Sport

Patru echipe se luptă pentru evitarea retrogradării în liga a V-a

Dan Chiriac
5 iun 2014 729 vizualizări
Unirea Ţifeşti va juca la Odobeşti partida din ultima etapă cu Euromania Dumbrăveni

Patru echipe speră să se salveze de la retrogradare în ultima etapă a Superligii Vrancei. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea a stabilit ieri programul final al ultimei etape. Cel mai important aspect era ca toate întalnirile să se joace la ora 18.00, pentru a se evita anumite rezultate de “salon”. Problema era că formaţia Unirea Ţifeşti, care evoluează de obicei pe terenul din Jariştea, nu putea juca la această oră, pe acel stadion, unde era programat un alt joc. În aceste condiţii, formaţia din Ţifeşti a fost obligată să găsească o altă soluţie pentru a disputa partida cu Euromania Dumbrăveni. Astfel, s-a decis, deşi a existat şi varianta Panciu, ca jocul de sambătă să aibă loc pe stadionul orăşenesc din Odobeşti. Unirea Ţifeşti speră să se salveze direct de la retrogradare, dar pentru asta are nevoie de o victorie în jocul din ultima etapă. În acest moment, în zona “periculoasă”, clasamentul arată astfel: AS Suraia 22 p, Victoria Gologanu 21p, Unirea Ţifeşti 19p, FC Mărăşeşti 18p, AS Campineanca 9p. Ultima formaţie este deja retrogradată, urmand ca a doua formaţie ce va lua drumul ligii a cincea să fie stabilită în ultima etapă. Pentru a se salva, FC Mărăşeşti trebuie să învingă în deplasare pe AS Campineanca, iar Unirea Ţifeşti să nu caştige partida cu Euromania Dumbrăveni, pe teren propriu. De asemenea, ocupanta locului 10 va disputa un baraj cu echipa ce va termina play-off-ul ligi a cincea pe locul trei. Aici, calculele arată că AS Suraia are nevoie de un punct pe teren propriu cu Voinţa Carligele pentru a evita această poziţie. În aceste condiţii, Panciu va arbitra duelul de la distanţă dintre Unirea Ţifeşti şi Victoria Gologanu. În cazul în care Ţifeşti caştigă acasă, Victoria Gologanu are nevoie de un punct în faţa celor de la Young Stars Panciu. Programul meciurilor de sambătă, orele 18.00, este următorul: Victoria Gugeşti – Energia Vulturu, AS Suraia – Voinţa Carligele, Victoria Gologanu – YS Panciu, Selena Jariştea – Voinţa Odobeşti, Unirea Ţifeşti – Euromania Dumbrăveni şi AS Campineanca – FC Mărăşeşti.
Restanţă în liga a cincea
Azi, cu începere de la orele 18.00, are loc o restanţă din liga a cincea. Astfel, Flacăra Urecheşti  şi Viitorul Varteşcoiu se vor întalni într-o partidă programată iniţial duminica trecută, dar care a fost amanată la solicitarea ambelor echipe. Întalnirea contează pentru play-out-ul ligii a cincea. Duminică, de la orele 11.00, în liga a cincea va avea loc prima etapă a returului, din play-off şi play-out. Programul meciurilor este următorul: play-off: Unirea Focşani – Şoimii Mirceşti – se joacă la Mirceşti, Unirea Milcovul – Voinţa Răstoaca, Victoria Pufeşti - Tractorul Năneşti. În acest moment, în clasament conduce formaţia Şoimii Mirceşti cu 12 puncte, urmată de Pufeşti şi Răstoaca cu cate 9 puncte, Unirea Focşani şi Milcovul 6 puncte şi Năneşti 3 puncte. În play-out au loc partidele: Podgoria Coteşti – Viitorul Varteşcoiu, Flacăra Urecheşti – Viitorul Bilieşti şi Trotuşul Rugineşti – Victoria Vanători. Clasamentul este următorul: Coteşti 10 puncte, Varteşcoiu 9 puncte, Bilieşti 9 puncte, Urecheşti 7 puncte, Vanători 3 puncte, Rugineşti 1punct. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.