Sport

170 de tenismeni înscrişi la Vrancea Trophy

Dan Chiriac
17 iun 2014 824 vizualizări
Inaintea celor două finale ale turneului focşănean se vor ţine momente de reculegere în memoria fostului tenismen Ioan Zainea u cel mai bine clasat jucător înscris în concurs se află în apropierea locului 300 ATP

170 de portivi s-au înscris deja la turneul internaţional ITF de seniori „Vrancea Trophy – Trofeul Consiliului Judeţean Vrancea” ediţia a IX-a. Întrecerile sunt dotate cu premii de 10.000 de dolari, sumă oferită de Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea. Turneul are loc în perioada 28 iunie – 6 iulie. Sportivii provin din toate colţurile lunii, fiind aşteptaţi la Focşani tenismeni din Brazilia, Chile, Argentina, dar şi din zeci de ţări europene. În perioada turneului de la Focşani, în lume au loc alte 21 de turnee de tenis, dintre care 13 doar pe „bătranul” continent. Calificările turneului focşănean vor debuta pe 28 iunie, urmand ca pe tabloul principal să fie calificaţi doar jucătorii cu o clasare bună în ierarhia ATP. Organizatorii au anunţat că cel mai bine clasat jucător prezent la Focşani se află în apropierea locului 300 mondial, cu 200 de locuri mai sus decat favoritul de anul trecut a întrecerii ce are loc pe terenurile de tenis din Sud. Organiztorii aşteaptă şi alte nume importante pe tabloul principal, mai ales din randul tenismenilor romani. La dublu vor fi înscrise 16 perechi. Turneul va fi deschis printr-o conferinţă de presă susţinută de preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac.

Moment de reculegere, dar şi meci demonstrativ

Organizatorii au decis de asemenea ca înaintea celor două finale, cea de dublu şi cea de simplu, să se ţină un moment de reculegere în memoria fostului tenisman focşănean Ioan Zainea, decedat în urmă cu trei zile, chiar în incinta Complexului Sportiv „Milcovul”, unde se va desfăşura şi turneul de seniori. „Circuitul Vrancea Trophy – Trofeele Consiliului Judeţean Vrancea” va fi încheiat cu turneul pentru copii şi juniori de Categorie 1 naţională, din perioada 26 iulie - 01 august. Din păcate, circuitul de tenis destinat tuturor categoriilor de varstă a început cu o tragedie, dar organizatorii vor desfăşura şi următoarele două turnee, cu gandul la cele două nume ce au marcat sportul „alb” din Focşani. George Bucuroiu, iniţiatorul turneului de seniori, dar şi Ioan Zainea, care a murit chiar la un concurs organizat în memoria lui Bucuroiu, vor veghea din ceruri desfăşurarea meciurilor de tenis de la Vrancea Trophy. Organizatorii turneului pregătesc şi în acest an surprize, fiind posibil să fie organizat, vineri după-amiază, un meci demonstrativ. Anul trecut, o astfel de întalnire a adunat în tribune mulţi iubitori ai tenisului. Rămane de văzut ce nume surpriză sunt pregătite de organizatorii pentru această ediţie a turneului dotat cu premii de 10.000 de dolari. Intrarea la turneul ce va avea loc pe terenurile din Complexul Sportiv Milcovul va fi liberă. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.