Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: A murit Anatol Grinţescu

Ziarul de Vrancea
2 iun 2014 663 vizualizări
Preşedintele FR Polo, Anatol Grinţescu, a murit, ieri dimineaţă, într-un spital din Bucureşti, la varsta de 74 de ani, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiaţi ai familiei.

Anatol Grinţescu avea probleme de sănătate de mai multă vreme care s-au acutizat în urmă cu cateva săptămani fiind necesară internarea în spital. El a decedat însă ieri dimineaţă, în pofida eforturilor echipei medicale. Grinţescu deţinea funcţia de preşedinte al forului naţional de polo din 2008 după demisia lui George Gaiţă, Grinţescu fiind anterior secretarul general al federaţiei. Născut la Chişinău, în 1939, Anatol Grinţescu a făcut parte din naţionala Romaniei, cu care a participat la Jocurile Olimpice din 1960 şi 1964, încheind cu un bilanţ de 85 de goluri în 176 de meciuri jucate, iar în calitate de antrenor al reprezentativei a bifat şi ediţiile din 1972, 1976 şi 1980. La nivel de club, el a jucat la Dinamo Bucureşti, cu care a caştigat zece titluri naţionale şi a participat la trei ediţii ale Cupei Campionilor Europeni. De asemenea, tot cu Dinamo, dar în calitate de antrenor, Anatol Grinţescu a caştigat campionatul naţional în 1973 şi 1974.

Dragoş Grigore pleacă în Franţa

Fundaşul dinamiovist Dragoş Grigore va evolua din sezonul viitor la echipa franceză Toulouse, unde va fi coleg cu mijlocaşul Mihai Roman, a anunţat, ierii, L'Equipe. Conform sursei citate, valoarea transferului lui Grigore se va ridica la un milion de euro.

Pugilistă, exclusă din lotul naţional

Sportiva Ancuţa Atomei, legitimată la gruparea CS Botoşani, a fost exclusă din lotul naţional de box feminin din motive disciplinare, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, antrenorul coordonator al Romaniei, Adrian Lăcătuş. "Din cauza deselor abateri, am decis excluderea din lot a sportivei Ancuţa Atomei. A plecat de mai multe ori din hotel fără să-mi spună. Nu a respectat programul de cantonament. Mai mult, am găsit-o cu ţigări în buzunar, deşi îmi spusese că nu fumează. Acestea nu au fost primele abateri. Ca sportivă, Ancuţa avea calităţi şi putea face o figură frumoasă la europene, dar nu pot să o ţin la lot dacă nu respectă programul cerut", a afirmat Adrian Lăcătuş. Antrenorul secţiei de box a CS Botoşani, Victor Apetrei, a declarat că este total dezamăgit de comportamentul elevei sale. "Nu înţeleg cum poţi să continui să greşeşti după ce ai fost iertată de două ori. Eu mai am puţin pană la pensie, însă aşa ceva n-am păţit. O asemenea persoană nu are ce căuta la CS Botoşani", a afirmat Apetrei.

Şapte atleţi romani la Nanjing

Numărul atleţilor romani calificaţi la Jocurile Olimpice ale cadeţilor de la Nanjing a ajuns la şapte în urma reuşitelor obţinute de Ioana Gheorghe, Mădălin Gheban şi Alexandru Novac, în trialul olimpic de la Baku, se arată într-un comunicat al FR Atletism. Sportiva Ioana Gheorghe a reuşit, la 200 metri (23,95 s), să se claseze pe a treia poziţie. Tot cu un loc trei, ultimul pus în joc pentru Europa, a reuşit şi Mădălin Gheban şi şi-a asigurat prezenţa în China, fiind cronometrat cu 1:52,90, pe distanţa de 800 metri. Alexandru Novac a ocupat locul şase (70,46 metri), la suliţă şi a obţinut de asemenea calificarea. În urma competiţiei din Azerbaidjan, atletismul romanesc va avea şapte reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Nanjing, din luna august: Ioana Gheorghe (100 m, 200 m), Gabriel Bitan (lungime), Ionuţ Poştoacă (10 km marş), Rareş Toader (greutate), Carla Sescu (disc), Mădălin Gheban (800 m) şi Alexandru Novac (suliţă).

Se cunoaşte finala NHL

 Echipa Los Angeles Kings s-a calificat în finala Cupei Stanley, după ce a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 5-4 (2-3, 1-1, 1-0, 1-0) după prelungiri, formaţia Chicago Blackhawks, în meciul şapte al finalei Conferinţei de Vest a ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL). Golurile învingătorilor au fost marcate de Jeff Carter, Justin Williams, Tyler Toffoli, Marian Gaborik şi Alec Martinez, în timp ce pentru gazde au înscris Brandon Saad, Jonathan Toews şi Patrick Sharp - 2. Chicago Blackhawks este campioana en-titre a NHL.Los Angeles Kings s-a calificat în finala Cupei Stanley cu scorul general de 4-3. În finală, Los Angeles Kings va întalni echipa New York Rangers, care a trecut, în finala Conferinţei de Est, cu scorul general de 4-2, de formaţia Montreal Canadiens. Echipa californiană, campioană în 2012, a caştigat toate cele trei meciuri din play-off cu scorul de 4-3 (cu San Jose Sharks, Anaheim Ducks şi Chicago Blackhaws), ceea ce reprezintă o premieră în NHL. Primul meci al finalei NHL va avea loc miercuri, la Los Angeles.

Hoeness şi-a început calvarul

Fostul preşedinte al clubului Bayern München, Uli Hoeness, a început, ieri, executarea pedepsei de trei ani şi jumătate de închisoare pentru fraudă fiscală, au anunţat avocaţii acestuia. Pedeapsa va fi executată de Hoeness, la închisoarea Landsberg, din landul Bavaria. Fostul preşedinte al Bayern München, Uli Hoeness, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fraudă fiscală de peste 27 de milioane de euro. Acest caz a apărut anul trecut, cand presa germană a scris că Hoeness a ascuns importante sume de bani în Elveţia, pentru a nu fi impozitate. El s-a autodenunţat fiscului german. Uli Hoeness, în varstă de 61 de ani, a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală în data de 30 iulie 2013.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.