Sport

Vor primul loc în Turul de Elită

Ziarul de Vrancea
4 iun 2014 464 vizualizări
Selecţionata U19 a Romaniei vizează calificarea la turneul final

Selecţionerul echipei naţionale Under 19 a Romaniei, Ştefan Iovan, a declarat, ieri, că formaţia sa are obligaţia să termine Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European din Ungaria pe primul loc în clasament, informează site-ul oficial al FRF. "Mă bucur că am avut o săptămană de pregătire cu aproape toţi jucătorii in cantonament. A lipsit Cristi Manea, dar el şi-a făcut intens antrenamentul cu prima reprezentativă. Avem un lot bun şi cred că, la cum arătăm acum, ne putem bate cu orice echipă din Europa. Este foarte important la un asemenea turneu să începem cu o victorie. Avem obligaţia să terminăm pe primul loc. Ar fi şi o onoare pentru toţi să ducem Romania la turneul final. Suntem avantajaţi de faptul ca aproape toţi jucătorii noştri au prins meciuri în prima ligă. Este o generaţie bună şi avem mari speranţe. Totuşi, nu va fi uşor. Fiecare adversar a ajuns aici din grupe puternice, aşa că trebuie sa avem mare grijă", a declarat Iovan. Mijlocaşul Alexandru Tudorie de la Oţelul Galaţi îşi doreşte o calificare a echipei Romaniei la turneul final al CE pentru că astfel le va creşte cota fotbaliştilor romani. "Avem un mare avantaj prin faptul că jucăm acasă. Sunt optimist pentru că observ că suntem o echipă în adevăratul sens al cuvantului. Toți suntem conştienţi cat ne poate ajuta o participare la un Campionat European. Cota noastră ar creşte imediat. Prin multă muncă vom ajunge unde ne-am propus", a spus el..
La finalul antrenamentului de miercuri, la care au participat 21 de jucători, Ştefan Iovan a renunţat la Florin Razdan şi Alexandru Tarnovan. Portarul Fejer Bela nu a fost nici el inclus în lotul definitiv de 18 trimis la UEFA, dar rămane în cantonamentul echipei. Naţionala Romaniei Under 19 va debuta joi, la ora 21.00, în Turneul de Elită pentru calificarea la CE, împotriva Austriei, într-o partidă care va avea loc la Mogoşoaia.  În continuare,  echipa Romaniei va întalni Rusia, pe 7 iunie şi Norvegia pe 10 iunie.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.