Sport

Jariştea a caştigat Superliga Vrancei, Panciul arbitrează retrogradarea

Dan Chiriac
1 iun 2014 732 vizualizări
Selena Jariştea a caştigat la Cîrligele u patru echipe se bat pentru evitarea retrogradării u centralul partidei de juniori FC Mărăşeşti

– AS Suraia a fost lovit cu pumnul, agresorul fiind dus la poliţie
Selena Jariştea a caştigat cu 4-3 partida jucată sambătă la Cîrligele şi a devenit matematic campioana Superligii Vrancei. Echipa condusă de profesorul Dorin Miron devine în premieră cea mai bună formaţie din judeţ, la capătul unui sezon în care a pierdut doar două meciuri, culmea, ambele pe teren propriu: 0-4 cu Euromania Dumbrăveni, chiar în prima etapă şi 0-3 cu Young Stars Panciu. În rest au fost victorii pe linie. Selena Jariştea va juca pe 21 iunie barajul pentru promovare în liga a treia. Sistemul de desfăurare este “barajul cu două echipe”. Aşadar, campioana judeţului are o bună oportunitate de a promova în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc. Ocupanta poziţiei a doua, YS Panicu, a terminat la egalitate, pe teren propriu cu lanterna roşie, AS Cîmpineanca, într-un meci de vacanţă. Scorul final, 2-2, a fost stabilit în minutele de prelungire, cand oaspeţii au egalat. Euromania Dumbrăveni nu a putut trece de Victoria Gugeşti. Derby-ul local s-a încheiat fără goluri.

Vulturu s-a salvat de la retrogradare

În zona retrogradării au fost programate trei partide foarte importante: Energia Vulturu – Victoria Gogloanu 2-1, Voinţa Odobeşti – Unirea Ţifeşti 4-3 şi FC Mărăşeşti – AS Suraia 0-0. Energia Vulturu s-a salvat de la retrogradare în urma victoriei obţinute sambătă. Gazdele au fost conduse cu 1-0, au evoluat în zece oameni, dar au revenit prin dubla lui Vali Toader. În acest moment, în zona “periculoasă”, clasamentul arată astfel: AS Suraia 22 p, Victoria Gologanu 21p, Unirea Ţifeşti 19p, FC Mărăşeşti 18p, AS Cîmpineanca 9p. Ultima formaţie este deja retrogradată, urmand ca a doua formaţie ce va lua drumul ligii a cincea să fie stabilită în ultima etapă. Pentru a se salva, FC Mărăşeşti trebuie să învingă în deplasare pe AS Cîmpineanca, iar Unirea Ţifeşti să nu caştige partida cu Euromania Dumbrăveni, pe teren propriu. De asemenea, ocupanta locului 10 va disputa un baraj cu echipa ce va termina play-off-ul ligi a cincea pe locul trei. Aici, calculele arată că AS Suraia are nevoie de un punct pe teren propriu cu Voinţa Cîrligele pentru a evita această poziţie. În aceste condiţii, Panciu va arbitra duelul de la distanţă dintre Unirea Ţifeşti şI Victoria Gologanu. În cazul în care Ţifeştiul caştigă acasă, Victoria Gologanu are nevoie de un punct în faţa celor de la Young Stars Panciu, lucru nu foarte uşor, ţinand cont că păncenii vor folosi prima echipă.

Arbitru bătut la Mărăşeşti! Agresorul dus la poliţie!

Din păcate etapa de sambătă a fost marcată de un incident nedorit, petrecut la partida de juniori A 1 dintre FC Mărăşeşti şi AS Suraia. În minutul 50, la scorul de 1-0 pentru echipa gazdă, arbitrul Ciprian Cioarec a acordat un cartonaş galben unui jucător al echipei gazdă. Nemulţumit, acesta i-a aplicat doi pumni în faţă centralului partidei. Arbitrul nu a mai putut continua partida, fluierand finalul partidei. Prezenţi la meci, poliţiştii şi jandarmii l-au luat pe sus pe agresor, Laurian Galiu, şi l-au condus la sediul poliţiei orăşeneşti, unde a fost audiat mai mult timp. Agresorul s-a ales cu dosar penal pentru lovire, centralul partidei fiind decis să depună plangere penală împotriva jucătorului. Galiu va fi judecat şi de Comisia de Disicplină din cadrul AJF Vrancea, fiind pasibil de o suspendare cuprinsă între 1 şi 2 ani. Jucărul susţine că a făcut acest gest după ce centralul partidei l-ar fi numit “ţigan”, fapt infirmat însă de oficialii partidei. Gestul huliganic va duce şi la pierderea meciului cu scorul de 3-0 de către formaţia gazdă. Din păcate, prin acest incident, Mărăşeştiul revine pe harta huliganilor din fobalul vrancean. Mărăşeştiul a fost implicată în anii 2000 în mai multe incidente regretabile, dar de caţiva ani toată lumea aprecia faptul că lucrurile s-au schimbat în bine acolo, iar disciplina era la ordinea zilei. Mărăşeştiul a fost în ultimele trei campionate printre primele echipe la “fair-play”, dar, din păcate, lucrurile au fost stricate sambătă, de gestul necugetat al juniorului Galiu. Ieri s-au jucat şi partidele din cadrul etapei a cincea din liga a cincea. Rezultatele meciurilor au fost: Play-off: Unirea Milcovul – Şoimii Mirceşti 1-3, Tractorul Năneşti – Unirea Focşani 4-2 şi ASS Victoria Pufeşti – Voinţa Răstoaca 5-0. Play-out: Victoria Vînători – Podgoria Coteşti 1-1, Trotuşul Rugineşti – Viitorul Bilieşti 1-2, Flacăra Urecheşti – Viitorul Vîrteşcoiu – se joacă vineri, de la orele 18.00. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.