Sport

Copiii s-au întrecut la Vrancea Fotbal Festival şi Fotbal şi Feminitate

Dan Chiriac
19 iun 2014 537 vizualizări
Cele mai bune jucătoare din judeţ vor merge într-un stagiu de pregătire la Costineşti u 24 de echipe s-au întrecut pentru premiile oferite la Vrancea Fotbal Festival

Timp de patru săptămani, sub coordonarea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea, s-a derulat proiectul “Fotbal şi Feminitate”, la care au participat peste 470 de eleve din judeţ, la cele două categorii de varstă, U 12 şi U 14. Fetele s-au declarat încantate că au reuşit să joace fotbal la cele patru turnee zonale, ce au avut loc la Focşani, Adjud, Gugeşti şi Panciu. Apoi, cele mai bune jucătoare au fost selecţionate şi au participat la turneul final ce a avut loc la Focşani. Scopul acestui proiect a fost descoperirea jucătoarelor care vor alcătui în viitor echipe de fotbal feminin, care vor participa în toamnă la campionatul selecţionatelor. Cele mai talentate jucătoare au fost selecţionate în urma desfăşurării ultimei faze a competiţiei. Implementarea proiectului a adus bucurie în randul fetelor, care au putut face mişcare şi au descoperit tainele unui sport considerat pană acum caţiva ani destinat doar băieţilor. Multe dintre participante au arătat reale calităţi tehnico-tactice şi au demonstrat că fotbalul este şi pentru doamne şi domnişoare. Cele mai bune jucătoare din cadrul proiectului au fost premiate la final şi vor merge într-un stagiu de pregătire la Costineşti, în această vară. În urma derulării celor 109 meciuri, la U 12 pe podium au urcat Panciu, Gugeşti, Focşani, iar la U 14 Panciu, Adjud, Gugeşti. Toţi profesorii care s-au implicat au intrat de asemenea în posesia certificatelor de participare şi a cadoului personalizat de la UEFA. Primele trei clasate au primit din partea organizatorilor, cupe, medalii şi diplome, dar şi echipament sportiv.

24 de echipe la “Vrancea Fotbal Festival”

Concomitent cu proiectul “Fotbal şi Feminintate”, AJF Vrancea a organizat şi Vrancea Fotbal Festival, un poiect realizat în parteneriat cu CSM Focşani. 24 cluburi din mediul rural au fost sprijinite cu mingi pentru organizarea Grassroots Day, în 21 mai. În urma acestei acţiuni s-au format echipe în fiecare localitate. Acestea au participat ulterior la faza zonală organizată la Suraia, Panciu, Odobeşti şi Gugeşti. Acţiunea a avut drept scop selectarea celor mai buni copii din judeţ, născuţi după 1 ianuarie 2002, copii nelegitimaţi. Jocurile şi concursurile de fotbal pentru copii U12 au avut loc în fiecare localitate cu echipa afiliată la AJF Vrancea. Proiectul a avut scop identificarea posibililor participanţi şi formarea de echipe în vederea participării într-un turneu final de minifotbal organizat la Focşani, concomitent cu fetele de la “Fotbal şi feminitate”. La Vrancea Fotbal Festival s-au desfăşurat semifinalele între Panciu – Odobeşti şi Suraia – Gugeşti. Suraia şi Panciu au ajuns în finală, prima echipă caştigand cu 2-0. Au participat cele patru selecţionate alese după turneele de zonă ce au avut loc la Suraia, Gugeşti, Panciu şi Odobeşti. Cele 24 de cluburi participante la proiect au fost premiate cu echipament şi mingi de joc. Ansamblul “Ţara Vrancei” a susţinut un concert, iar festivitatea de premiere, făcută de AJF Vrancea, a fost onorată de toate cluburile care au aderat la proiect. În cadrul festivităţii de premiere au fost premiate şi echipele de juniori C – LPS Focşani şi Juniori D şi E – CSM Focşani, campioane judeţene în acest sezon. Au primit premii şi golgheterii campionatului la aceste categorii. Spectacolul s-a încheiat cu un foc de artificii în momentul premierii campioanelor. Cu această ocazie au mai fost acordate 100 de mingi, 10 plachete, 500 de diplome şi 200 de medalii tuturor echipelor înscrise în competiţie. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.