-mi încerc norocul şi în altă parte. Am primit o ofertă de nerefuzat! Voi fi secundul lui Dan Petrescu la Al-Arabi. Voi lucra alături de unul dintre cei mai mari antrenori romani. Pentru mine a fost o surpriză că m-a ales. Dan Petrescu mă cunoştea, a strans mai multe informaţii despre mine şi uite că m-a ales. Mă consider un tip norocos că voi putea lucra alături de un asemenea antrenor. Nu a contat deloc aspectul financiar. Nu vă gandiţi că am un contract fabulos", a spus Bordeanu. Antrenorul Dan Petrescu a semnat, la începutul lunii iunie, un contract pe doi ani cu formaţia Al Arabi din Qatar.

Mondragon, veteranul Cupei Mondiale

Portarul columbian Faryd Mondragon a devenit cel mai în varstă jucător care evoluează la un turneu final al Cupei Mondiale, la 43 de ani şi trei zile. Mondragon a intrat în joc în minutul 84 şi a depăşit recorul camerunezului Roger Milla, care a evoluat la CM din 1994 la 42 de ani, o lună şi opt zile. Faryd Mondragon şi-a început cariera în 1990 la Deportivo Cali. "Sunt un privilegiat că am putut fi la un Mondial la 43 de ani", a declarat Mondragon sambătă, după ce a stat pe bancă la primele două meciuri. Mondragon a depăşit cu această ocazuie alte două recorduri. Niciun jucător nu a aşteptat 16 ani, între Franţa-98 şi Brazilia-2014, pentru a participa din nou la CM. Niciun jucător nu a evoluat la două ediţii ale CM la 20 de ani distanţă, aşa cum este cazul lui Mondragon, care a fost prezent şi la CM-94.

Lamouchi lasă locul lui "Trap"

Selecţionerul Coastei de Fildeş, Sabri Lamouchi, şi-a anunţat demisia de la conducerea tehnică a echipei naţionale, după ratarea calificării în optimile de finală ale Cupei Mondiale. "Contractul meu se încheia la această Cupă Mondială şi nu voi semna un altul, înţelegeţi bine de ce. Este logic, mai ales că nu am reuşit la Cupa Africii şi nici la Cupa Mondială", a declarat Lamouchi. Conform L'Equipe, Sabri Lamouchi va fi înlocuit de italianul Giovanni Trapattoni.

Suporteri opriţi la graniţa dintre Brazilia şi Argentina

Treizeci şi doi de suporteri argentinieni cunoscuţi pentru fapte de violenţă au fost împiedicaţi să intre în Brazilia pentru a asista la Cupa Mondială, a anunţat, ieri, Guvernul brazilian. Această acţiune preventivă a fost posibilă datorită colaborării dintre Brazilia şi Argentina, care a trimis gazdei CM o listă de 2.100 de suporteri cunoscuţi pentru acte de violenţă pe stadioane. Sambătă, la meciul Argentina - Iran (1-0), de la Belo Horizonte, 19 suporteri argentinieni au fost arestaţi în stadionul Minerao, bănuiţí că au intrat în mod ilegal în Brazilia.

UEFA în doliu

Fostul secretar general al UEFA şi directorul general al UEFA Events SA David Taylor a decedat, ieri, la varsta de 60 de ani, într-un spital din Glasgow, informează site-ul oficial al forului european. Taylor a fost în perioada iunie 2007 - octombrie 2009 secretar general al UEFA, după ce din 1999 fusese director general şi secretar al Federaţiei Scoţiene de Fotbal (SFA). David Taylor, care a fost internat de urgenţă la 11 iunie după ce a acuzat probleme de sănătate, a jucat fotbal la nivel de amatori şi semiprofesionişti. "Este o veste foarte tristă pentru lumea fotbalului european. Venirea sa ca secretar general al UEFA a fost de bun augur, deoarece forul continental a putut beneficia de experienţa sa de administrator. A fost o persoană entuziastă şi extrem de pasionată de fotbal", a declarat preşedintele UEFA, Michel Platini.

Atletico şi City se bat pentru Negredo

Campioana Spaniei, Atletico Madrid, a înaintat o ofertă de 15 milioane de euro pentru atacantul Alvaro Negredo de la Manchester City, însă deţinătoarea titlului din Anglia nu doreşte să îi dea drumul pentru mai puţin de 30 de milioane de euro, informează marca.com. Alvaro Negredo, în varstă de 28 de ani, este principala ţintă a madrilenilor în această vară, care doresc să găsească un înlocuitor pentru atacantul Diego Costa, transferat la Chelsea. Cu toate acestea, Manchester City susţine că nu negociază pentru un transfer al lui Negredo şi că nu are de gand să se despartă de atacant. Alvaro Negredo nu se află în cele mai bune relaţii cu antrenorul englezilor, chilianul Manuel Pellegrini. Din cauza conflictului cu Pellegrini, Negredo şi-a pierdut locul de titular la Manchester City, dar şi prezenţa în lotul Spaniei la Cupa Mondială. O altă problemă în calea transferului la campioana Spaniei ar fi reprezentată de salariul actual al atacantului, care este în jur de trei milioane de euro net.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.