Sport

Ora la care fierbe Spania

Ziarul de Vrancea
17 iun 2014 674 vizualizări
Campioana mondială întalneşte Chile într-un meci hotărator pentru calificarea în optimi * Croaţia este favorită în faţa Camerunului, iar Olanda se pregăteşte pentru vanătoare de canguri

Astăzi pare a fi o zi importantă pentru echipa Spaniei care trebuie să se redreseze repejor după ce a păţit în meciul cu "portocalele" lui van Gaal.
Spania porneşte asaltul împotriva chilienilor pe care nu i-a bătut prea uşor nici în ediţia precedentă şi are nevoie de victorie musai, în condiţiile în care golaverajul este primordial la Cupa Mondială. Volens-nolens, Spania porneşte de la zero puncte şi 1-5 la golaveraj, în timp ce chilienii au trei puncte şi 3-0. Golaverajul poate fi ajustat  în ultima rundă, însă, în caz de egal între Spania şi Chile, sud-americanii vor întalni o Olandă deja calificată (cu multe rezerve) şi nu prea se vede de ce ar forţa o victorie la scor. Deocamdată "Oranje" are un meci relativ uşor cu Australia. Oricum, viaţa ibericilor va fi aspră chiar şi în caz de calificare, deoarece aproape sigur ar întalni Brazilia în optimi, la Belo Horizonte. Derbiul zilei, Spania - Chile se dispută pe cel mai faimos stadion al Braziliei, Maracaná!
Dacă lăsăm la o parte celălalt meci pomenit din grupa B (Olanda - Australia), trebuie să menţionăm a doua confruntare a zilei (mai degrabă a nopţii), Camerun-Croaţia. Ca mai toate echipele africane prezente în Brazilia (excepţie, Côte d'Ivoire), Camerunul a pornit slab. A pierdut cu 0-1 în faţa Mexicului, iar pentru scorul minim trebuie să facă plecăciuni în faţa columbianului Roldan, care le-a anulat aztecilor două goluri valabile. Cum "neîmblanziţii" nu pot emite pretenţii în faţa Braziliei, speranţele lor palide se leagă de acest meci cu Croaţia. Numai că naţionala în carouri a lăsat o impresie excelentă în jocul cu "cariocas", iar selecţionerul Niko Kovac are un as în manecă pe care nu l-a folosit. Este vorba de varful Mario Mandzukic, care a fost suspendat la primul meci, pentru "păcate" din preliminarii. Croaţia este, deci favorită, în timp ce Camerun ar putea fi prima echipă eliminată practic de la competiţia braziliană.

* Olanda - Australia (grupa B, ora 19:00, Porto Alegre)
Olanda: Cillessen - Janmaat, De Vrij, Martins, Vlaar, Blind - De Guzman, Sneijder, De Jong - van Persie, Robben. . Selecţioner: Louis van Gaal.
Australia: Ryan - McGowan, Wilkinson, Spiranovic, Davidson - Jedinak, Milligan - Leckie, Bresciano, Oar - Cahill. Selecţioner: Ange Postecoglou.
Arbitru: Djamel Haimoudi (Algeria)

* Spania - Chile (grupa B, ora 22:00, Rio de Janeiro)
Spania: Casillas, Azpilicueta, Piqué, Ramos, Alba - X.Alonso, Busquets - Pedro, Xavi, Iniesta - Villa. Selecţioner: Vicente del Bosco.
Chile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Mena - Aranguiz, Gutierrez, Vidal - Sanchez, Valdivia, Pinilla. Selecţioner: Jorge Sampaoli.
Arbitru: Mark Geiger (SUA).

* Camerun - Croaţia (grupa A, ora 01:00, Manaus)
Camerun: Itandjé - Nonkeu, N'Koulou, Chedjou, A.Ettoko - A.Song - Moukandjo, Mbia, Eyong, Webo - Eto'o: Selecţioner: Völker Finke.
Croaţia: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko - Modric, Rakitic - Perisic, Kovacic, Olic - Mandzukic.
Arbitru: Pedro Proença (Portugalia)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.