Sport

Cat mai merge ulciorul la apă, Mărie?

Ziarul de Vrancea
3 iun 2014 602 vizualizări
Pentru a doua oară consecutiv la Roland Garros, Şarapova a caştigat un meci greu, după un început catastrofal * Maria o va întalni în semifinale pe tanăra canadiancă, Eugénie Bouchard * astăzi, emoţii pentru romani: Simona Halep în sferturi cu Kuzneţova, cuplul Mergea / Draganja în semifinale

Rusoaica Maria Şarapova şi canadianca Eugénie Bouchard sunt primele semifinaliste ale turneului de tenis de la Roland Garros în proba de simplu feminin. Ambele şi-au caştigat acest drept după partide extrem de disputate cu mari emoţii. Pentru Maria Şarapova, pe care mulţi comentatori o consideră prima favorită a turneului, partida cu jucătoarea spaniolă Garbiñe Muguruza (35 WTA)  a fost a doua consecutivă care i-a provocat emoţii. Reamintim că, în turul precedent, Şarapova a întors dintr-o situaţie foarte dificilă partida cu australianca Samantha Stosur. Jucătoarea originară din Ţara Bascilor, cea care a eliminat-o pe Serena Williams, a fost o adversară şi mai darză decat australianca şi, dacă Samantha s-a stins după pierderea setului secund, Garbiñe a rezistat foarte bine pană cand Şarapova a caştigat al doilea în setul decisiv. În primul set, s-a văzut o rusoaică ezitantă în faţa unei adversare extrem de agresive, care a lovit din toate poziţiile şi a taxat toate greşelile neprovocate ale Şarapovei, care - colac peste pupăză - a ratat şi multe servicii (55% la primul, 78% la al doilea!). Astfel, Maşa s-a trezit cu un prim set pierdut cu 1-6 în numai o jumătate de oră. În setul al doilea, Şarapova a început să iasă din criză, îmbunătăţindu-şi serviciile şi regăsindu-şi passing-urile în lung de linie care i-au lipsit. Spaniola n-a depus armele şi, la scorul de 1-3 a caştigat împotriva serviciului, beneficiind la 3-3 şi de două duble greşeli consecutive ale rusoaicei. Ajunsă din urmă, Şarapova s-a mobilizat din nou şi a reuşit să smulgă break-ul decisiv şi să caştige setul cu 7-5. Break-ul cu care a început Şarapova setul decisiv n-a speriat-o pe Muguruza. Într-un game interminabil la 2-1, spaniola a avut cinci mingi de re-break, toate salvate de Şarapova. De-abia după ce a pierdut al doilea game pe serviciul propriu, merituoasa, dar extenuata Garbiñe a predat armele şi, după două ore şi şase minute de joc, scorul înregistrat a fost 1-6, 7-5, 6-1 pentru Şarapova.
Paralel cu meciul Şarapovei s-a disputat o altă partidă încrancenată, între spaniola Carla Suarez şi reprezentanta noului val, Eugénie Bouchard (Canada). Ambiţioasa Carla, unsă cu toate alifiile a început excelent şi a condus cu 5-2, dar tanara de 20 de ani a refăcut handicapul şi a agăţat setul I la tie-break. Dar "Genie" a slăbit ritmul în setul secund şi aceasta a fost balonul de oxigen pentru iberică. Carla şi-a adjudecat setul cu 6-2 şi a condus cu 4-1 în decisiv, dar canadianca a revenit pentru a doua oară în meci, caştigand setul decisiv cu 7-5. Şi promiţandu-i Şarapovei o rezistenţă şi mai darză decat cea a adversarelor anterioare.
Astăzi, cel mai probabil de la ora 15:00, se dispută celelalte două sferturi, dintre care cel care atrage atenţia tuturor este cel dintre Simona Halep şi Svetlana Kuzneţova. Învingătoarea acestei partide se va confrunta cu cea a duelului Andrea Petkovic (Croaţia) - Sara Errani (Italia). Şi tot astăzi, revelaţia turneului masculin de dublu, perechea Florin Mergea / Marin Draganja (Romania / Croaţia) încearcă să facă pasul spre finală întalnind un cuplu redutabil: Marcel Granollers / Marc Lopez (Spania). Ieri, s-a mai realizat o surpriză în turneul de dublu: Andrei Golubev / Samuel Groth (Kazahstan / Australia) - Lukasz Kubot / Robert Lindstedt (Polonia / Suedia) 6-3,6-3!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.