Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Trofeu pentru junioare la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
8 iun 2014 438 vizualizări
Jucătoarele Ioana Ducu şi Ioana Loredana Roşca au caştigat, sambătă, proba de dublu junioare din cadrul turneului de la Roland Garros.

 Ducu şi Roşca au învins în finală, cu scorul de 6-1, 5-7, 11-9, după o oră şi opt minute de joc, perechea Catherine Cartan Bellis / Marketa Vondrusova (SUA/Cehia), cap de serie numărul 7. " E foarte bine că ne-am completat şi ne-am înţeles. Nu prea mai avem loc de trofee, dar e munca noastră şi ne facem loc"", a spus Ioana Ducu. Loredana Roşca speră ca anul viitor să joace calificările la senioare la Roland Garros. "În super tie-break, cand am revenit, a fost momentul cheie. A fost bine că ne-am ţinuttare în tie-break. La anul sperăm să jucăm şi noi calificări aici, la Roland Garros, la senioare. E un ajutor pentru noi să vedem romance cum joacă în turneele mari", a afirmat ea.

Eşec la limită al handbaliştilor

Naţionala de handbal masculin a Romaniei a fost învinsă, sambătă, la Bucureşti, de reprezentativa Suediei, cu scorul de 24-25 (9-8), în manşa tur din play-off-ul Campionatului Mondial din 2015. Marcatorii echipei Romaniei au fost Ghionea 8 goluri, Sadoveac 5, Mihalcea 2, Iancu 2, Csepreghi 2, Fenici 1, Rotaru 1, Cristescu 1, Buricea 1, Criciotoiu 1, în timp ce pentru Suedia s-au remarcat Petersen 6 goluri, Gottfrisson 5, Ekberg 5, Jakobsson 5. Manşa retur este programată în 15 iunie, la Göteborg.  Echipa caştigătoare în dubla manşă se va califica la turneul final al Campionatului Mondial de anul viitor, care va avea loc în Qatar. La turneul final sunt calificate Spania, Franţa, Danemarca şi Croaţia, pentru celelalte nouă locuri calificante din Europa luptand echipele angrenate în play-off.

Adio, calificare!

Echipa Romaniei a fost învinsă, sambătă, cu scorul de 1-3 (1-0), de reprezentativa Rusiei, în al doilea meci disputat la Turul de Elită al prelimnariilor Campionatului European, rezervat jucătorilor sub 19 ani, ratand calificarea în faza următoare a competiţiei. În  primul meci din cadrul turneului, "tricolorii" au pierdut, cu scorul de 0-5, în faţa Austriei. Sambătă, Romania a deschis scorul prin Păun, în minutul 23, apoi oaspeţii au marcat prin Miranciuk, în minutul 61, şi Davidov, în minutele 76 şi 80. Marţi se vor disputa ultimele jocuri, Austria - Rusia (Buftea, ora 19.00) şi Romania - Norvegia (Mogoşoaia, 19.00).

Pintilii a părăsit Steaua

Mihai Pintilii a semnat, sambătă, un contract pe trei ani cu gruparea Al Hilal, la care antrenor este Laurenţiu Reghecampf, a anunţat clubul saudit, pe site-ul oficial.  FC Steaua a confirmat, duminică, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord pentruu transferul lui Pintilii la Al Hilal. "Clubul nostru îi mulţumeşte fostului căpitan din Ghencea, care a evoluat, în toate competiţiile, în 80 de partide şi a înscris 7 goluri, pentru contribuţia extraordinară din cele două sezoane în care a îmbrăcat tricoul roş-albastru", a menţionat FC Steaua. În varstă de 29 de ani, Mihai Pintilii a fost transferat în 2012 de Steaua de la Pandurii Targu Jiu

Alex Dulgheru, învingătoare la Marsilia

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru a caştigat, ieri, turneul ITF de la Marseille, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Dulgheru a învins-o în finală, cu scorul de 6-3, 7-5, pe sportiva suedeză Johanna Larsson, cap de serie numărul 4.În semifinale, Alecandra a învins-o cu 6-0, 6-1 pe americana Allie Kick.  La turneul de la Marsilia a participat şi Alexandra Cadanţu, eliminată în primul tur de jucătoarea paraguayană Veronica Cepede, scor 2-6, 2-6.

