Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Grupă grea pentru handbaliste

Ziarul de Vrancea
19 iun 2014 560 vizualizări
Naţionala de handbal feminin a Romaniei va evolua în grupa B la turneul final al Campionatului European din luna decembrie, cu echipele Norvegiei, Danemarcei şi Ucrainei, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Zagreb.

Meciurile grupei B se vor disputa la Debrecen. Celelalte grupe au următoarea componenţă: Ungaria, Spania, Rusia, Polonia (A, la Györ), Suedia, Germania, Croaţia, Olanda (C, la Varazdin), Muntenegru, Franţa, Serbia, Slovacia (D, la Osijek). Echipa Romaniei s-a aflat în urna a treia valorică la tragerea la sorţi de la Zagreb.  Ungaria şi Croaţia au fost calificate direct la turneul final în calitate de organizatoare, în timp ce celelalte echipe au jucat în grupe preliminare.

Simona îşi linişteşte fanii

Simona Halep, care a abandonat, miercuri, meciul cu germanca Annika Beck, la scorul de 7-5, 2-3, din cauza unor dureri la omoplatul drept, în turul doi al turneului de la 's-Hertoghenbosch, a declarat că accidentarea nu este gravă şi va fi aptă pentru Grand Slam-ul de la Wimbledon. "Accidentarea nu este gravă, dar mi-a fost frig pe teren, muşchiul de la umăr s-a contractat, iar fizioterapeutul mi-a spus că ar trebui să mă opresc, pentru că s-ar putea să se agraveze. Dar voi fi aptă pentru Wimbledon", a declarat Halep. Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a abandonat, miercuri, meciul cu germanca Annika Beck, locul 55 WTA, la scorul de 7-5, 2-3, din cauza unor dureri la omoplatul drept, în turul doi al turneului de la 's-Hertoghenbosch (Olanda).

Premieră pentru Cristina Mitu

Jucătoarea de tenis Cristina-Andreea  Mitu, locul 214 WTA, a accces în premieră pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 6-7, 6-2, pe americanca Irina Falconi (173 WTA), fostă numărul 73, în ultimul tur al calificărilor de la Wimbledon. Pană în prezent, Cristina, originară din Bucureşti, nu trecuse niciodată de turul doi al calificărilor la un Grand Slam. în cariera jucătoarei de 22 de ani figurează opt titluri ITF la simplu şi tot atatea la dublu, precum şi o clasare pe locul 163, în februarie 2013. Astfel, Cristina Mitu este a şasea sportivă din Romania care va evolua pe tabloul principal la cel de-al treilea Grand Slam al anului, după Simona Halep (3 WTA), Sorna Cîrstea (29), Monica Niculescu (65), Irina Begu (80) şi  Alexandra Cadanţu (84).

Martins a făcut comoţie

Fundaşul olandez Bruno Martins Indi, care a fost scos de pe teren pe targă după un duel cu australianul Tim Cahill, a suferit o comoţie şi a fost transportat la un spital din Porto Alegre pentru teste medicale, a anunţat selecţionerul Olandei, Louis van Gaal. "Primul diagnostic al echipei noastre medicale arată o comoţie, dar el a fost transportat la spital pentru a fi examinat amănunţit. Dacă este o comoţie, putem fi siguri că nu va mai juca timp de o săptămană, astfel că nu va evolua în partida cu Chile de luni", a spus Van Gaal.  Martins Indi a ieşit de pe teren în minutul 45^3, după un contact cu australianul Tim Cahill, fiind înlocuit cu Depay.  Reprezentativa Olandei a învins, miercuri, la Porto Alegre, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Australiei, într-un meci contand pentru etapa a doua a grupei B de la Cupa Mondială.

Fanii chilieni au invadat stadionul

Aproximativ o sută de fani chilieni fără bilete au fost reţinuţi, miercuri, după ce au pătruns cu forţa prin intrarea rezervată presei pe arena Maracana, cu puţin timp înainte de începutul meciului Spania - Chile. Suporterii, care purtau tricouri cu însemnele echipei Chile, "au forţat intarea presei pentru că nu aveau bilete. Ei au dorit să intre în stadion, dar au fost împiedicaţi", a declarat Diego Guillerme Souza, membru al serviciului de securitate. Potrivit presei braziliene, fanii au traversat în fugă sala de presă, dar au fost reţinuţi înainte de a ajunge în peluze. Site-ul G1 susţine că în busculada ce a urmat au fost rănite cinci persoane, o femeie avand mana ruptă. Într-un comunicat, FIFA a condamnat acest incident şi a anunţat că au fost arestate 85 de persoane. "Organizatorii Cupei Mondiale condamnă aceste acte şi vor comunica ulterior măsurile ce vor fi luate pentru a evita astfel de incidente", a precizat FIFA.

Rapidiştii sărbătoresc 91 de ani

Fanii rapidişti sărbătoresc, la 25 iunie, împlinirea a 91 ani de la înfiinţarea grupării giuleştene prin reeditarea finalei Cupei Romaniei din 1995 dintre Rapid şi Petrolul Ploieşti, informează site-ul oficial al clubului alb-vişiniu.Meciul demonstrativ, în care se vor înfrunta jucătorii celor două formaţii care disputau finala caştigată de Petrolul Ploieşti, este programat, miercuri, de la ora 20.00, pe Stadionul Giuleşti. Evenimentul va cuprinde şi o serie de concerte ale artiştilor simpatizanţi ai FC Rapid şi se va încheia cu un spectacol de artificii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.