Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Aur european la canotaj

Ziarul de Vrancea
1 iun 2014 825 vizualizări
Echipajul feminin de 8^1 al Romaniei a cucerit, duminică, la Belgrad, medalia de aur la Campionatele Euopene de canotaj. Echipajul Romaniei, format din Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Cristina Ilie, Irina Dorneanu, Mihaela Petrila, Ioana Crăciun, Adelina Cojocaru, Andreea Boghian şi Daniela Druncea, a fost cronometrat cu timpul de şase minute, 16 secunde şi 640 de miimi

Pe locurile următoare s-au clasat Marea Britanie (6:18.320) şi Germania (6:19.970). Echipajul de dublu feminin al Romaniei, format din Cristina Grigoraş şi Laura Oprea, a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de la Belgrad, cu timpul de şapte minute, opt secunde şi 520 de miimi. Prima poziţie a fost ocupată de echipajul Marii Britanii (7:03.620).

Voleibalistele merg la Europene

Naţionala de volei feminin a Romaniei s-a calificat, sambătă, la turneul final al CE din 2015 după ce a învins, la turneul de la Piatra Neamţ, în grupa F,  reprezentativa similară a Bosniei Herţegovina, cu scorul de 3-0 (8, 16, 14), după 62 minute de joc, n cea de-a cincea partidă din turul preliminariilor CE din 2015.Vineri, în primul meci de la turneul găzduit de Piatra Neamţ, naţionala Romaniei a învins Slovacia, cu scorul de 3-0 (19, 14). După două runde, tricolorele sunt deja calificate, avand 15 puncte faţă de cele ale 9 ale Slovaciei, echipa de pe locul secund.

Suporterii, patroni la Rapid

Adrian Zamfir a cedat gratuit pachetul majoritar de acţiuni al FC Rapid unui grup de patru suporteri, a declarat, sambătă, preşedintele grupării giuleştene, Nicolae Manea. "Nu îi cunosc pe cei patru suporteri care au devenit acţionari majoritari ai clubului, însă sunt sigur că asta era cea mai bună soluţie. Actele s-au semnat. De acum înainte orice persoană care vrea să investească la Rapid o poate face", a spus Nicolae Manea. Conform procedurilor insolvenţei, cei patru noi acţionari ai FC Rapid trebuie să o notifice în scris pe Cristina Andronache, administratorul judiciar al clubului, care la randul său va efectua modificările în Registrul Comerţului. Abia după această înregistrare cei patru suporteri rapidişti vor deveni oficial acţionari ai grupării giuleştene. Tranzacţia a fost confirmată şi de site-ul oficial al FC Rapid: "Aşa cum se întamplă la alte mari grupări de pe mapamond şi la noi s-a implementat ideea ca fanii să nu fie doar susţinători, ci şi acţionari. Astfel, cea mai populară echipă din istoria fotbalului romanesc, Rapid, aparţine exclusiv suporterilor!".

Cadeţi romani calificaţi la Olimpiadă

Patru atleţi romani, Gabriel Bitan, Rareş Toader, Ionuţ Poştoacă şi Carla Sescu, au obţinut calificarea pentru a doua ediţie a Jocurilor Olimpice ale cadeţilor, de la Nanjing (China). Gabriel Bitan s-a clasat pe locul doi în proba de săritură în lungime la trialului olimpic de la Baku, cu o performanţă de 7,41 metri, în timp ce Rareş Toader a reuşit o performanţă de 21,41 metri la aruncarea greutăţii. Ionuţ Poştoacă a terminat al cincilea în proba de 10 kilometri marş, iar Carla Sescu a terminat a patra la aruncarea discului, cu 46,49 metri. În schimb, Maria Ifteni (3.000 metri) a ratat calificarea la competiţia de la Nanjing. La a doua ediţie a Jocurilor Olimpice ale cadeţilor, de la Nanjing, se calificase anterior şi Ioana Gheorghe (100 metri).

Prăpăd în lotul italian

Mijlocaşul Italiei, Riccardo Montolivo, a suferit o fractură la tibia stangă, sambătă, la meciul amical cu Irlanda, scor 0-0, şi este indisponibil pentru Cupa Mondială, a anunţat medicul echipei italiene. "Montolivo are ceea ce ne temeam, o fractură de tibie. Nu am văzut încă radiografia pentru a evolua gravitatea accidentării, dar pentru o fractură de tibie e nevoie de operaţie", a declarat medicul Enrico Castellacci.  Montolivo a ieşit de pe teren în minutul 13 al meciului amical cu Irlanda de la Londra. El a fost scos de pe teren pe targă, cu piciorul imobilizat şi a fost transportat la un spital din cartierul Chelsea. Alberto Aquilani, înlocuitorul lui Montolivo, a ieşit de asemenea accidentat, după ce s-a lovit la cap. Italia figurează în grupa D la CM cu Anglia, Uruguay şi Costa Rica.

Revine "SuperDepor"

Echipa Deportivo La Coruña, care a retrogradat în urmă cu un an, a obţinut, sambătă, promovarea în primul eşalon din Spania, după ce a învins formaţia Jaen, cu scorul de 1-0, în penultima etapă a ligii secunde spaniole. Cu o etapă înainte de final, Deportivo La Coruña are 69 de puncte, cu şase mai mult decat a treia clasată, astfel că este promovată matematic. Deportivo La Coruña este a doua echipă promovată în prima ligă din Spania, după Eibar. Va mai accede în primul eşalon formaţia care se va impune în barajul de promovare la care vor participa patru echipe.

Aceeaşi finală în NBA

Echipa San Antonio Spurs s-a calificat în finala ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după ce a învins Oklahoma City Thunder, cu scorul general de 4-2, în ultimul act al Conferinţei de Vest. San Antonio Spurs a caştigat meciul şase al finalei, în deplasare, cu scorul de 112 - 107 după prelungiri. În finala NBA, la fel ca în 2013, San Antonio va întalni Miami Heat. Finala debutează joi la San Antonio.

Empoli şi Palermo au promovat în Serie A

Echipa Empoli şi-a asigurat promovarea în prima ligă italiană, după ce a învins formaţia Pescara, scor 2-0, în etapa a 42-a, ultima, din Serie B, Clubul toscan a revenit în elita italiană unde nu mai evoluase din sezonul 2007-2008. În Serie A a mai promovat şi Palermo, în timp ce pentru ultimul loc care asigură prezenţa unui loc în prima ligă vor juca un play-off echipele Modena, Spezia, Crotone, Bari, Latina şi Cesena.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.