Sport

Grupa D, Sao Paulo

Ziarul de Vrancea
20 iun 2014 942 vizualizări
Atenţie, a apărut Suarez!

Uruguay - Anglia 2-1 (1-0). Megastarul de la Liverpool a fost eroul unei victorii neaşteptate, care poate trimite acasă pe englezi
Uruguay: Muslera - Caceres, Gimenez, Godin, A. Pereira - A.Gonzalez ('78 -Fucile),  Arevalo, Lodeiro ('67 - Stuani), Cr. Rodriguez - Cavani, Suarez ('89 - Coates). Selecţioner: Oscar Tabarez.
Anglia: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Henderson ('86 - Lambert), Gerrard - Welbeck ('71 - Lalana),  Rooney, Sterling ('65 - Barkley) - Sturridge. Selecţioner: Roy Hodgson.
Arbitru: Carlos Velasco (Spania).
Cartonaşe galbene: Godin / Gerrard.
1-0, min.39: contraatac declanşat de Suarez, cu pasă spre stanga la Cavani, care centrează în careu, Suarez îl depăşeşte pe Jagielka şi înscrie.
1-1, min. 76: Johnson pătrunde pe dreapta, driblează doi uruguayeni şi pune mingea la colţul lung, de unde Rooney îndeplineşte formalitatea devierii
2-1, min. 84: lansat în adancime, Suarez finalizează cu un şut peste portarul Hart, apărarea engleză fiind depăşită de fază
Un meci al disperării - a fost denumită această confruntare dintre două echipe învinse în prima manşă. Mai mare disperarea la uruguayeni decat la englezi, fiindcă una este să fii învins de Italia şi alta de către Costa Rica. De aceea, Roy Hodgson nu a schimbat formula de start din meciul cu "squadra", singura modificare fiind împingerea lui Rooney spre centrul liniei mediane. În schimb, celălalt veteran al băncilor tehnice, Oscar Tabarez, a avut mai mult de lucru. În primul rand, l-a forţat pe Suarez, a cărei reintrare era prevăzută în cel de-al treilea meci din grupă, cu Italia; a umblat şi la linia de mijloc, deficitară în meciul de debut, iar în apărare l-a schimbat pe Lugano (catastrofal deunăzi, dar şi accidentat) şi, în fine, Maxi Pereira a trebuit să stea, fiind suspendat, în teren intrand tizul Alvaro, cunoscut nouă de la Cluj. Partida a început cu o perioadă prelungită de studiu, cu presing de ambele părţi (mai eficient cel al sud-americanilor) şi cu o uşoară posesie engleză. Contraatacurile şi fazele fixe ale britanicilor n-au avut spor, pentru că apărarea uruguayană a funcţionat ca lumea. Ocaziile au apărut la poarta lui Hart ('16 - şut Rodriguez peste poartă din colţul careului, flancul drept; '27 - Cavani, şut respins de Cahill şi apoi peste poartă din cornerul executat de Suarez), dar "los celestes" erau să fie loviţi în min 29 de singurul fundaş cu notă de trecere în coşmarul costarican, Diego Godin. Acesta l-a faultat dur pe Sturridge, dar arbitrul Velasco l-a iertat de al doilea galben. De partea cealaltă, Rooney a vrut multe şi nu i-a ieşit mai nimic la finalizare, cea mai bună ocazie fiind o lovitură de cap, care a nimerit bara de la caţiva centimetri, după o lovitură liberă bătută de Gerrard. Golul marcat de Suarez a declanşat şi mai mult furia Albionului, englezii avand o serie de patru cornere consecutive: în zadar, fiindcă nici Sturridge, nici Sterling n-a nimerit spaţiul porţii. După pauză, uruguayenii au pornit cu toate forţele în atac: o deviere periculoasă a lui Pereira la un corner executat de Suarez, o poziţie ideală stricată de acelaşi, un şut la colţul lung al lui Cavani - serie de ratări derulată în mai puţin de cinci minute, urmată la poarta cealaltă de una mai mare ca toate, cea a lui Rooney. În partea mediană a reprizei, Anglia a preluat cvasi-total controlul şi a reuşit egalarea, pentru că mingea pusă de Glen Johnson, ca la biliard nu putea fi irosită nici chiar de Rooney.  Dar n-a fost meciul lui Rooney, ci al lui Suarez, care a tras echipa după el în finalul partidei, după un nou iureş britanic. Şi eforturile starului de la Liverpool şi-a căpătat răsplata meritată! În ţărişoara de la estuarul La Plata, renasc speranţele, în timp ce Anglia pare să urmeze soarta Spaniei!
Vineri, s-au mai disputat partidele: Columbia - Costa Rica 2-1 şi Japonia - Grecia (ambele în grupa C)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.