Sport

A picat şi Radwanska la Roland Garros

Ziarul de Vrancea
30 mai 2014 499 vizualizări
Simona Halep a devenit cea mai bine clasată jucătoare rămasă în turneu

După ce primele două  clasate, americana Serena Williams şi chinezoaica Li Na au fost eliminate în primul tur, ieri, a ieşit din competiţie şi favorita numărul 3, poloneza Agnieszka Radwanska, învinsă neaşteptat cu scorul de 4-6, 4-6 de către jucătoarea croată Ajla Tomljanovic, după o oră şi 21 de minute de joc, astfel încat Simona Halep preia statutul de primă favorită, deţinand din start locul IV pe lista capilor de serie. Astăzi, Simona va juca în turul III al turneului în compania spaniolei Maria-Teresa Toro (55 WTA).  În caz de victorie, Simona va întalni în optimi învingătoarea partidei dintre americana Sloane Stephens şi rusoaica Ekaterina Makarova. Tot astăzi, în turul III, va juca şi Sorana Cîrstea, care se va confrunta cu Jelena Jankovic (Serbia, 8 WTA). Sorana are avantaj în faţa jucătoarei din Serbia (3-2 la întalnirile directe) şi, dacă se va impune şi astăzi, se va confrunta cu Sara Errani (Italia) sau Julia Glushko (Israel).
Ieri s-au disputat meciurile de pe partea cealaltă a tabloului turului III feminin. Alături de Agnieszka Radwanska, a mai picat o jucătoare de Top Ten, slovaca Dominika Cibulkova, finalista de la Australian Open, care a pierdut cu 4-6, 4-6 partida cu australianca Samantha Stosur (12 WTA).
Un rezultat foarte bun a obţinut în proba masculină de dublu Florin Mergea, care s-a calificat în turul III, deşi concurează cu un partener nou, croatul Marin Draganja. Cei doi au dispus cu 6-3, 6-4 de perechea Teimuraz Gabaşvili / Mihail Kukşkin (Rusia / Kazahstan). Următoarea pereche din calea lor este Feliciano Lopez/Jürgen Melzer (Spania/Austria), care a eliminat cuplul finlandez Henri Kontinen / Jarkko Nieminen cu 6-3, 6-4. Pentru Mergea, aceasta este a treia particpare la French Open, după 2008 şi 2013, cand a pierdut în primul, respectiv al doilea tur. Anul acesta, el a jucat în turul II la Australian Open. Florin Mergea se poate întalni în sferturile de finală cu fostul său partener Horia Tecău, de asemenea calificat în optimi, în echipă cu olandezul Jean-Julien Roger (cap de serie numărul 13). Numai că misiunea lui Tecău şi Rojer este extrem de dificilă în turul III, în faţa perechii nr. 3, Daniel Nestor / Nenad Zimonjic (Canada / Serbia).
În turul II al probei de dublu feminin, perechea Monica Niculescu/Klara Koukalova (Romania/Cehia, nr.14) a fost eliminată cu scorul de 6-1, 2-6, 4-6, de cuplul Andrea Petkovic/Magdalena Rybarikova (Germania/Slovacia). În urma acestui rezultat, Romania mai este reprezentată pe tabloul de dublu al competiţiei din capitala Franţei doar de Irina Begu, care în echipă cu Karin Knapp din Italia va juca, astăzi, tot în turul doi, cu perechea americană Raquel Jones/Abigail Spears (nr. 6).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.