Sport

Urmaşul lui Reghe în Ghencea

Ziarul de Vrancea
2 iun 2014 475 vizualizări
Tehnicianul Constantin Gîlcă a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei Steaua Bucureşti, după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf la formaţia saudită Al Hilal. Gîlcă s-a întalnit, ieri dimineaţă, cu patronul Gigi Becali, la penitenciarul Poarta Albă, iar în urma discuţiei cei doi au ajuns la un acord pentru semnarea contractului.

Constantin Gîlcă, în varstă de 42 de ani, a evoluat în cariera sa la Progresul Bucureşti, FC Argeş, Steaua, Real Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal, Real Zaragoza, Almeria şi Gimnastic Tarragona. La echipa naţională, Gîlcă a avut 68 de prezenţe, reuşind să marcheze patru goluri. El a participat la turneele finale ale Cupei Mondiale din 1994 şi 1998 şi ale Campionatului European din 1996 şi 2000. În ultimul an, Gîlcă a fost selecţionerul echipei naţionale sub 17 ani a Romaniei, iar înainte a pregătit formaţia secundă a clubului spaniol Almeria. "Putem spune că sunt noul antrenor al Stelei, pentru că m-am înţeles cu domnul Becali şi sper să se concretizeze totul. Nu a fost greu să negociez cu el, este un om foarte comunicativ şi sper să avem o colaborare foarte bună. A fost o discuţie prietenoasă, directă. Este important pentru mine, merg la echipa la care am jucat, unde am avut succes şi sper să fac la fel şi ca antrenor", a spus Gîlcă, la Dolce Sport. Constantin Gîlcă a afirmat că nu este interesat de banii pe care îi va caştiga la Steaua, precizand că obiectivul este calificarea în grupele Ligii Campionilor. "Obiectivele sunt caştigarea campionatului şi calificarea în grupele Ligii Campionilor, în primul rand. Fanilor le promit multă muncă şi multă disciplină", a subliniat Gîlcă.
Sosirea lui Gîlcă este şi pe placul fostului antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf.  "Toată lumea vorbeşte frumos despre ce a realizat la echipa naţională sub 17 ani. Sunt sigur că o să reuşească. Ştie ce înseamnă Steaua, a jucat foarte mulţi ani, iar din punctul ăsta de vedere nu vor fi probleme. Cred că au luat o hotărare foarte importantă. Eu mi-am terminat ceea ce aveam de făcut la Steaua. Am ridicat foarte mult nivelul echipei, jucătorilor. Oamenii sunt foarte aproape de echipă şi cred că el va duce mai departe ce am început noi acum doi ani", a spus Reghecampf, la Dolce Sport.
Reghecampf îi recomandă lui Galcă să aibă o relaţie apropiată cu fostul manager al FC Steaua, Mihai Stoica, deoarece acesta îl poate ajuta, chiar dacă se află la închisoare. "Va fi foarte important pentru el să aibă o întalnire şi cu MM, pentru că este un om foarte important. Cred că ar fi foarte important să aibă o legătură apropiată cu MM, pentru că îi poate da foarte multe sfaturi, îl poate ajuta foarte mult", a completat Reghecampf. Informaţia a fost comunicată oficial şi pe site-ul oficial al FC Steaua.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.