Sport

Halep şi restul lumii

Ziarul de Vrancea
1 iun 2014 756 vizualizări
Simona va juca astăzi la Roland Garros cu americana Sloane Stephens, pentru o calificare în sferturi, unde o poate întalni pe Kuzneţova sau Safarova * Petra Kvitova şi Ana Ivanovic au fost eliminate

Aşa cum era de aşteptat, Simona Halep nu a stat prea mult pe teren nici în turul III al turneului de la Roland Garros, dispunand în 64 de minute, scor 6-3, 6-0 de jucatoarea spaniolă Maria-Teresa Toro (55 WTA). Avand în vedere că nu a mai jucat niciodată împotriva ibericei, Simona şi-a studiat timp de cateva game-uri adversara, înainte de a intra în jocul ei obişnuit. Chiar şi în acest meci nu prea dificil, jucătoarea romană a arătat că se află într-o formă fizică excelentă şi, în consecinţă, joacă la capacitatea ei maximă. Însă, odată cu intrarea în faza optimilor, pentru Simona Halep începe partea grea. Adversara din optimi este americana Sloane Stephens, considerată marea speranţă a tenisului feminin de peste Ocean, cap de serie numărul 15 (19 WTA). Stephens a învins-o în turul III pe rusoaica Ekaterina Makarova (25 WTA), un rezultat puţin semnificativ, întrucat ambele jucătoare sunt specializate pe terenuri dure. Scorul întalnirilor directe între Halep şi Stephens, este de 2-1 pentru americană, însă toate aceste trei partide, chiar dacă sunt recente s-au consumat înaintea exploziei Simonei. Romanca s-a impus în 2012 la Barcelona (pe zgură), iar Sloane a caştigat de două ori în iarna anului trecut, la Hobart şi Australian Open (hard). Dacă va trece de Sloane, Simona va avea de jucat în sferturi cu învingătoarea partidei dintre Svetlana Kuzneţova (Rusia) şi Lucie Safarova (Cehia), ambele jucătoare impresionand în turul precedent, în care au eliminat jucătoare periculoase pe partea aceasta de tablou. Kuzneţova, care arată o revenire spectaculoasă, a învins-o, după un meci cu răsturnări de scor şi prelungiri pe jucătoarea cehă Petra Kvitova (6-7, 6-1, 9-7), iar Safarova a speculat greşelile neforţate ale Anei Ivanovic (Serbia), impunandu-se cu 6-3, 6-3. De fapt, Ana pare să aibă un complex în faţa cehoaicei pe care nu a mai învins-o de şase ani.
Pe aceeaşi parte de tablou a evoluat în turul III şi Sorana Cîrstea, în faţa unei jucătoare de clasă, sarboaica Jelena Jankovic. Ca şi colega ei Ivanovic, Jelena alternează evoluţiile slabe cu cele excelente. Din nefericire, Jelena a prins o zi foarte bună şi a caştigat cu 6-1, 6-2 în 73 de minute. Depăşită total în primul set, Sorana a dat semne de redresare în cel de-al doilea, pe care l-a început cu un break, dar în ziua de sambătă, Jankovic a fost foarte greu de depăşit, mai ales de către o jucătoare cu psihicul romancei. Jelena va juca în optimi cu italianca Sara Errani, care a dispus cu 6-0, 6-1 de surprinzătoarea jucătoare din Israel, Julia Glushko. Cea de-a patra optime de pe această jumătate este cea dintre Kiki Bertens (Olanda) şi Andrea Petkovic (Germania), în urma următoarelor rezultate: Bertens - Silvia Soler (Spania) 6-2, 6-1; Petkovic - Kristina Mladenovic (Franţa) 6-4, 3-6, 6-4.
Pe cealaltă jumătate, ieri s-au jucat primele patru optimi. Canadianca Eugénie Bouchard a reuşit s-o învingă pe germana Angelique Kerber cu 6-1, 6-2, înfrangere aspră pentru o jucătoare de top 3, iar spaniola Carla Suarez, redutabilă pe zgură, a încheiat traseul spectaculos al Ajlei Tomljanic (Croaţia), scor 6-3, 6-3.

Federer - răpus de Gulbis

Între partidele disputate în turneul masculin, a reţinut atenţia "maratonul" dintre britanicul Andy Murray şi germanul Philipp Kohlschreiber, caştigată de Andy cu 3-6, 6-3, 6-3, 4-6, 12-10 (!). În ultimele întalniri din turul III s-au mai înregistrat rezultatele: David Ferrer (Spania) - Andreas Seppi (Italia) 6-2, 7-6, 6-3; Dusan Lajovic (Serbia) - Jack Sock (SUA) 6-4, 7-5, 6-3; Kevin Anderson (Africa de Sud) -Ivo Karlovic (Croaţia) 6-3, ab.; Rafael Nadal (Spania) - Leonardo Mayer (Argentina) 6-2, 7-5, 6-2; Marcel Granollers (Spania) - Martin Klizan (Slovacia) 6-7, 6-2, 7-6, 7-5; Gaël Monfils (Franţa) - Fabio Fognini (Italia) 5-7, 6-2, 6-4, 0-6, 6-2; Guillermo Garcia (Spania) - Donald Young (SUA) 6-2, 6-4, 2-6, 6-7, 6-4; Fernando Verdasco (Spania) - Richard Gasquet (Franţa) 6-3, 6-2, 6-3. Primul jucător calificat în sferturi este cehul Tomas Berdych, care a dispus cu 6-4, 6-4, 6-4 de americanul John Isner. Următorul  calificata fost eroul unei imense surprize. Este vorba de letonul Ernests Gulbis, care l-a eliminat pe Roger Federer după un meci de trei ore şi 24 de minute, scor 6-7, 7-6, 6-2, 4-6, 6-3. Gulbis a făcut un joc mare, însă trebuie spus că cel mai mare tenisman al tuturor timpurilor n-a fost într-o zi bună, fiind depăşit de multe ori şi în raliurile de pe fundul terenului, dar şi în lupta de la fileu, unde slice-urile lui Gulbis au fost mai eficiente în majoritate. Ernests Gulbis îl va întalni pe Berdych în sferturi.

Dacă nu-i Tecău, e Mergea!

În concursurile de dublu, trebuie menţionată mai întai, evoluţia perechii feminine Irina Begu / Karin Knapp (Romania / Italia), care a învins după peste două ore şi jumătate de redutabilul cuplu american Raquel Jones / Abigail Spears, scor 4-6, 7-5, 7-5. În  optimi, Irina şi Karin vor avea de-a face cu un cuplu spaniol, Garbiñe Muguruza / Carla Suarez: 0-6, 6-2, 6-2 cu perechea Andreja Klepac / Maria-Teresa Floro (Slovenia / Spania). În schimb, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au trebuit să se recunoască învinşi, în faţa celui mai în vană cuplu al momentului, Daniel Nestor / Nenad Zimonjic (Canada / Serbia), scor 4-6, 5-7. Tecău a jucat şi în optimi la dublu mixt, alături de indianca Sania Mirza, dar a pierdut cu 6-1, 4-6, 7-10 în faţa perechii Timea Babos / Eric Butorac (Ungaria / SUA). Eşecurile lui Tecău au fost compensate din plin de victoria neaşteptată a cuplului Florin Mergea / Marin Draganja (Romania / Croaţia), care s-a calificat în sferturi după victoria cu 7-5, 6-3 în faţa echipei Feliciano Lopez  / Jürgen Melzer (Spania / Germania). Însă Mergea şi partenerul său vor avea o misiune, practic, imposibilă, în sferturi în faţa aceloraşi Nestor şi Zimonjic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.