Sport

Cu cine va juca Simona Halep la Wimbledon ?

Ziarul de Vrancea
20 iun 2014 1359 vizualizări
În drumul ei spre finală, jucătoarea romană de tenis s-ar putea ciocni cu Şarapova şi Serena Williams * este posibil şi un meci cu Sorana Cîrstea în turul III

Jucătoarele romane cel mai bine clasate în ierarhia WTA, Simona Halep, locul 3, şi Sorana Cîrstea, locul 29, se pot întalni pentru a patra oară în cariera lor, în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dacă vor ajunge în această fază a competiţiei de la All England Club. Halep, cap de serie numărul 3, va evolua împotriva sportivei braziliene Teliana Pereira (91 WTA), în primul tur al turneului de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi. Halep şi Pereira nu s-au mai întalnit pană în prezent. în cazul în care va trece de sportiva braziliană, Simona Halep va juca în turul doi cu învingătoarea meciului dintre germanca Dinah Pfizenmaier (116 WTA)  şi jucătoarea ucraienană Lesia Ţurenko (144). Simona este pe aceeaşi parte a tabloului cu americanca Serena Williams, liderul mondial, şi cu rusoiaca Maria Şarapova (5). Una dintre ele îi poate fi adversară în semifinale. Pană atunci, Halep poate juca în sferturile de finală cu Jelena Jankovic din Serbia (7 WTA), , sau cu compatrioata acesteia, Ana Ivanovic (11), iar în optimile de finală cu sportiva spaniolă Carla Suarez (15),  ori cu italianca Roberta Vinci (21).
Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 29, va evolua în premieră cu americanca Victoria Duval (115), jucătoare de 18 ani, venită din calificări, care s-a remarcat anul trecut la US Open cand a eliminat-o pe Samantha Stosur în primul tur. În cazul unei victorii, Sorana va juca în turul doi împotriva învingătoarei din partida Belinda Bencic (Elveţia), locul 72 WTA - Magdalena Rybarikova (Slovacia), locul 39 WTA. Apoi, dacă ambele romance se vor califica, ele se vor întalni în turul al treilea. Scorul partidelor directe este de 2-1 în favoarea sportivei din Targovişte, dar ultima lor întalnire a avut loc în 2010, în calificările turneului de la Cincinnati, pe hard, cand Cîrstea a caştigat cu 6-2, 6-4. Tot în 2010, constănţeanca a caştigat în optimile de finală ale turneului de la Marbella, cu scorul de 6-4, 7-6 (4), pe zgură. Prima lor partidă a avut loc în sferturile de finală ale turneului ITF de la Bucureşti, tot pe zgură, iar victoria a revenit Soranei Cîrstea, cu 3-6, 6-3, 6-1. Anul trecut, Halep şi Cîrstea au ajuns în turul al doilea pe iarba londoneză.
La ediţia acuală a turneului de la Wimbledon, Monica Niculescu (65) o va avea ca adversară în prima manşă pe belgianca Alison van Uytvanck (93), în timp ce Irina Begu, locul 80 WTA, va juca împotriva franţuzoaicei Virginie Razzano (99). Adversare dificile vor avea Alexandra Cadanţu, locul 84 WTA, care va da piept cu sportiva italiană Camila Giorgi (42)  şi debutanta CristinaMitu, jjucătoare venită din calificări, care se va lupta cu a patra favorită, poloneza Agnieszka Radwanska, locul. Cristina, prezentă în premieră pe tabloul principal al unui Grand Slam, după ce a trecut de calificări, nu a mai evoluat niciodată cu o jucătoare atat de bine clasată. Pe tabloul masculin de simplu, singurul roman prezent, Victor Hănescu, locul 103 ATP, va evolua împtriva cehului Tomas Berdych, cap de serie numărul 6. Berdych are 2-0 în întalnirile directe cu Hănescu. Turneul de la Wimbeldon va începe luni. Cel mai bun rezultat al unui roman la Wimbledon este calificarea în finală. Ilie Năstase a reuşit acest lucru de două ori, în 1972 şi 1976. La feminin, cea mai bună performanţă i-a aparţinut Virginiei Ruzici, calificarea în sferturile de finală în 1978 şi 1981.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.