Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Încă două romance în finală

Ziarul de Vrancea
6 iun 2014 517 vizualizări
Jucătoarele Ioana Ducu şi Ioana Loredana Roşca s-au calificat, ieri, în finala probei de dublu junioare din cadrul turneului de la Roland Garros, după ce au trecut, cu scorul de 6-3, 6-3, de cuplul Naiktha Bains/Tornado Alicia Black (Australia/SUA - favorite numărul 4)

Cele două vor juca în finală în compania perechii învingătoare din meciul dintre Luisa Stefani/Renata Zarazua (Brazilia/Mexic) şi Catherine Cartan Bellis / Marketa Vondrusova (SUA/Cehia), favorite numărul 7.

Coşmar la Mogoşoaia

Reprezentativa Under 19 a Romaniei a fost învinsă, joi seară, la Mogoşoaia, cu scorul de 5-0, de echipa Austriei, în primul său meci din grupa a 6-a a Turului de Elită pentru Campionatul European. Golurile au fost marcate de Grillitsch ('6, '42, '44, '53) şi Gschweidl ('72). Romania a evoluat în următoarea formulă: Cojocaru - Băjan, Achim (Manea '56), Răuţă, N. Vasile - Vînă, Mitriţă (Păun '69), B. Vasile (Şerban '46) - Popadiuc, Puşcaş, Rotariu.  Tot joi, Rusia a învins Norvegia, la Buftea, scor 3-0. În grupa a VI-a vor mai avea loc, sambătă, meciurile Rusia - Romania (Mogoşoaia, ora 18.30) şi Norvegia - Austria (Buftea, ora 21.00), iar marţi se vor disputa jocurile Austria - Rusia (Buftea, ora 19.00) şi Romania - Norvegia (Mogoşoaia, 19.00). La Campionatul European, programat în perioada 19-31 iulie în Ungaria, merge prima echipă din grupă.

Vizita medicală, la Toulouse

Fundaşul echipei Dinamo, Dragoş Grigore, a efectuat vizita medicală în Franţa, în vederea unui transfer la formaţia Toulouse FC, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul grupării bucureştene. Grigore a plecat în Franţa din Elveţia, după meciul amical disputat de naţionala Romaniei cu Algeria. Sursele citate au precizat că Grigore, în schimbul sumei de aproximativ un milion de euro, urmează să semneze un contract cu gruparea franceză, unde va fi coleg cu Mihai Roman.  Presa franceză a relatat că gruparea Toulouse este interesată şi de transferul portarului echipei Dinamo, Cristian Bălgrădean.  Fundaşul dinamovist a fost integralist în partidele pe care naţionala Romaniei le-a disputat în Elveţia cu selecţionatele Albaniei, scor 1-0, şi Algeriei, scor 1-2.  Dragoş Grigore, în varstă de 27 de ani, a fost achiziţionat de Dinamo în 2008 de la CFR Timişoara


Maftei semnează cu Chiajna

Clubul Concordia Chiajna a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile fundaşului Vasile Maftei, acesta semnand un contract valabil două sezoane. "Consider că am realizat unul din cele mai importante transferuri făcute vreodată de clubul nostru, Maftei fiind un lider în jurul căruia vom construi o echipă puternică"", a declarat tehnicianul Concordiei Chiajna, Marius Şumudică. Maftei, care a fost achiziţionat de Concordia din postura de jucător liber de contract, a jucat în ultimele trei sezoane şi jumătate la CFR Cluj.

Ţucudean, dorit la Sporting

Directorul sportiv al clubului Standard Liège, Jean-Francois Sart, a declarat, pentru cotidianul O Jogo, că gruparea sa negociază cu Sporting Lisabona în vederea unui eventual transfer al fotbalistului George Ţucudean în Portugalia, dar deocamdată nu este nimic oficial şi nu există o ofertă. "Discutăm, negociem, dar deocamdată nu este nimic oficial. Nu există o ofertă, nu am ajuns la acest punct. însă este normal ca ţucudean să fie dorit, este un fotbalist foarte bun, a făcut un sezon bun la Dinamo Bucureşti", a spus Sart. George Ţucudean, fotbalist legitimat la Standard  din ianuarie 2013, a jucat în sezonul 2013/2014 la Dinamo, sub formă de împrumut.

Antrenor italian pentru Herea

Fostul internaţional italian Claudio Gentile este noul antrenor al echipei FC Sion, la care este legitimat Ovidiu Herea, tehnicianul semnand un contract pe doi ani. Gentile îi succede la FC Sion lui Raimondo Ponte, antrenor al cărui contract a expirat la finalul sezonului 2013/2014. "Gentile a contribuit la formarea jucătorilor care au făcut parte din echipa Italiei caştigătoare a Cupei Mondiale în 2006. Este experimentat, disciplinat şi deţine multe cunoştinţe tactice", a declarat preşedintele FC Sion, Christian Constantin. Claudio Gentile are 60 de ani şi în 1982 a caştigat Cupa Mondială cu naţionala Italiei. El a mai antrenat doar reprezentativa under 21 a Italiei, în perioada 2000-2006, şi s-a impus cu aceasta la ediţia 2004 a Campionatului European U21.


Ribéry a ratat Mondialul

Atacantul echipei Franţei, Frank Ribéry, nu va evolua la Cupa Mondială, el avand probleme la spate, a anunţat, ieri, selecţionerul Didier Deschamps. Rémy Cabella a fost convocat în locul lui Ribéry, iar federaţiaa franceză aşteaptă acordul FIFA pentru includerea jucătorului în lotul de 23. Un alt francez, Clément Grenier, este de asemenea forfait din cauza unei accidentări la coapsă şi va fi înlocuit cu Morgan Schneiderlin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.