Sport

Ridicăm puţin ştacheta

Ziarul de Vrancea
3 iun 2014 463 vizualizări
Astăzi de la ora 21:30, la Geneva, Romania - Algeria, meci amical transmis în direct de Antena 1 * echipa africană este calificată pentru Cupa Mondială din Brazilia

După partida caştigată, sambătă, in extremis, în faţa Albaniei, cu golul izbăvitor marcat de Răzvan Raţ în minutul 83, naţionala de fotbal a Romaniei se confruntă în această seară cu un adversar calificat la Mondiale, naţionala Algeriei. Cele două echipe care se întrec azi la Geneva s-au întalnit de patru ori în istoria lor. Rezultatele sunt perfect simetrice, însă toate cele patru meciuri s-au disputat pe pămant algerian, în condiţii specifice. În 1983, la Alger, naţionala romană condusă de Mircea Lucescu, dar lipsită de internaţionalii Craiovei Maxima, a remizat, 1-1, egaland printr-un autogol. Următoarea partidă, în 1990, înainte de "Coppa del Mondo" echipa lui Emeric Ienei a terminat tot la egalitate, de data aceasta, 0-0. La următoarele două partide s-au disputat în 2000, la Annaba şi Alger, Laszlo Bölöni nu a beneficiat de internaţionalii de peste hotare. Victoriile au fost împărţite, întai au caştigat africanii cu 3-2, apoi tricolorii şi-au luat revanşa cu acelaşi scor. Patru dintre cele cinci goluri ale romanilor au fost marcate de acelaşi jucător, debutantul Marius Niculae, cel de-al cincilea fiind opera unui alt dinamovist, Cosmin Bărcăuan.
Obiectivele celor doi selecţioneri, Victor Piţurcă şi Vahid Halihodzic, sunt diferite ceea ce face ca meciul de astăzi să fie diferit faţă de cel anterior, cu Albania.
Selecţionerul bosniac al Algeriei se află la ora unei cristalizări a formulei de joc pentru Cupa Mondială, unde Algeria se află în grupă cu Belgia, Rusia şi Coreea de Sud. El are deja lotul anunţat pentru Cupa Mondială, din care fac parte doar trei jucători care evoluează în Africa, portarii de rezervă, în campionatul autohton şi un fundaş în Tunisia. În lot mai există şi un jucător fără legitimare în momentul de faţă, fundaşul Bougherra (ultima dată, în Qatar), participant la ediţia trecută a mondialelor. În rest, toţi jucătorii reţinuţi de Halihodzic evoluează în campionatele din Europa, cei mai mulţi în Italia, Anglia şi Spania (cate patru), dar şi în Franţa, Portugalia, Bulgaria şi Croaţia. Cei mai cunoscuţi jucători sunt Sofiane Feghouli (mijlocaş de la Valencia) şi atacantul Islam Slimani de la Sporting Lisabona.
Obiectivul lui Piţurcă este cu o bătaie ceva mai lungă, grupele de calificare pentru Euro2016 şi, avand un nucleu de jucători format în preliminariile trecute, caută jucători noi pentru completarea lotului. Totuşi, tricolorii şi selecţionerul nu sunt indiferenţi la rezultat şi doresc victoria. De aceea, cel mai probabil, Piţurcă va folosi cei mai buni jucători din lot, cu excepţia lui Tătăruşanu, care este învoit din motive personale.


Echipele probabile

Romania: Pantilimon - Manea, Grigore, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Nicoliţă, Chipciu, Maxim - Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Algeria: M'Bolhi - Mostefa, Belkalem, Halliche, Mesbach -  Bentaleb, Lacen, Yebda -  Feghouli, Ghilas, Slimani.  Selecţioner: Vahid Halihodzic



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.