Sport

O repriză au condus, apoi au luat argintul!

Dan Chiriac
8 iun 2014 460 vizualizări
LPS Focşani - CSS Bîrlad 19-29 (12-10), pe stadionul “Ghencea” din capitală, în finala Campionatului naţional de juniori sub 19 ani

Rugbiştii focşăneni nu au reuşit sambătă dimineaţa să aducă titlul naţional la Focşani. Echipa pregătită de Romică Păun şi Viorel Ion a avut ocazia să obţină trofeul, dar a dat de un adversar puternic, care a ştiut să gestioneze mai bine repriza a doua a finalei. Focşănenii au făcut un meci bun, în prima repriză, cand au şi condus cu 12-10. Speranţele celor 100 de fani veniţi de la Focşani erau mari, mai ales că echipa dădea semne că poate gestiona aşa cum trebuie jocul. Au fost suficiente cateva minute de neatenţie, iar Bîrladul a întors soarta meciului marcand trei eseuri consecutive, două dintre ele fiind şi transformate. Astfel, de la avantajul pe tabela de marcaj a focşănenilor, s-a ajuns la un 12-29, greu de recuperat pe final. Rugbiştii de la LPS au încercat pe final să revină, dar au mai marcat doar un eseu, astfel încat scorul final a fost 19-29. Chiar dacă nu au reuşit să aducă după 13 ani titlul naţional la Focşani, rugbiştii merită felicitări pentru modul cum au evoluat în acest sezon. Cei doi antrenori, Viorel Ion şi Romică Păun, sunt cei care au crezut încă de la început în aceşti jucători care au adus o nouă medalie naţională la Focşani. Chiar dacă nu este aur, Focşaniul se poate lăuda cu cele trei medalii de argint obţinute în acest sezon. LPS Focşani a jucat cu următoarea formaţie: Savin, Băisan, Ailincăi, Ştefan Rusu, Năpârcă, Constantin (căpitan), Tătăruş, Darie, Cabalortă, Mania, Nistor, Berbece, Răzvan Rusu, Dumitraşcu, Doruş. Rezerve: Macovei, Tatu, Tomozei, Deliu, Mihăilă. În 2014, echipa de rugby în şapte a devenit vicecampioană naţională după ce a pierdut finala campionatului naţional disputată cu LPS Constanţa, la Bîrlad. Rugbiştii focşăneni au repetat performanţa de a termina pe a doua treaptă a podiumului naţional la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.