Sport

Doar un test de potenţial

Ziarul de Vrancea
1 iun 2014 487 vizualizări
Romania - Albania 1-0 (0-0) într-o partidă amicală de fotbal disputată în Elveţia

Romania: Tătăruşanu - Manea, Grigore, Chiricheş, Raţ - Bourceanu ('64 - Lazăr), Pintilii ('90 - Mateiu) - Nicoliţă ('46 - Matei), Chipciu ('64 - Cr. Tănase), Maxim ('83 - Fl. Tănase) - Marica ('46 - Rusescu). Selecţioner:Victor Piţurcă.
Albania: Berisha - Lila, Curri, Cana, Agolli ('80 - Aliti) - Kace, Abrashi - Vila ('65 - Lilaj), Cikalleshi ('46 - Rama), Lenjani ('46 - Gashi) - Kapplani ('46 - Salihi). Selecţioner: Giovanni de Biasi.
Arbitru: Norbert Hanni (Elveţia).
Cartonaş galben: Nicoliţă
1-0, min. 82: Maxim a şutat la poartă, un fundaş albanez a respins de pe linia porţii, mingea a deviat la Raţ care a înscris la colţul lung.
Echipa naţională a Romaniei a susţinut, la Yverdon les-Baines al doilea meci amical al anului, după cel cu Argentina din iarnă. Diferenţa dintre Argentina şi Albania fiind aceea care este, nici selecţionerul roman nu şi-a convocat toţi jucătorii disponibili şi nici consacraţii care au jucat nu au pus osul la treabă. Cel mai important lucru pentru Piţurcă este acela de a-şi fi verificat caţiva tineri aflaţi în vizor, pentru a completa nucleu echipei, în viitor. Dintre aceştia, singurul debutanţi introdus în primul "unsprezece" au fost Cristian Manea, înlocuitorul accidentatului Măţel. Ulterior au mai intrat Cosmin Matei (consacrat, totuşi, la Dinamo), Florin Tănase şi închizătorul Mateiu. Această mixtură de veterani ai lotului, ca Raţ şi Marica, şi puştani, nu avea cum să funcţioneze ireproşabil şi albanezii au profitat dominand jocul da capo al fine. Ocaziile cele mai mari le-au avut albanezii, în ambele reprize, diferenţa fiind aceea că în partea secundă fazele de poartă  au fost mai dese. Din partea noastră, în prima repriză cel mai periculos "atacant" a fost stoperul Dragoş Grigore, în timp ce atacanţii de profesie, Marica şi înlocuitorul său, Rusescu au fost şterşi. Nici în apărare, treaba nu a stat prea bine: "şeful" nu a fost lăudatul Chiricheş, ci din nou Grigore, iar puştiul Manea, care şi-a arătat talentele pe faza ofensivă, a fost destul de nesigur în careul propriu. În fine, dacă nu s-au repetat rezultatele de egalitate din ultimele vreme, sau (mai rău!), dacă nu s-a înregistrat o victorie istorică a albanezilor, marele vinovat este Ciprian Tătăruşanu, care şi-a salvat colegii din faţa sa în multe situaţii. Tot atăt de adevărat este că şi celălalt portar, Berisha, a fost în formă de invidiat.

Ce meci ai văzut, domnule selecţioner?
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că elevii săi au trecut cu brio acest test: "Portarul Berisha a apărat extrarodinar. Pană la urmă e important că am caştigat. Au debutat jucători foarte tineri, Cristi Manea a făcut un joc excelent la varsta asta. Am trecut cu brio acest test, sper ca şi miercuri să facem o figură frumoasă, să caştigăm şi contra Algeriei, cu toate că Algeria este la alt nivel. Însă şi noi am făcut un salt calitativ bun şi putem învinge orice echipă în momentul ăsta. Am avut momente foarte bune şi asta îmi dă speranţe că putem juca şi mai bine decat în seara asta", a spus Piţurcă.

Debutantul recordman
Fundaşul Cristian Manea, în varstă de 16 ani şi 10 luni, a devenit cel mai tanăr "tricolor" din istorie. Fotbalistul echipei FC Viitorul a doborat astfel recordul stabilit de Graţian Sepi la 15 aprilie 1928, la meciul Romania - Turcia, scor 4-2. Sepi avea atunci 17 ani şi 3 luni. În topul celor mai tineri debutanţi la echipa naţională pană în prezent, Graţian Sepi este urmat de Ilie Balaci (17 ani şi 6 luni, 1974) şi de Nicolae Kovacs (17 ani şi 8 luni, 1929).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.