Sport

Alegerile la AJF au loc pe 16 august. Cine ar putea candida?

Dan Chiriac
24 iun 2014 616 vizualizări
Patru candidaţi şi-au manifestat intenţia de a participa la alegeri u nu este exclus să apară şi alte nume pe ultima sută de metri

Biroul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea a decis ca Adunarea Generală Ordinară să aibă loc pe data de 16 august. Atunci, şedinţa va cuprinde două părţi, prima destinată activităţilor curente, iar cea de-a doua pentru alegerea preşedintelui AJF Vrancea, a vicepreşedinţilor şi a membrilor Biroului Executiv. Vor avea drept de vot membrii afiliaţi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea. Pentru funcţia de preşedinte, candidaţii trebuie să cumuleze mai multe condiţii: cetăţean roman, cu varsta maximă de 66 de ani, să fie îndeplinit o funcţie de conducere în structurile AJF Vrancea timp de 4 ani sau să fi fost preşedinte timp de patru ani la un club afiliat, indiferent de nivelul competiţiei. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă studii superioare. Printre posibilii candidaţi se află actualul preşedinte Dan Dumitru, dar şi Vasile Burgă, preşedintele Comisiei de Disciplină din cadrul AJF Vrancea, Nicuţă Oprea, preşedintele clubului Viitorul Focşani, şi Ştefan Braşoveanu, fost preşedinte al Comisiei de Disciplină în cadrul AJF Vrancea în perioada 2006-2010. Toţi cei care vor candida vor trebui să dea o declaraţie pe propria răspundere, la notariat, prin care să arate că au ocupat o funcţie de conducere, la AJF sau la un club afiliat, timp de patru ani. Toţi cei care vor aprticipa la alegeri trebuie să nu fi suferit o condamnare cu executare. Dan Dumitru este preşedintele AJF Vrancea din 2010, cand a caştigat alegerile în dauna contracandidaţilor Viorel Paizan, Stan Gheorghiu, Iulian Başturea şi Ştefan Braşoveanu. La alegerile din 16 august, este declarat caştigător candidatul care obţine în primul tur majoritatea simplă (jumătate plus unu din voturi). Dacă niciun candidat nu obţine acest scor, atunci se organizează turul doi, unde participă primii doi clasaţi.  Dacă pe locul doi, după primul tur de scrutin, se află la egalitate mai mulţi candidaţi, aceştia intră în turul doi, alături de primul clasat. În turul doi, este declarat caştigător candidatul care obţine cel mai mare număr de voturi. Dacă există egalitate, turul doi se repetă. După Revoluţie, AJF Vrancea a fost condusă de Stan Gheorghiu, în perioada 1991-2010, şi Dan Dumitru 2010-2014. Adunarea Generală Ordinară din 16 august va fi coordonată de un reprezentant al Federaţiei Romane de Fotbal. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.