Sport

A început joaca pe iarbă

Ziarul de Vrancea
10 iun 2014 616 vizualizări
Alexandra Cadanţu a fost eliminată în primul tural turneului de tenis de la Birmingham

După încheierea marelui turneu de Grand Slam de la Roland Garros, se aşterne o acalmie de două săptămani în tenisul mondial, pană la startul celui mai prestigios turneu, cel de la Wimbledon. Ceea ce nu înseamnă că turneele lipsesc cu desăvarşire. În aşteptarea Wimbledonului, în această săptămană şi în cea viitoare se desfăşoară concursuri pe iarbă. Aflată pe locul III în ierarhia WTA, Simona Halep şi-a luat o pauză de o săptămană, pană la turneul de la s'Hertogenbosch, unde deţine titlul de anul trecut, mai mult pentru a se reacomoda cu tenisul de iarnă, decat pentru apărarea punctelor, care nu sunt prea multe la turneul olandez. Singurul turneu WTA care are loc în această săptămană se dispută la Birmingham, dotat  cu premii în valoare totală de 710.000 de dolari, în care nu participă nicio jucătoare din Top 10. La Birmingham a fost înscrisă o singură romancă, Alexandra Cadanţu (85 WTA), care a fost eliminată din primul tur, scor 3-6, 4-6 (în 67 de minute), de jucătoarea cehă Petra Cetkovska (67). Prima zi a turneului n-a fost lipsită de surprize: americanca Victoria Duval a învins-o cu 6-2, 6-4 pe a 13-a favorită, Caroline Garcia (Franţa) iar belgianca Yanina Wickmayer a trecut cu 6-4, 6-4 de Bojana Jovanovski (Serbia). Principala favorită, Ana Ivanovic, a trecut uşor de primul tur, caşgtigand cu 6-4, 6-1 în faţa germanei Mona Bartel. Următoarele două favorite sunt Samantha Stosur (Australia) şi Sloane Stephens (SUA).
În circuitul masculin se joacă turneul de la Halle (cu elveţienii Federer şi Wawrinka ca staruri),  precum şi tradiţionalul "Queen's" de la Londra, avanpremiera Wimbledonului. La Halle participă şi cei doi jucători romani fruntaşi de dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea. Cuplul Tecău / Rojer va întalni astăzi echipa croată: Ivo Karlovic /.Mate Pavic, iar perechea revelaţie de la Roland Garros, Mergea / Draganja, a dat aseară piept cu cuplul german Philipp Kohlschreiber / Christopher Kas.
În turneul challenger de la Kosice romanul Adrian Ungur (158 ATP) s-a calificat în optimi, după ce a trecut cu 6-4, 6-0 de slovacul Michal Konecny, următorul adversar fiind Uladzimir Ignatik (Belarus, 228). Ungur este favoritul nr. 1 al turneului. Într-un alt challenger, la Nottingham, Marius Copil a intrat şi el în optimi, după victoria cu 6-3, 7-6 în faţa ucraineanului Serghei Bubka jr şi îl aşteaptă pe britanicul Marcus Willis (332).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.