Sport

Costaricanii dau bacalaureatul

Ziarul de Vrancea
19 iun 2014 490 vizualizări
Italia - Costa Rica, cel mai interesant meci al serii la Cupa Mondială, în care se dispută şi un tradiţional derby: Franţa - Elveţia Franţa şi Elveţia, ţări vecine, s-au întalnit de numeroase ori şi nu numai în meciuri amicale.

Întotdeauna, cocoşii au fost favoriţi şi au palmares favorabil. A fost o excepţie la Mondialul german din 2006, cand Elveţia a înregistrat o remiză albă, care le-a permis să ia faţa vecinilor, într-o grupă în care a mai jucat Coreea de Sud şi Togo. Aceasta pentru că francezii, la care mai juca încă Thierry Henry şi-a permis o remiză cu asiaticii. Dar dacă ne aducem bine aminte, "schweizerii" au pierdut în optimi în faţa Ucrainei, iar "les bleus" nu s-au mai oprit decat în finală. Acum, soarta a readus cele două naţionale una în faţa celeilalte şi parcă nu e de băgat mana în foc pentru o victorie franceză. Evoluţia elevilor lui Deschamps din primul meci, n-a fost edificatoare, întrucat au jucat cu franele trase în faţa unui adversar mai mult decat modest. Elveţia, cu un antrenor hărşit pe bancă (Ottmar Hitzfeld), a avut ceva de tras cu Ecuadorul, dar neamţul a făcut schimbările potrivite şi a ieşit la liman. Ecuadorienii au un meci mai uşor, cu Honduras şi are speranţe foarte mici la calificare. Acest meci se dispută după miezul nopţii şi nu prezintă prea multe aşteptări, dar în orice caz, va fi mai spectaculos decat faimosul Iran - Nigeria.
Costa Rica, echipă care a făcut varză din Uruguay, dă astăzi de un adversar de marcă, Italia. Jucătorii din America istmică au lăsat de altfel o impresie excelentă, dar în faţa "squadrei" va fi un altfel de meci. Chiar dacă sunt mai slăbuţi în apărare decat în alte dăţi, "azzurrii" nu pot fi chiar atat de vulnerabili la contraatacuri precum Lugano şi Caceres. În mod incontestabil, Italia - Costa Rica este cel mai interesant meci al etapei şi dacă a fost tratat mai pe scurt în această avancronică este pentru că rezultatul meciului Uruguay - Anglia (disputat aseară) poate influenţa într-o măsură oarecare abordarea acestei partide.
* Italia - Costa Rica (grupa D, ora 19:00, la Recife)
Italia: Buffon - Darmian, Barzagli, Bonucci, Chiellini - De Rossi - Candeva, Pirlo, Veratti, Marchisio - Balotelli. Selecţioner: Cesare Prandelli.
Costa Rica: Navas - Gamboa, Duarte, G.Gonzalez, Umana, Diaz - Tejeda, Borges, Bolaños - Ruiz, Campbell. Selecţioner: Jorge Luis Pinto.
Arbitru: Enrique Osses (Chile)
* Elveţia - Franţa (grupa E, ora 22:00, la Salvador)
Elveţia: Benaglio - Lichsteiner, Djourou, von Bergen, Rodriguez - Behrami, Inler - Shaqiri, Xhaka, Mehmedi - Seferovic.Selecţioner:  Ottmar Hitzfeld.
Franţa: Lloris - Débuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba, Cabaye, Matuidi - Giroud, Benzema, Griezmann. Selecţioner: Didier Deschamps.
Arbitru: Björn Kuipers (Olanda)
* Honduras - Ecuador, grupa E, la Curitiba)
Honduras: Valladares - Izaguirre, Bernardez, Figueroa, Beckeles - Najar, B.Garcia, Espinoza, Garrido - Bengtson, R. Martinez. Selecţioner: Luis Suarez.
Ecuador: Dominguez - Paredes, Guagua, Erazo, Ayovi - A.Valencia, Gruezo, Noboa, Montero - Caicedo, E.Valencia. Selecţioner: Reinaldo Rueda.
Arbitru: Benjamin Williams (Australia)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.