Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Klose l-a egalat pe Ronaldo

Ziarul de Vrancea
22 iun 2014 555 vizualizări
Atacantul german Miroslav Klose a egalat recordul de goluri marcate la Cupa Mondială deţinut de brazilianul Ronaldo, după ce a înscris pentru a 15-a oară la un turneu final, sambătă, în meciul cu Ghana, din grupa G, de la Fortaleza. Klose, care joacă a patra oară la Cupa Mondială, l-a egalat pe Ronaldo, care a marcat 15 goluri pe parcursul a trei ediţii (1998, 2002, 2006).

Ronlado reuşise să ajungă la 15 goluri tot la un meci cu Ghana, în 2006. Miroslav Klose, 36 de ani, a intrat în joc în minutul 69 şi a marcat în minutul 71. Klose a înscris cinci goluri, toate cu capul, în 2002, cand Germania a ajuns în finală. Tot cinci goluri a înscris şi în 2006, cand Germania a ocupat locul trei. Patru ani mai tarziu, în Africa de Sud, el a marcat de patru ori, Germania încheind competiţia pe locul trei.

Stoica şi-a păstrat centura

Romanul Andrei Stoica l-a învins pe turcul Ali Cenik în cadrul celui de-al treilea World Grand Prix al anului din circuitul Superkombat, ediţie organizată la Constanţa, şi şi-a păstrat centura de campion al categorie super cruiser, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Stoica l-a învins la puncte pe Ali Cenik, toţi cei trei arbitri indicandu-l caştigător cu scorul de 30-27. Singurul roman care a mai reuşit să se impună în cadrul galei a fost ieşeanul Dorin Robert, partenerul de antrenament al lui Cătălin Moroşanu, tanărul în varstă de 20 de ani impunandu-se la decizie unanimă în faţa georgianului Şota Dolidze.

Cristea a plecat de la Braşov

Conducerea FC Braşov a anunţat că a încetat, pe cale amiabilă, colaborarea cu fotbalistul Andrei Cristea, informează site-ul oficial al clubului braşovean. "Conducerea clubului anunţă că a încetat, pe cale amiabilă, raporturile contractuale cu fotbalistul Andrei Cristea. Clubul nostru îi mulţumeste pentru evoluţiile foarte bune pe care acesta le-a avut în tricoul galben-negru, pentru toate golurile marcate şi punctele aduse pentru FC Braşov, mai ales pentru cel din ultima etapă, reuşită care a făcut ca «stegarii» să evolueze şi în acest sezon pe prima scenă a fotbalului romanesc. Mult succes în carieră !", este anunţul de pe site-ul fcbrasov.ro. Andrei Cristea era legitimat la FC Braşov din august 2013.

Del Bosque mai rămane doi ani

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) vrea ca selecţionerul Vicente del Bosque să rămană la conducerea naţionalei pană la finalul Campionatului European din 2016, informează cotidianul Marca. Potrivit sursei citate, Del Bosque a discutat cu secretarul general al FREF, Jorge Perez, după meciul cu Chile de la Cupa Mondială. Acesta i-a spus tehnicianului că în niciun caz nu i se va accepta o eventuală demisie. "Dacă Vicente insistă să plece, eu voi insista şi mai mult pentru ca el să rămană. Nu sunt mai multe de spus", a afirmat Perez. Marca menţionează că oficialii federaţiei i-au spus lui Del Bosque dinaintea turneului final al CM că indiferent ce se întamplă în Brazilia el va rămane la conducerea echipei Spaniei cel puţin pană la Campionatul European din 2016. Vicente del Bosque a declarat, vineri, că este dispus să renunţe la funcţia de selecţioner dacă este "o piedică" pentru fotbalul spaniol, însă a precizat că acum nu este momentul pentru a discuta despre viitorul său.

