Sport

UPC difuzează Liga I

Ziarul de Vrancea
5 iun 2014 837 vizualizări
Compania de cablu şi platforma de satelit Focus Sat au semnat acordul cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmiterea partidelor din campionat şi Cupa Ligii

Compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, vor difuza toate meciurile din cadrul campionatului Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Conform sursei citate, UPC şi Focus Sat au semnat recent un acord de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus. "Suntem încantaţi că le putem oferi clienţilor noştri această veste excelentă: la UPC şi Focus Sat vor putea urmări meciurile din cele mai importante competiţii fotbalistice din Romania. Am ajuns la un acord cu grupul care deţine drepturile pentru Liga 1 şi Cupa Ligii şi vom transmite meciurile în perioada 2014 - 2019. În afara zonei de acoperire UPC, cele două canale vor putea fi urmărite la nivel naţional prin platforma de satelit Focus Sat", declară Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer (CMO) al UPC Romania. Conform comunicatului, în următorii cinci ani, abonaţii UPC şi Focus Sat se vor bucura de cinci sezoane de fotbal.
UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală. Compania oferă servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 200 de oraşe. Serviciile digitale oferite de UPC Romania îi conectează pe cei 1.179.500 de clienţi la universul digital. Pe de altă parte, compania Intel Sky Broadcast Ltd. deţine în prezent televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live.
Anunţul din comunicatul UPC vizează însă televiziunile "Look TV şi Look Plus", fapt care ar putea fi un indiciu privind intenţia Intel Sky Broadcast Ltd. de a modifica denumirea televiziunii Transilvania Live în Look Plus. însă, pană în momentul difuzării acestei ştiri, nu a fost depusă o solicitare în acest sens la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).
Televiziunile generaliste Look TV şi Transilvania Live au anunţat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.
Conform comunicatului respectiv, societatea Transilvania Look S.A., care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii Look TV, şi societatea NCN Studio TV S.A., care deţine licenţa Transilvania Live, au semnat o înţelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, în data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achiziţionat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2114 - 2019 şi din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 - 2019. Potrivit memorandumului de înţelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobandi dreptul de proprietate asupra societăţilor Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzării în direct, dar şi pentru înregistrări, rezumate, difuzare online şi pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I şi din Cupa Ligii. Totodată, potrivit comunicatului, Transilvania Look S.A. şi NCN Studio TV S.A. au fost împuternicite să iniţieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de reţele folosite - cablu sau acces prin satelit) cu privire la condiţiile în care se va efectua în viitor retransmisia televiziunilor Look TV şi Transilvania Live.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.