Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Schumacher se apropie de casă

Ziarul de Vrancea
16 iun 2014 582 vizualizări
Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher, care a ieşit din comă după accidentul suferit la schi, în 29 decembrie 2013, a fost transportat, ieri dimineaţă, la un spital din Lausanne, a anunţat unitatea medicală din Elveţia

"Schumacher a fost adus în această dimineaţă la Spitalul Universitar din Lausanne", a declarat pentru AFP, Darcy Christen, purtătorul de cuvant al spitalului elveţian. Christen a afirmat că Schumacher are alături de el familia. "Familia este alături de el într-un spaţiu amenajat special pentru a avea intimitate şi pentru a-i asigura cea mai bună îngrijire. Ca la orice pacient, dorim să respectăm secretul medical şi intimitatea familie", a precizat Darcy Christen. Lausanne este la aproxiamtiv 40 de kilometri de locuinţa septuplului campion mondial de Formula 1, aflată la Gland, pe malul Lacului Leman. Potrivit Bild, pilotul german poate să înţeleagă vocile pe care le aude şi să recţioneze la stimuli.

Primele trageri la sorţi
 

Formaţiile Steaua (Liga Campionilor), Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj (ambele Liga Europa) îşi vor afla adversarele la 23 iunie, cand este programată tragerea la sorţi a primelor două tururi preliminare ale cupelor europene. Tablourile primelor două tururi din Liga Campionilor vor fi stabilite începand cu ora 13.00, în timp ce tragerea la sorţi pentru Liga Europa se va desfăşura de la orele 14.00 (primul tur), respectiv 15.30 (al doilea tur).  Meciurile din primul tur al Ligii Campionilor vor avea loc la 1/2 iulie (turul) şi 8/9 iulie (returul). Steaua va intra în competiţie la 15/16 iulie (turul) şi 22/23 iulie (returul).  Partidele din primul tur al Ligii Europa se vor disputa la 3 şi 10 iulie, iar cele din turul doi la 17 şi 24 iulie. Campioana Romaniei, Steaua, va intra în competiţie în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, în timp ce Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj vor debuta în cupele europene în turul doi preliminar al Ligii Europa. Caştigătoarea Cupei Romaniei , Astra Giurgiu, va intra în competiţie în turul trei al Ligii Europa.

Handbalistele, în urna a treia
 

Naţionala de handbal feminin a Romaniei va face parte din urna a treia valorică la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din decembrie, potrivit anunţului forului european de profil (EHF).  Conform anunţului de luni al EHF, Romania se află în urna a treia valorică, alături de Croaţia, Serbia şi Rusia. Din prima urnă valorică vor face parte Muntenegru, Norvegia, Ungaria şi Suedia, din a doua, Danemara, Germania, Franţa şi Spania, iar din cea de-a patra, Ucraina, Polonia, Slovacia şi Olanda. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final va avea loc, joi, la Zagreb.  Turneul final al CE din 2014 va avea loc între 7-21 decembrie.

Lucescu rămane la Şahtar

Antrenorul echipei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va continua şi în sezonul viitor ca antrenor al grupării ucrainene. Mircea Lucescu este cel mai longeviv antrenor din istoria echipei din Doneţk, el preluand conducerea tehnică la 16 mai 2004. Alături de gruparea ucraineană el a caştigat opt titluri de campion, cinci cupe, cinci supercupe şi Cupa UEFA. Presa turcă a notat, în ultimele zile, că Galatasaray ar fi ajuns la un acord cu Mircea Lucescu şi că tehnicianul chiar s-ar fi gandit la aducerea unor jucători la echipa turcă.
 
"Panti" pe mainile lui Poyet

Portarul Costel Pantilimon (Manchester City) este aproape de a semna un contract cu Sunderland, după ce a ajuns la un acord preliminar cu gruparea de pe locul 14 în Premier League în sezonul recent încheiat, informează presa britanică. Pantilimon a ajuns, luni, la Sunderland, pentru finalizarea negocierilor şi pentru a efectua vizita medicală. Sursa citată a prezentat şi o fotografie care îl înfăţişează pe internaţionalul roman pe aeroportul din Newcastle, aflat în apropiere de Sunderland, în nord-estul Angliei. Pantilimon, 27 de ani, mai avea doi ani de contract cu Manchester City, dar clubul campion nu se bazează pe el în sezonul viitor. El va pleca liber de la City şi ar urma să îl înlocuiească la noua grupare pe Keiren Westwood, care nu şi-a prelungit contractul. Romanul se va lupta cu italianul Vito Mannone pentru un loc de titlular la Sunderland, echipă antrenată de uruguayanul Gustavo Poyet.

Raţ a plecat la greci

Fundaşul Răzvan Raţ a făcut vizita medicală în Grecia şi va semna un contract pe doi ani cu gruparea PAOK Salonic, la care va fi coleg cu mijlocaşul Costin Lazăr. PAOK Salonic anunţase, în urmă cu puţin timp, că a ajuns la un acord cu Raţ, fără să precizeze durata contractului. După ce şi-a încheiat contractul cu Şahtar  Doneţk, în vara anului 2013, Răzvan Raţ a jucat la West Ham United pană în iarnă, apoi a semnat o înţelegere pe o jumătate de sezon cu echipa spaniolă Rayo Vallecano. PAOK Salonic a terminat ediţia 2013/2014 a campionatului Greciei pe locul III şi va juca în play-off-ul Ligii Europa.