Maracana nu-i impresionează pe ruşi

Fundaşul şi căpitanul reprezentativei Rusiei, Vasili Berezuţki, nu a fost impresionat de arena Maracana, unde s-a antrenat sambătă seară, subliniind că stadionul de la Rio de Janeiro este o replică a celui de la Moscova, Lujniki. "Maracana ? Pff ! Aş zice că Lujniki mă impresionează mai mult. Cand am intrat în teren, mi-am zis «Această Maracana este replica stadionului Lujniki. Dacă trecem peste faptul că aici nu este pistă de atletism, este acelaşi stadion", a declarat Berezuţki. În schimb, antrenorul Fabio Capello a apreciat că Maracana "degajă un magnetism impresionant". "Sunt cateva stadioane, San Siro sau Bernabeu, care degajă ceva. în lume, Maracana este deasupra tuturor. Pentru orice antrenor este un vis să fie la marginea acestui teren mitic", a adăugat selecţionerul Rusiei.

Gol jubiliar

Atacantul Olivier Giroud a marcat golul 100 pentru Franţa la Cupa Mondială, în minutul 17 al meciului cu Elveţia, scor 5-2, jucătorul afirmand că această reuşită îi va rămane mereu în memorie. "Am aflat după meci că am marcat golul 100 al Franţei la Cupa Mondială, este o mare satisfacţie, îmi voi aduce mereu aminte de acest moment. Este o mare bucurie pentru mine şi apropiaţii mei. Noi avem jucători de clasă mondială, dar echipa contează şi pentru mine este o plăcere să fiu la dispoziţia echipei. Am fost foarte emoţionat încă de la început, cand am auzit La Marseillaise şi mi-am dorit mult să marchez", a declarat Giroud.

Lomaşcenko, pe urmele fraţilor Kliciko

Pugilistul ucrainean Vasil Lomaşcenko a caştigat titlul de campion WBO la categoria pană, după ce l-a învins la puncte, sambătă, la Carson, pe americanul Gary Russell. Lomaşcenko, dublu campion olimpic în 2008 şi 2012, a fost desemnat învingător de doi dintre cei trei arbitri judecători, 116-112, 116-112, 114-114. Pugilistul ucrainean a caştigat titlul la doar a treia luptă la profesionişti, egaland recordul de precocitate al thailandezului Saensak Muangsurin. Vasil Lomaşcenko l-a înfruntat în martie pentru titlul WBO pe campionul Orlando Salido, dar meciul s-a încheiat la egalitate. Apoi, mexicanul a pierdut titlul deoarece nu a intrat în greutate. Gary Russell se află la prima înfrangere la profesionişti, după 24 de victorii consecutive

Valencia, contract prelungit cu ManU

Fotbalistul ecuadorian Antonio Valencia a semnat un nou contract cu gruparea Manchester United, valabil trei ani, cu opţiune de prelungire pană în iunie 2018, informează site-ul oficial al clubului englez. "Perioada petrecută la Manchester United a fost ca un vis devenit realitate. Sunt foarte bucuros că am semnat un nou contract şi abia aştept să colaborez cu Louis van Gaal", a declarat Antonio Valencia. Ecuadorianul joacă la Manchester United din 2009. El a evoluat în 191 de meciuri pentru echipa engleză şi a înscris 21 de goluri.

Sakho a făcut întindere

Fundaşul echipei Franţei, Mamadou Sakho, care a părăsit terenul în minutul 66 al meciului cu Elveţia, scor 5-2, de la Cupa Mondială, are o întindere la o coapsă, au anunţat surse din staff-ul francez. Sakho a fost înlocuit cu Laurent Koscielny. Reprezentativa Franţei a învins, vineri, la Salvador, cu scorul de 5-2 (3-0), selecţionata Elveţiei, într-un meci contand pentru etapa a doua a grupei E de la Cupa Mondială din Brazilia.

Tamgho a tras chiulul la control

Sportivul francez Teddy Tamgho, campion mondial la triplusalt, a fost suspendat un an deoarece a lipsit de la controalele antidoping de trei ori, a anunţat, sambătă, Federaţia de Atletism din Franţa (FFA). Suspendarea este valabilă din data de 18 martie 2014. Potrivit cotidianului L'Equipe, Tamgho a lipsit de la controale la 19 decembrie 2012, 28 ianuarie şi 18 martie 2014. Teddy Tamgho a caştigat titlul mondial la triplusalt, în august 2013, la Moscova, impunandu-se într-o probă în care romanul Marian Oprea s-a clasat al şaselea.

