Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Se mută Şahtar din Doneţk?

Ziarul de Vrancea
3 iun 2014 481 vizualizări
Echipa Şahtar, antrenată de Mircea Lucescu, ar putea părăsi oraşul Doneţk, din cauza violenţelor din regiune, însă va continua să evolueze în campionatul ucrainean de fotbal, pe care l-a caştigat de fiecare dată în ultimii cinci ani, a declarat, ieri, directorul general al clubului Serghei Palkin.


 "Vom rămane în campionatul ucrainean orice s-ar întampla. Dar am putea fi nevoiţi să căutăm un alt oraş pentru a ne antrena şi pentru a juca meciurile de pe teren propriu, dacă situaţa de la Doneţk rămane tensionată sau se deteriorează. Nu am studiat încă propuneri concrete în acest sens, avem suficent timp pană la debutul noului sezon", a spus Palkin, care a adăugat că speră ca situaţia să se îmbunătăţească rapid. Oraşul Doneţk este situat în regiunea cea mai afectată de luptele care îi opun pe separatiştii proruşi forţelor armate ucrainene.

Se modifică Legea Sportului

Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman şi Ministerul Tineretului şi Sportului intenţionează să aducă modificări Legii Sportului, care să fie introduse pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare din toamnă, informează site-ul oficial al COSR. "Vom lucra cu experţi din federaţiile naţionale şi din zonele complementare. Nu este o lege nouă, ci o îmbunătăţire foarte necesară a Legii Sportului. Sper să finalizăm acest proiect cat mai repede, pentru a fi introdus pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare din toamnă", a declarat preşedintele COSR, Alin Petrache. În acest sens a fost format un grup de lucru, alcătuit din reprezentanţi ai celor două instituţii, care va lucra la modificările actului normativ. La prima întalnire, grupul de experţi a analizat stadiul lucrărilor realizate de comisia MTS pentru acest proiect, datele fiind coroborate cu documentaţia COSR.

Romania, în Liga Campionilor la volei

Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a anunţat lista oficială a echipelor participante în Liga Campionilor, ediţia 2014-2015, între cele 48 de cluburi numărandu-se şi campioanele Romaniei, Ştiinţa Bacău (feminin), respectiv Tomis Constanţa (masculin). Ediţia viitoare a Ligii Campionilor va avea 28 de echipe la start în competiţia masculină, din care patru au primit wild-card (Belogorie Belgorod - Rusia, Noliko Maaseik - Belgia, Posojilnica - Austria şi Energy Lugano - Elveţia), în timp ce la feminin vor evolua 20 de echipe, una singură beneficiind de wild-card (LP SALO din Finlanda). Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc în 27 iunie, la Viena, în cadrul galei anuale a forului european. În sezonul trecut al Ligii Campionilor, Romania a fost reprezentată de asemenea de Tomis Constanţa şi ştiinţa Bacău.

Falcao rămane acasă

Atacantul columbian al echipei AS Monaco, Radamel Falcao, nu va juca la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia, el nefiind refăcut complet după accidentarea la genunchi, a anunţat  selecţionerul José Pekerman. ''Este o seară tristă. Am fost nevoit să-i anunţ pe Radamel Falcao şi Luis Perea că nu vor participa la Cupa Mondială, deoarece nu sunt refăcuţi complet. Luis Muriel nu va fi nici el la Cupa Mondială, este o decizie tehnică", a declarat Pekerman. Radamel Falcao a spus că va fi cel mai înfocat suporter al Columbiei. ''Este un moment dificil pentru mine, dar voi susţine echipa cu toate puterile. Atacanţii selecţionaţi pentru Cupa Mondială sunt foarte puternici. Voi fi cel mai înfocat suporter al Columbiei la acest turneu final", a afirmat Falcao, care a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate de la genunchiul stang la începutul anului.

Avantaj City'us

Echipa City'us Targu Mureş a caştigat prima partidă a finalei campionatului naţional de futsal, învingand formaţia Autobergamo Deva cu scorul de 7-6. Meciul s-a disputat în Sala Sporturilor din Targu Mureş în faţa a 1.000 de spectatori. City'us Targu Mureş este aproape de al cincilea titlu din istorie, avand nevoie de o singură victorie pentru a păstra trofeul de campioană. Al doilea meci al finalei este programat luni, de la ora 21.00. În cazul în care Autobergamo Deva se va impune în cea de-a doua partidă, al treilea meci, decisiv, se va disputa la Deva, joi, 12 iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.