Sport

Astăzi se joacă finala

Ziarul de Vrancea
12 iun 2014 629 vizualizări
Ultimul act al Cupi Mondiale 2010 se redispută astăzi, la ora 22:09, în cadrul grupei B a ediţiei 2014

Nu e o glumă! De-abia a început Cupa Mondială şi vom avea parte de o adevărată finală, reeditarea meciului care, acum patru ani, la Johannesburg, a decis campioana mondială en-titre. Spania - Olanda este, indiscutabil, derbiul acestui început de Mondial, la distanţă chiar şi de Anglia - Italia, confruntare care se dispută sambătă noapte, în grupa C, la Manaus.
Au trecut patru ani de la finala caştigată de Spania cu 1-0, prin golul marcat de Iniesta şi lucrurile s-au schimbat oarecum. Echipa iberică şi cea olandeză se află, încă, printre favoritele competiţiei, dar nu s-ar putea spune că sunt mari favorite, această onoare fiind împărţită de Brazilia, Argentina şi (hai să fim euro-patrioţi) Germania. Mai experimentată este formaţia lui Vicente del Bosque, care şi-a păstrat în mare parte nucleul din 2010, în timp ce Olanda, pregătită acum de reputatul Louis van Gaal, a promovat mulţi tineri, mizand în faţă pe bombardierii van Persie şi Robben. Se poate anticipa că nu va fi, totuşi, un joc pe viaţă şi pe moarte, ca toate marile derbiuri din startul Cupelor Mondiale, pentru că echipele sunt îndemnate la prudenţă pentru a nu debuta cu înfrangere şi, în acelaşi timp, pentru a-şi conserva energia pentru fazele finale. Totuşi, nici Spania, nici Olanda nu vor ezita să speculeze eventualele erori în defensiva adversă pentru a tranşa disputa.
În afară de derbiul de la Salvador, se mai dispută două meciuri astăzi, unul dintre ele chiar maine, dacă ţinem cont de ora Romaniei. Echilibrată pare partida de la Natal, între Mexic şi Camerun. Echipa aztecă a făcut de multe ori meciuri frumoase în Cupele Mondiale şi pare cu un varf de barcă înaintea "leilor", care s-au obişnuit să-şi împletească talentul nativ cu o rigoare în joc specifică, lucru care nu trebuie să mire, datorită antrenorilor germani care au pregătit naţionala cameruneză în ultimele decenii. Vedetele vor fi "Chicharito" Hernandez de la Manchester United şi mereu tanărul Samuel Eto'o, pregătit de José Mourinho, la Chelsea. Chile - Australia, meciul de la Cuiaba este unul al marilor necunoscute. Chiar dacă chilienii au suferit în ultima vreme pierderi în lotul de bază, ei pornesc cu prima şansă şi asta datorită experienţei şi a unor jucători exponenţiali, precum Alexis Sanchez de la Barcelona şi Arturo Vidal de la Juventus. Totuşi, "Aussies" au probat de multe ori că nu pot fi consideraţi învinşi dinainte.

Programul de astăzi

Mexic - Camerun (grupa A, Natal, ora 19:00, Natal
Mexic: Ochoa - Marquez,  F. Rodriguez, Moreno - Layun, Vazquez, Herrera, Guardado, Aguilar - dos Santos, Hernandez.  Selecţioner: Miguel Herrera.
Camerun: Itandje - Nyom, Nkoulou, Chedjou, Bedimo -  Makoun, Song, Enyong - Moukandjo, Eto'o, Aboubakar. Selecţioner: Völker Finke.
Arbitru: Wilmar Roldan (Columbia).
Spania - Olanda (grupa B, ora 22:00, Salvador)
Spania: Casillas - Azpiliqueta, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, X. Alonso -  D.Silva, Xavi, Iniesta - D. Costa. Selecţioner: Vicente del Bosco.
Olanda: Cillessen - Janmaat, de Vrij, Vlaar, Martins, Blind  - de Jong, Martins,
de Guzman-  Sneijder, van Persie, Robben. Selecţioner: Louis van Gaal.
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia).
Chile - Australia (grupa B, ora 01:00 - 14 iunie - Cuiaba)
Chile: Bravo - Merdel, Jara, Mena  Isla - Aranguiz, Diaz - Gonzalez, Vidal, Sanchez - Vargas. Selecţioner: Jorge Sampaoli.
Australia: Ryan - Franjic, Wilkinson, Spiranovic, Davidson - Bresciano, Milligan - Oar, Jedinak, Cahill - Leckie.  Selecţioner: Ange Postecoglou.
Arbitru: Noumandiez Doué (Coasta de Fildeş).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.