Sarbii au caştigat Cupa Mondială la polo

Naţionala de polo a Serbiei a caştigat, duminică, finala Ligii Mondiale, în faţa Ungariei, cu scorul de 10-6, în timp ce medalia de bronz a revenit reprezentativei Muntenegrului, care a trecut de Australia, cu scorul de 12-9. MVP-ul turneului final al Ligii Mondiale, care s-a încheiat duminică, la Dubai, a fost jucătorul Daniel Varga (Ungaria), în timp ce sarbul Gojko Pijetlovic a primit titlul de cel mai bun portar, iar colegul său de echipă, Filip Filipovic a fost golgeter, cu 17 goluri.  În sezonul 2013-2014, Gojko Pijetlovic a apărat şi poarta campioanei Romaniei, CSM Oradea.  Serbia, caştigătoarea Ligii Mondiale, a debutat în competiţie în grupa preliminară A, din care a făcut parte şi Romania, însă tricolorii au încheiat cu doar trei puncte, pe ultimul loc, ratand calificarea la turneul final. 

Von Bergen a terminat cu Mondialul

Fundaşul Steve Von Bergen urmează să plece din Brazilia în Elveţia, el suferind o fractură în zona ochiului la meciul de vineri cu Franţa, de la Cupa Mondială, a anunţat Federaţia Elveţiană de Fotbal. Von Bergen a părăsit terenul în minutul 9 al partidei cu Franţa, cu chipul însangerat, după ce a fost lovit în figură de atacantul francez Olivier Giroud. Conform federaţiei elveţiene, Steve Von Bergen a suferit "o fractură a planşeului orbitar stang". "Fundaşul în varstă de 31 de ani va pleca în curand în Elveţia, însoţit de doctorul Roland Grossen, unul dintre medicii echipei Elveţiei", a precizat forul.

Kaká va debuta în MSL

Echipa Orlando City Soccer Club, care va debuta în campionatul nord-american (MSL) în 2015, este "în discuţii avansate" cu brazilianul Kaká. "Orlando City Soccer Club este în discuţii avansate cu Kaká. "În cazul finalizării transferului, Kaká,  va veni la Orlando City SC în ianuarie 2015", a anunţat clubul din Florida. În varstă de 32 de ani, Kaká nu a fost reţinut în echipa Braziliei pentru Cupa Mondială. Potrivit presei americane, Kaká  ar putea fi împrumutat la AC Milan sau la FC Sao Paulo pană în ianuarie 2015.

Emery, băut la volan

Tehnicianul echipei FC Sevilla, Unai Emery, a fost sancţionat de poliţie după ce a fost surprins băut la volan, în Valencia, nivelul de alcoolemie constatat fiind de două ori mai mare decat limita permisă, informează cotidianul Las Provincias. Emery, care se afla la volanul maşinii sale Porsche Cayenne, a fost oprit la un control de rutină al poliţiei locale pe strada Juan Verdeguer din Valencia, vineri dimineaţă, în jurul orei 04.00. Tehnicianul a fost supus unui control cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool în aerul expirat. Poliţiştii i-au cerut lui Emery şi actele maşinii, care erau în regulă. Unai Emery a fost dus apoi la sediul Poliţiei Locale din Valencia, unde se află secţia de poliţie rutieră. Acolo, Emery s-au întocmit actele conform cărora Emery a primit o sancţiune administrativă şi tehnicianului i s-au retras puncte de pe permisul de conducere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Vlad, acum 3580 zile, 15 ore, 7 minute, 45 secunde
Secretele Succesului: Cristiano Ronaldo calatoriiprinsunet.ro/brazilia-2014-secretele-succesului-cristiano-ronaldo/
Vlad, acum 3580 zile, 15 ore, 8 minute, 14 secunde
Secretele Succesului: Cristiano Ronaldo http://calatoriiprinsunet.ro/brazilia-2014-secretele-succesului-cristiano-ronaldo/
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.