Sport

Grupa F, Belo Horizonte

Ziarul de Vrancea
22 iun 2014 673 vizualizări
Messi a salvat echipa sud-americană de o remiză ruşinoasă

* Argentina – Iran 1-0 (0-0)
Argentina: Romero – Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, Di Maria (‘90^2 – Biglia) – Agüero (’77 – Palacio), Messi, Higuain (’77 – Lavezzi). Selecţioner: Safet Susic.
Iran: A.Haghighi – Montazeri, Hosseini, Sadeqi, Pooladi – Timotian, Nekounam – Shojaei (’77 – Heydari), Dejagah (’85 – Bakhsh), Safi (’88 – R. Haghighi).  - Ghoochannejhad. Selecţioner: Carlos Queiroz.
Arbitru: Milorad Mazic (Serbia).
Cartonaşe galbene: Nekounam, Shojaei
1-0, min. 90^1: Leo Messi, şut cu efect de la 20 metri

Nu este adevărat. Argentina nu a învins Iranul. Argentina, cu Leo Messi în teren, nu a învins Republica Islamică Iran. Iranul a fost învins de Lionel Messi singur, a fost învins de Messi atunci cand acesta şi-a dat seama că trebuie să distrugă  parcul auto Queiroz. Fireşte, punctele obţinute prin şutul magistral al lui Messi, s-au contabilizat în clasament pentru Argentina. Messi, ca fotbalist nu este produsul Argentinei, ci al Barcelonei. A jucat trei Cupe Mondiale şi n-a rupt gura targului la nici una. Dar băiatul acesta este argentinian în sufletul lui şi n-a mai răbdat ca ţara sa cu două titluri mondiale în vitrină să păţească aşa o ruşine. A pornit vijelios în ultimul minut, a tras un şut pe jos în pădurea de picioare din careul persan, dar n-a nimerit. Apoi a inventat şutul acela la vinclu, exact colo unde excelentul portar Haghighi plonjase, inutil. În restul minutelor, Messi a fost un jucător argentinian. Cel mai bun, dar un jucător argentinian. A avut două lovituri libere, de unde în place lui, a dat pase, unele au nimerit, altele nu, prin tufişurile din careul persan. Apropo de parcul auto Queiroz. E greu de găsit un termen de comparaţie, chiar şi în ligile inferioare din Romania. Culmea era să şi reuşească, fiindcă au avut cateva ocazii pe contraatac. Nu pe faze bine construite, ci pe gafe ale apărării argentiniene. Două lovituri de cap ale fundaşului Hosseini în prima repriză (“alături” sau “peste”), alte două de la varful Ghoochannejhad, apărate de Romero. În rest, apărare cu 8-9 oameni în careu, poate-poate iese şi de data aceasta. Nu a ieşit, fiindcă a apărut “Mesia”, care a arătat că în cel de-al doilea deceniu al secolului XXI, fotbalul încuiat n-are viitor. (Nic. G)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan Trofin, acum 3594 zile, 6 ore, 52 minute, 44 secunde
E o victorie fireasca a pumelor contra islamistilor. Nu poti felicita o echipa marunta precum Iran, pentru ca s-a aparat in fata Argentinei. Spectatori vor confruntari intre granzi, e foarte bine ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.