Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Tricolorii au urcat trei locuri

Ziarul de Vrancea
5 iun 2014 412 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei a urcat trei poziţii şi se află pe locul 29, cu 761 de puncte, în clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicităţii joi, informează site-ul oficial al forului mondial.


Adversarele Romaniei în preliminariile Campionatului European din 2016 ocupă următoarele poziţii: Grecia - 12 (1.064 de puncte), Ungaria - 47 (624 de puncte), Finlanda - 61 (532 de puncte), Irlanda de Nord - 90 (381 de puncte) şi Insulele Feroe - 171 (89 de puncte). În această ierarhie continuă să conducă Spania, urmată de Germania şi Brazilia.

Pintilii pleacă la echipa lui Reghe

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat , că l-a lăsat pe fotbalistul Stelei, Mihai Pintilii, să nu participe la meciul amical cu Algeria, scor 1-2, deoarece jucătorul l-a anunţat că va semna un contract cu Al Hilal, echipă antrenată de Laurenţiu Reghecampf.  "Pintilii mi-a spus că nu poate participa la acest joc deoarece o să semneze cu Al Hilal. L-am lăsat, pentru că îmi spunea că de cateva zile se gandeşte doar la acest transfer, nu mai are gandul la joc şi atunci am decis să îl las", a spus Piţurcă.

Dan Petrescu a semnat cu Al Arabi

Antrenorul Dan Petrescu a semnat, în noaptea de miercuri spre joi, un contract pe doi ani cu formaţia Al Arabi din Qatar, informează site-ul oficial al echipei arabe. Potrivit sursei citate, din partea clubului arab a semnat secretarul general, doctorul Ahmed Al-Emadi. Dan Petrescu a ajuns la Doha cu trei zile înainte să semneze contractul şi s-a întalnit de mai multe ori cu reprezentanţii clubului, iar la primele ore ale zilei de joi a ajuns la o înţelegere cu aceştia. Dan Petrescu era liber de contract după ce şi-a reziliat înţelegerea cu gruparea rusă Dinamo Moscova, în această primavară. El a mai antrenat formaţiile Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni şi Kuban Krasnodar. Al Arabi a terminat sezonul 2013-2014 pe locul cinci, ratand astfel calificarea în sezonul viitor al Ligii Campionilor Asiei. Din lotul formaţiei fac parte jucători precum Karim Ziani, fost la Olympique Marseille şi VfL Wolfsburg, sau Houssine Kharja, fost la Internazionale Milano, AS Roma şi AC Fiorentina

Larie, transferat la CFR Cluj

Cluburile CFR Cluj şi Viitorul Constanţa au ajuns la un acord privind transferul definitiv al fundaşului central Ionuţ Larie, se arată într-un comunicat al grupării ardelene postat pe site-ul oficial. Fundaşul în varstă de 27 de ani a semnat cu CFR Cluj un contract valabil pentru urmatoarele trei sezoane.  În cariera sa, Larie a mai fost legitimat la grupările Farul Constanţa, CSM Ramnicu Valcea şi Delta Tulcea.

Penescu, condamnat definitiv

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la de trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că l-a plătit pe fostul arbitru Ionică Serea să declare echipa FC Argeş caştigătoare într-un meci disputat cu Steaua Bucureşti. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au menţinut pedeapsa de trei ani de închisoare dispusă de Curtea de Apel Ploieşti, hotărand suspendarea executării acesteia, pe un termen de încercare de cinci ani. n acelaşi dosar, fostul director al firmei Pic Liviu Făcăleaţă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de complicitate la dare de mită. De asemenea, prin decizia ICCJ, foştii arbitri Ionică Serea şi Marius Martiş urmează să execute cate doi ani de închisoare, pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită.

Villa, două luni în Australia

Atacantul spaniol David Villa, care a semnat un contract pe trei sezoane cu formaţia americană New York City FC, din Major League Soccer, a anunţat că va evolua în lunile octombrie şi noiembrie pentru echipa australiană Melbourne City, a anunţat gruparea de la Antipozi. "Acest transfer îmi va da ocazia să joc într-un nou campionat, într-o ţară nouă, şi va fi ideal pentru mine să mă pregătesc pentru sezonul următor al MLS", a anunţat Villa, într-un comunicat de presă. Villa, care şi-a anunţat retragerea din echipa naţională după Cupa Mondială din Brazilia, va începe noul sezon în campionatul american în luna martie. Atacantul de 32 de ani a mai evoluat la FC Valencia, FC Barcelona şi Atletico Madrid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.