Sport

Grupa B, Curitiba Răzbunarea vechilor goleadori

Ziarul de Vrancea
24 iun 2014 408 vizualizări
Australia - Spania 0-3 (0-2). Villa, Torres şi Mata au fost marcatorii


Australia: Ryan - Davidson, Spiranovic, Wilkinson, McGowan - McKay, Jedinak - Oar ('61 -Troisi), Bozanic ('72 - Bresciano), Leckic - Taggart ('46 - Halloran). Selecţioner: Ange Postecoglou
Spania: Reina - Juanfran, Albiol, Ramos, Alba - Koke, X. Alonso ('83 - D.Silva), Iniesta - Cazorla ('67 - Fabregas), Torres, Villa ('57 - Mata). Selecţioner: Vicente Del Bosque.
Arbitru: Nawaf Shukralla (Bahrain)
Cartonaşe galbene: Spiranovic, Jedinak / Ramos

1-0, min. 34: Villa, în urma unei faze iniţiate de Iniesta şi continuată de Juanfran, înscrie cu o execuţie dificilă, cu calcaiul, aflat perpendicular pe poartă.
2-0, min. 69: Torres, din pasa lui Iniesta, saltă mingea peste portarul Ryan
3-0, min. 81: Mata se insinuează în careu şi trimite balonul printre picioarele lui Ryan.
Să zicem că, la fel ca într-un basm, ne-am trezit la Cupa Mondială de acum patru ani, din Germania. Spania a avut un start excelent, David Villa şi Fernando Torres, marcau gol după gol. Erau prea tineri, ca şi majoritatea colegilor lor, au fost învinşi în optimi de mult-harşita Franţă, însă regretatul Luis Aragones a simţit un viitor luminos. Cu Xavi la pupitru, cu inepuizabilul Iniesta şi cu cei doi goleadori, Spania a devenit invincibila Armadă. Villa şi Torres au fost cei care au realizat imposibilul: l-au scos pe tuşă pe legendarul Raul, niciun spaniol nu şi-ar fi închipuit asta. Acum, Villa şi Torres au fost marginalizaţi de bonomul Vicente Del Bosque de un oarecare Diego Costa. Şi don Vicente s-a gandit, după eliminarea neaşteptată a Spaniei, să ofere suporterilor înlăcrimaţi un meci al amintirilor. Xavi a dat în primire după dezastrul cu Olanda. Villa a deschis scorul cu o execuţie rară, Torres cu un lob ca în vremurile sale bune, iar un alt nume neglijat, Juan Mata, a întregit tripticul. În faţa unei echipe australiene, care s-a luptat cat au ţinut-o curelele, dar care şi-a atins zenitul în neuitata partidă cu Olanda. Mai e nevoie să spunem cine este liantul între generaţii? Evident, Andres Iniesta, care a contribuit la toate cele trei goluri.

    Clasamentul grupei B
   
1. Olanda    3    3    0    0     10-3    9
2. Chile    3    2    0    1     5-3    6
3. Spania    3    1    0    2     4-7    3
4. Australia    3    0    0    3     3-9    0



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.