Torje, împrumutat la Konya

Fotbalistul Gabriel Torje, împrumutat de Udinese grupării Torku Konyaspor, a declarat că Turcia reprezintă o opţiune atractivă pentru jucători şi că se bucură că va putea evolua la formaţia din Konya alături de Aleksandr Hleb şi Theofanis Gekas, informează site-ul oficial al clubului turc."Turcia este o opţiune atractivă pentru jucătorii din alte ţări, atat din punct de vedere financiar cat şi pentru că echipele au obiective frumoase. Am avut şi alte oferte, dar am ales Konya datorită atitudinii conducătorilor clubului la discuţiile pe care le-am avut şi faptului că în Turcia fotbalul este foarte iubit. Aleksandr Hleb şi Theofanis Gekas sunt jucători cunoscuţi în toată lumea. Mă bucur că voi putea juca alături de ei. însă cred că şi ceilalţi fotbalişti din echipă sunt foarte buni. Scopul nostru este să obţinem succese pe noul stadion, împreună cu suporterii pe care i-am văzut foarte înflăcăraţi. De aceea am venit aici", a spus Torje. Fotbalistul echipei Udinese, Gabriel Torje, a fost împrumutat pentru un sezon, vineri, grupării din prima ligă turcă Torku Konyaspor. Konyaspor a terminat sezonul pe locul 11 în prima ligă turcă.

În sferturi, la baschet 3X3

Naţionala de baschet masculin a Romaniei s-a calificat, sambătă, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial 3x3 găzduit de Moscova. Echipa Romaniei, în componenţa Cătălin Vlaicu, Angel Santana, Bogdan Popescu şi Vasile ştefan, a învins Noua Zeelandă, cu scorul de 19-16.  Anterior, în primele meciuri din cadrul competiţiei, tricolorii au învins Qatar (17-15), Venezuela (19-11) şi Rusia (19-17), cedand în faţa Argentinei (18-19) şi a Lituaniei (16-17). Tricolorii au fost învinşi în sferturile de finală ale Campionatului Mondial 3x3 din Rusia de echipa Serbiei, la limită, cu scorul de 21-22. "Au realizat cea mai valoroasă performanţă din istoria participărilor Romaniei la Campionatul Mondial", a notat site-u FR Baschet, după meciul Romaniei cu Serbia. Tot sambătă, naţionala feminină (Andra Haas, Florina Diaconu, Anca Şipoş, Cristina Bigică) a pierdut în sferturi cu 8-21 în faţa Rusiei, de asemenea, performanţă record pentru Romania.
 
Echipă multinaţională la Baia Mare

Echipa de handbal masculin HCM Minaur Baia Mare a anunţat transferul a şase jucători şi împrumutul unuia de la campioana Poloniei, Wisla Plock, în sezonul 2014-2015 noul antrenor fiind danezul Lars Walther. Conform anunţului formaţiei băimărene, bosniacul Ivan Milas a fost împrumutat de la campioana Poloniei, Wisla Plock, pentru un sezon.  Ceilalţi şase jucători transferaţi sunt croatul Janko Kevici (centru, 28 de ani, vine de la Wisla Plock), norvegianul Steffen Stegavik (29 de ani, inter stanga, Kolstad Idrettslag), chilianul Patricio Martinez Chavez (35 de ani, extremă dreapta, UHC Ganserdorf), croatul Antonio Pribanici (26 de ani, pivot, PGE Stal Mielec), sarbul Milan Mirkovic (29 de ani, inter dreapta, RK Vojvodina) şi Răzvan Pop (28 de ani, portar, CSM Bucureşti).  De asemenea, noul antrenor al echipei, danezul Lars Walther (48 de ani), are o carte de vizită bogată. Cu Wisla, Walther a caştigat campionatul în 2011.

A murit un fotbalist brazilian

Fostul fotbalist brazilian al echipei Olympique Marseille, Fernando Lúcio da Costa "Fernandão", a încetat din viaţă, sambătă, într-un accident de elicopter ce a avut loc în apropierea oraşului Aruana, informează terra.com.br.  Potrivit sursei citate, în elicopterul care s-a prăbuşit se mai aflau patru persoane şi toate au murit. Fernandão avea 36 de ani şi a jucat pentru Olympique Marseille în perioada 2001-2004. în 2012, el a antrenat echipa Internacional Porto Alegre. Fostul jucător urma să comenteze pentru un post brazilian meciurile de la Cupa Mondială.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.