Sport

Se doresc trei medalii

Ziarul de Vrancea
27 mai 2014 443 vizualizări
Fetele din lotul Romaniei de box vizează podiumul la Europenele care încep sambătă, la Bucureşti

Lotul Romaniei are ca obiectiv caştigarea a trei medalii, una de aur, una de argint şi una de bronz, la Campionatele Europene de box feminin care se va desfăşura la Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 31 mai - 7 iunie. Antrenorul Adrian Lăcătuş a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că îşi propune mai multe medalii avand în vedere că sportivele sale vor boxa în faţa publicului bucureştean.  El a explicat că principalele adversare ale sportivelor romane sunt componentele lotului Rusiei. "Avem de mai mult timp un adversar puternic în Rusia. însă în ultima perioadă au crescut şi sportivele din Polonia, Turcia, Ucraina şi Anglia. Apoi Irlanda vine la Bucureşti cu Katie Taylor, cea mai bună boxeriţă a lumii, multiplă campioană mondială, europeană şi campioană olimpică. Deci puţine sunt ţările care participă şi nu au măcar 3-4 fete de valoare", a explicat tehnicianul. Adrian Lăcătuş susţine că numai prin rezultate sportivele sale pot să schimbe părerea unora care consideră că "femeile trebuie să stea la cratiţă" şi nu în ringul de box.
 De trei ori campioană europeană, Steluţa Duţă (48 kg) speră să caştige un nou titlu la Bucureşti. "Mă simt bine, sunt în formă, de abia aştept să înceapă campionatul. Gandul meu e să caştig o medalie de aur. Cand caştigi ai parte de cea mare bucurie din viaţa unui sportiv. Sper să trăiesc din nou această experienţă. Deocamdată nu mă gandesc la Jocurile Olimpice de la Rio, ci doar la europene", a spus Steluţa Duţă. De asemenea, sportiva Luminiţa Turcin (^81 kg) a declarat că la aceste europene nu se va mulţumi decat cu medalia de aur. "Sunt bine atat fizic, cat şi mental. M-am antrenat numai cu gandul la medalia de aur. Nu m-ar mulţumi argint sau bronz, eu vreau medalia de aur", a menţionat Luminita Turcin.
Lotul Romaniei la Campionatele Europene de box feminin este compus din zece sportive: Steluţa Duţă (48 kg), Melinda Pantiş (51 kg), Claudia Nechita (54 kg), Lăcrămioara Perijoc (57 kg, ), Ioana Mera (60 kg), Simona Sitar (64 kg), Ana Pătraşcu (69 kg), Florina Radu (75 kg), Ancuţa Atomei (81 kg) şi Luminiţa Turcin (^81 kg).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.