Sport

Barajul de promovare în liga a treia are loc pe 21 iunie

Dan Chiriac
30 mai 2014 960 vizualizări
Selena Jariştea ar putea fi echipa care să reprezinte din nou judeţul, în liga a treia, după o pauză de doi ani

Selena Jariştea are nevoie de un punct în meciul de azi de la Cîrligele pentru a fi sigură de caştigarea Superligii Vrancei. Partida are loc cu începere de la orele 18.00. Conducătorii echipei din Jariştea, dar şi oficialităţile locale îşi doresc promovarea în liga a treia, dar şi continuarea acitvităţii în acest eşalon. Cu caţiva sponsori puternici, aduşi langă echipă, Selena Jariştea ar putea reprezenta judeţul în liga a treia, acolo unde, de un an şi jumătate, Vrancea nu mai are echipă. Pentru a promova, formaţia din Jariştea va disputa pe 21 iunie 2014, orele 18.00, pe teren neutru, barajul de promovare în liga a III-a. Sistemul de desfăşurare este “ barajul cu două echipe”. Aşadar, campioana judeţului are o bună oportunitate de a promova în cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc. Nu de alta, dar este vorba despre un singur meci şi nu un turneu în trei, aşa cum se vehiculase nu cu mult timp în urmă. “Sperăm că vom avea din nou o echipă în liga a-III-a şi mai ales că se vor găsi resursele necesare participării în această competiţie, care lipseşte vrancenilor de doi ani de zile, atunci cand CSM Focşani şi Y.S Panciu au hotărat să se retragă din campionat, motivul principal fiind problemele financiare. Jariştea are deja un lot format din jucători cu experienţă în ligile superioare ale fotbalului romanesc, la care se pot alătura tineri talentaţi pe care din fericire îi avem, şi facem referire în mod special la generaţia de juniori 1995 ai LPS Focşani care, anul acesta, a terminat pe locul doi în seria din care au făcut parte, sau, la jucătorii care evoluează în prezent la Euromania Dumbrăveni, echipă formată în totalitate din jucători sub 23 ani şi care au evoluat în liga a-III-a pentru CSM Focşani. În consecinţă, avem toate premizele formării unei echipe valoroase şi rămane de văzut dacă există şi latura financiară necesară asigurării bugetului de participare”, spune Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea.

 Partidele penultimei runde a Superligii

Azi cu începere de la orele 18.00 au loc partidele din cadrul etapei a 21-a a Superligii. Selena Jariştea va juca în deplasare cu Voinţa Cîrligele, în timp ce ocupanta poziţiei a doua, YS Panicu, va juca pe teren propriu cu lanterna roşie, AS Cîmpineanca. Euromania Dumbrăveni va întalni acasă pe Victoria Gugeşti, un derby local, care a născut întotdeauna ambiţii deosebite. În zona retrogradării sunt programate trei partide foarte importante: Energia Vulturu – Victoria Gogloanu, Voinţa Odobeşti – Unirea Ţifeşti şi FC Mărăşeşti – AS Suraia. În acest moment, în zona “periculoasă”, clasamentul arată astfel: Victoria Gologanu şi AS Suraia 21p, Energia Vulturu 20p, Unirea Ţifeşti 19p, FC Mărăşeşti 17p, AS Cîmpineanca 9p. Ultima formaţie este deja retrogradată, urmand ca a doua formaţie ce va lua drumul ligii a cincea să fie stabilită în ultimele două etape. De asemenea, ocupanta locului 10 va disputa un baraj cu echipa ce va termina play-off-ul ligii a cincea pe locul trei. În deschiderea partidelor de azi, de la orele 16.30, au loc partidele din cadrul campionatului de juniori A 1. Maine, de la orele 11.00, se joacă partidele din cadrul etapei a cincea din liga a cincea. Programul meciurilor este următorul: Play-off: Unirea Milcovul – Şoimii Mirceşti, Tractorul Năneşti – Unirea Focşani şi ASS Victoria Pufeşti – Voinţa Răstoaca. Play-out: Victoria Vînători – Podgoria Coteşti, Trotuşul Rugineşti – Viitorul Bilieşti, Flacăra Urecheşti – Viitorul Vîrteşcoiu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.