Copil şi Crivoi în calificări la Wimbledon

Jucătorii de tenis Victor Crivoi (239 ATP) şi Marius Copil (160) vor evolua în calificări la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Crivoi îl va întalni, în primul tur, pe canadianul Frank Dancevic (106), în timp ce Copil va juca împotriva australianului Benjamin Mitchell (267). În cazul în care se vor califica, Victor Crivoi şi Marius Copil se vor întalni în turul doi al calificărilor

Spurs, campioni în NBA

Echipa San Antonio Spurs a caştigat titlul de campioană în liga profesionistă nord-americană de baschet, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 104-87, formaţia Miami Heat, în meciul cinci al finalei NBA. San Antonio Spurs s-a impus cu scorul general de 4-1 şi a reuşit să cucerească al cincilea titlu din istoria clubului. San Antonio a mai trecut în play-off de Dallas Mavericks (4-3), Portland Trail Blazers (4-1) şi Oklahoma City Thunder (4-2). Miami Heat caştigase ultimele două titluri în NBA, în 2013 chiar în faţa formaţiei San Antonio Spurs, şi spera să reuşească al treilea succes consecutiv, performanţă reuşită doar de cinci echipe MVP-ul finalei a fost jucători Kawhi Leonard, de la echipa caştigătoare.  Leonard, în varstă de 22 de ani, a avut o medie de 17,8 puncte pe meci în finala NBA. El a devenit al treilea cel mai tanăr jucător din istoria NBA care primeşte acest trofeu.

Murat Yakin, antrenor la Spartak

 

a convins să semneze cu gruparea londoneză şi să plece de la FC Barcelona.  "Am discutat cu antrenorul José Mourinho şi mi-a spus ceea ce voiam să aud. M-a convins. Sunt foarte fericit de această nouă etapă, sper că totul va merge foarte bine", a spus Fabregas. El a mai spus că Arsenal nu a dorit să activeze o clauză prin care ar fi putut reveni la echipa la care a mai jucat în perioada 2003-2011. "Arsenal, prin contract, avea prima opţiune. Am discutat cu Arsène Wenger, dar mi-a spus că postul este acoperit deoarece îl are pe Mesut Ozil, astfel că am căutat alte opţiuni". Mijlocaşul spaniol Cesc Fabregas, care a evoluat sezonul trecut la FC Barcelona, a semnat un contract pe cinci ani cu gruparea Chelsea, pregătită de José Mourinho. Cesc Fabregas, 27 de ani, a evoluat ca junior la FC Barcelona, iar în 2003 s-a transferat la Arsenal, unde a jucat pană în 2011, cand a revenit la FC Barcelona.

Franjic a încheiat Mondialul

Fundaşul australian Ivan Franjic, accidentat la ischio-jambieri în meciul cu reprezentativa statului Chile, scor 1-3, a anunţat, ieri, că revine în ţară şi nu va mai juca la Cupa Mondială. "Am muncit foarte mult pentru această Cupă Mondială şi după 50 de minute totul s-a terminat. Iniţial am crezut că mă voi reface în 7-10 zile, dar a doua zi de dimineaţă mi-am dat seama că pentru mine turneul final s-a încheiat", a spus Franjic. Ivan Franjic, în varstă de 26 de ani, a fost titular în meciul cu formaţia chiliană şi a fost înlocuit în minutul 49 cu McGowan.

* Jucătorii Bojan Golubovic, Daniel Stana, Emil Jula şi Gabriel Canu se află la final de contract cu gruparea Ceahlăul Piatra Neamţ şi nu li se va propune înnoirea acestora, a anunţat, ieri, site-ului oficial al clubului. Cu toate acestea antrenorul Marin Barbu îi aşteaptă la pregătire, contractele expirand la finalul lunii: "Îi aştept pe toţi. Sunt jucătorii noştri şi, conform regulamentului, trebuie să fie aici. Nu ştiu să fi fost învoiţi şi nici să fi anunţat ei că nu mai vin deoarece îşi caută noi echipe la care să joace". În cursul acestei săptămani, Barbu îi va testa pe jucătorii veniţi în probe în două meciuri programate miercuri şi sambătă. La 30 iunie, lotul echipei Ceahlăul va pleaca în cantonament în Serbia, în localitatea Zlatibor.
* Fundaşul Ovidiu Dănănae, care a evoluat în sezonul receent încheiat la echipa cipriotă Apollon Limassol, a semnat un contract cu gruparea CS Universitatea Craiova. Dănănae, în varstă de 28 de ani, a evoluat de-a lungul carierei la formaţiile FCU Craiova, CSM Reşiţa, Steaua Bucureşti, Tom Tomsk, CS Turnu Severin şi Apollon Limassol şi are patru selecţii la echipa naţională. În ultimul sezon, Ovidiu Dănănae a evoluat pentru gruparea cipriotă Apollon Limassol în 14 partide, fiind integralist în patru jocuri din Liga Europa.
* Mijlocaşul Sebastian Ianc a declarat, ieri, că a ajuns la un acord cu conducerea grupării FC Botoşani pentru un contract valabil doi ani. Sebastian Ianc are 27 de ani, poate evolua atat ca mijlocaş stanga cat şi ca mijlocaş dreapta, şi a jucat pană acum la Luceafărul Oradea, Şimleul Silvaniei şi FC Bihor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.