Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Hănescu s-a luptat din greu cu Berdych

Ziarul de Vrancea
23 iun 2014 493 vizualizări
Jucătorul Victor Hănescu, locul 104 ATP, a fost învins, luni, cu scorul de 7-6, 1-6, 4-6, 3-6 de cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 6, în turul întai al turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului

Partida a durat aproape trei ore. Hănescu, singurul roman prezent pe tabloul principal de simplu masculin, va primi un cec în valoare de 27.000 de lire sterline pentru evoluţia lui de la Londra.

Germania a caştigat superliga atletică

Întrecerile Superligii Campionatului European de atletism pentru echipe mixte, disputate timp de două zile în oraşul german Braunschweig, s-au încheiat cu victoria finală a Germaniei, cu 271 puncte, urmată de Rusia - 359,5 puncte şi Franţa - 295 puncte.  Clasate pe ultimele trei locuri, Cehia (208,5 puncte), Olanda (208 p) şi Turcia (137,5) au retrogradat în a doua grupă valorică, în locul lor promovand Belarus, Norvegia şi Finlanda, situate, în această ordine, în fruntea Ligii I, de la Tallinn, unde echipa Romaniei a încheiat concursul la un pas de accederea în elită, fiind din nou pe locul IV în aceste întreceri.

Alt proces, altă amanare

Tribunalul Bucureşti a suspendat judecarea solicitării LPF de înregistrare a noilor organe de conducere în registrul federaţiilor pană la soluţionarea de către Curtea de Apel a cererii de intervenţie formulată de Fotbal Club Corvinul Hunedoara şi Adrian Mititelu, informează site-ul instanţei. Curtea de Apel Bucureşti a respins la 10 aprilie solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în Registrul Federaţiilor ca urmare a unei cereri de intervenţie făcută de FC Universitatea Craiova, club aflat în proprietatea lui Adrian Mititelu. Cererea de intervenţie formulată de Mititelu a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, dar patronul FC Universitatea Craiova a făcut apel, care urmează să se judece.

Nana Falemi vrea la un lot naţional

Fostul fotbalist Nana Falemi (40 de ani) a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că şi-a depus dosarul pentru unul dintre posturile de selecţioneri ai echipelor de juniori ale Romaniei, după ce FRF a decis scoaterea acestora la concurs. "Mi-am depus CV-ul la federaţie pentru una dintre grupele de juniori. îmi doresc să încep de jos, iar dacă va fi de la juniori, va fi foarte bine. Am nevoie de un an, un an jumate de antrenorat în ligile inferioare sau la juniori, iar apoi să fac pasul pre Liga 1 şi să fac performanţă. Visul meu este să antrenez pe Steaua", a spus Falemi. Nana Falemi a afirmat că va propune FRF un sistem de pregătire fizică specializată pentru cei aproximativ 60 de jucători care se află în circuitul echipei naţionale. Nana Falemi a precizat că în elaborarea programului a fost ajutat de foştii atleţi Ioan Vieru (recordman al Romaniei la 400 de metri), Teodor Demetriad (fost aruncător şi bobeor în lotul olimpic de la Salt Lake City) şi Howard Dell (fost sportiv canadian, care a participat la Jocurile Olimpice de la Calgary din 1988).

Song, suspendat pentru trei meciuri

Mijlocaşul camerunez Alexandre Song a fost suspendat trei meciuri de FIFA, ca urmare a eliminării de la partida cu Croaţia, disputată miercuri, în grupa A a Cupei Mondiale. Song a fost eliminat la meciul de miercuri, în minutul 40, pentru că l-a lovit cu cotul în spate pe croatul Mario Mandzukic. În afară de meciul de aseară cu Brazilia, Song va rata alte două meciuri, după CM, avand în vedere faptul că echipa Camerunului părăseşte competiţia după faza grupelor. De asemenea, Song a fost amendat de FIFA cu 20.000 de franci elveţieni.

Record mondial la înot

Sportiva americană Katie Ledecky a stabilit un record în proba de 800 metri liber, cu opt minute şi 11 secunde, îmbunătăţind astfel performanţa pe care o deţinea, duminică, la Shenandoah (Texas). Precedentul record fusese stabilit la 3 august 2013, la Barcelona, şi era de opt minute, 13 secunde şi 86 de sutimi. Ledecky, 17 ani, a ameliorat vineri recordul pe care îl deţinea la 1500 metri

73 de ore de fotbal

Două echipe de amatori din Franţa au jucat timp de 73 de ore la Kerbach, de joi pană duminică, stabilind un record în privinţa duratei de disputare a unui meci de fotbal, în scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la maladia Crigler-Najjar. Scorul întalnirii a fost 475-473. Cele două echipe de cate 11 jucători şi şapte rezerve au jucat fără întrerupere, alternand în general două ore de joc cu două ore de odihnă pentru fiecare fotbalist, a explicat Vincent Stelletta, preşedintele asociaţiei caritabile Friends Association, care a organizat evenimentul. "La un moment dat am crezut că nu o să reuşim. Doi jucători au abandonat şi au fost spitalizaţi pentru scurt timp", a menţionat Stelletta.Precedentul record, de 72 de ore, fusese realizat în Anglia. Sindromul Crigler-Najjar reprezintă o afecţiune rară a metabolismului bilirubinei, substanţa formată din metabolismul sangelui. Tulburarea determină o formă ereditară de icter non-hemolitic conducand frecvent la leziuni cerebrale la copii.

Braşovenii fac grevă la pregătiri

Jucătorii echipei FC Braşov au decis, ieri, să părăsească stagiul de pregătire, cu o zi mai devreme decat era programat, din cauza întarzierilor salariale, directorul general al grupării ardelene, Constantin Zotta, ameninţand cu repercusiuni financiare. "Sunt total surprins că jucătorii au ajuns să aibă atitudinea aceasta. Am vorbit cu fiecare în parte sambătă şi le-am explicat de ce clubul este în situaţia în care este şi că toţi suntem vinovaţi într-un fel sau altul. Dacă noi terminam campionatul pe locul 12 sau 13, acum aveam banii în cont şi totul era bine pentru toată lumea. Din păcate însă, în postura unei echipe retrogradate, nu au vrut să înţeleagă că sunt şanse mari ca banii de la ligă să intre în 30 iunie sau 1 iulie şi rezolvam problema, dar uite că nu au avut răbdare", a spus Zotta. Constantin Zotta susţine că jucătorii vor fi sancţionaţi conform regulamentului de ordine interioară şi statutului FRF. "


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.