Sport

Rapid a deschis acţiunea la TAS

Ziarul de Vrancea
5 iun 2014 416 vizualizări
Taxele vor fi achitate un ajutorul unui om de afaceri anonim


FC Rapid a deschis acţiunea împotriva deciziei Comisiei de Apel a Administraţiei de Licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitand suma de aproximativ 2.500 de franci elveţieni reprezentand taxa de înscriere a recursului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul grupării giuleştene. Conducerea clubului a tradus toată documentaţia necesară, iar astăzi va transmite dosarul printr-un curier internaţional instanţei de la Lausanne. Taxa de înscriere a recursului reprezintă doar o parte din suma pe care FC Rapid o are de achitat la TAS. Pe parcursul acţiunii, gruparea giuleşteană va fi nevoită să plătească şi alte taxe, precum şi serviciile celor trei arbitri care vor soluţiona cauza. Conform surselor citate, FC Rapid a solicitat Tribunalului de la Lausanne ca recursul său să fie soluţionat de arbitrii care au judecat anul trecut acţiunea clubului Universitatea Cluj. La 5 iulie 2013, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat decizia Comisiei de Apel a Administraţiei de licenţiere, de a nu-i permite să evolueze în Liga I. în urma acelei decizii, U Cluj, club aflat de asemenea în procedura de insolvenţă, i s-a acordat dreptul de a evolua în ediţia 2013-2014 a Ligii I.
Taxele pe care un club trebuie să le achite pentru a se adresa instanţei de la Lausanne se ridică la o sumă cuprinsă între 15.000 şi 30.000 de franci elveţieni. Un om de afaceri roman, care doreşte să-şi păstreze anonimatul, intenţionează să achite restul sumei de care are nevoie FC Rapid la TAS. În cazul în care clubul reuşeşte să găsească fonduri pentru TAS din alte surse, omul de afaceri doreşte să ajute gruparea giuleşteană plătind un turneu de pregătire al echipei în această vară. Clubul giuleştean traversează o acută criză financiară şi nu dispune de suma necesară recursului la TAS.Termenul de recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne este de 21 de zile de la comunicarea deciziei, acesta expirand sambătă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.