Sport

Grupa D, Manaus Care derby second hand?

Ziarul de Vrancea
15 iun 2014 695 vizualizări
Anglia - Italia 1-2 (1-1). Italienii s-au impus atipic, datorită unui joc ofensiv mai consistent

Anglia: Hart – Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Gerrard, Henderson (’73 – Wilshere) – Sturridge (’70 – Lallana), Rooney, Sterling – Welbeck (’61 – Barkley). Selecţioner: Roy Hodgson.
Italia: Sirigu – Darmian, Barzagli, Paletta, Chielini – De Rossi – Candeva (’79 – Parolo), Pirlo, Verrati (’57 – Motta), Marchisio – Balotelli (’73 – Immobile). Selecţioner: Cesare Prandelli.
Arbitru: Björn Kuipers (Olanda).
Cartonaşe galbene: Sterling (‘90^2).
0-1, min. 35: Pirlo preia balonul la 25 de metri, se face că trage, dar sare penste minge, pentru ca Marchisio, venit din spate, să finalizeze printr-un şut puternic la firul ierbii.
1-1, min. 37: şut bine plasat al lui Sturridge,din careu, la o centrare perfectă a lui Rooney.
1-2, min. 51: centrare cu efect al lui Candreva, Balotelli reia cu capul dintre Cahill şi Jagielka.
Anglia şi Italia, un fel de favorite “second hand” la titlul mondial, au realizat unul dintre cele mai agreabile spectacole ale începutului de Cupă Mondială, la concurenţă cu meciul de deschidere Brazilia – Croaţia. Cu toate că Roy Hodgson, antrenorul Albionului, a adus, pe langă Rooney şi Gerrard o pleiadă de tineri extrem de talentaţi, Italia, cu o apărare doar aparent carpită, şi-a arătat superioritatea, iar lumea fotbalului şi-a amintit de Euro 2014, cand “squadra” concepută de Prandelli a sfăramat toate prejudecăţile legate de “catenaccio” şi alte italienisme. Încă de la început s-a observat că Italia conduce ostilităţile, avand superioritate netă la construcţie. Deşi prima parte a meciului a fost un pic greoaie, s-a văzut că italienii ajung mai repede la poarta lui Joe Hart, decat englezii la cea a lui Sirigu, surprinzătorul înlocuitor al “zeului” Buffon. Andrea Pirlo, şeful de necontestat al “squadrei” a fost la originea golului prin care Italia a deschis scorul. Englezii au replicat imediat şi au egalat la o fază tipică de contraatac, ceea ce a descumpănit echipa lui Prandelli, care a trebuit, un timp să se apere cu tenacitate, deşi cei patru de pe linia de fund nu prezentau argumentele clasice ale faimoaselor apărări italiene. Pe finalul reprizei “squadra” s-a trezit, dar Balotelli şi Marchisio n-au obţinut finalizarea, iar Hart a fost providenţial la şutul lui Candreva. Însă răspata a venit imediat după pauză, imediat după o paradă a lui Sirigu în faţa lui Sturridge. Balotelli, care părea deranjat de siguranţa defensivă a cuplului Cahill – Jagielka a reuşit să-i păcălească pe cei doi şi a readus Italia în avantaj. În rest, a fost o bătălie nu lipsită de spectacol între apărarea italiană şi englezi, dar Welbeck s-a dovedit mereu în contre-pied, Sturridge, Rooney şi junii Barkley (din lovitură liberă) şi Baines
 n-au reuşit să-l învingă pe bravul Sirigu, iar în timpul adiţional, italienii au ratat al treilea gol, Pirlo nimerind în bară o lovitură liberă, “specialitatea casei”. Italia a caştigat derbiul grupei, dar Anglia n-ar trebui să aibă emoţii. Nici măcar cu Costa Rica, echipă care a ajuns în zona calificării datorită unui joc cu o formaţie de pensionari!
Rezultate înregistrate la Cupa Mondială: Brazilia - Croaţia 2-1, Mexic - Camerun 1-0 (grupa A); Olanda - Spania 5-1; Chile -Australia 3-1 (B); Columbia - Grecia 2-0; Coasta de Fildeş - Japonia 2-1 (C).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.