Sport

Romanii se descurcă la Paris

Ziarul de Vrancea
27 mai 2014 821 vizualizări
În ziua a treia a competiţiei de tenis de la Roland Garros, at doilea turneu de Grand Slam a anului, jucătoarele romane Simona Halep şi Sorana Cîrstea au debutat cu succes, obţinand calificarea în turul secund, la fel ca şi dublul Horia Tecău - Jean-Julien Rojer

Simona Halep a fost onorată să joace, pentru prima dată, pe terenul central "Philippe Chatrier", însă nu şi-a pierdut prea mult timp pe-acolo, poate convinsă că va reveni des. Simona a demonstrat o superioritate zdrobitoare la toate capitolele în faţa rusoaicei Alisa Kleibanova (87 WTA), pe care a executat-o în 54 de minute, cu scorul de 6-0, 6-2. Primul moment de relaxare al numărului 4 mondial s-a soldat cu primul game al rusoaicei, departe de valoarea pe care o arăta acum trei-patru ani. Scorul era de 6-0, 5-0 pentru Simona. Alisa şi-a onorat odată şi serviciul, iar Simona a decis că două jocuri îi sunt de ajuns.  "E prima dată cand joc pe terenul central de la Roland Garros. M-am simţit foarte bine aici şi le mulţumesc tuturor care au venit să mă vadă. Sper să am un turneu bun în continuare. Am făcut un turneu bună la Madrid, dar aici este diferit şi sper să ajung cat mai departe", a spus Halep la finalul meciului din primul tur. Ea o va întalni în turul II pe jucătoarea britanică Heather Watson (92 WTA), care a învins-o cu 6-3, 6-4 pe jucătoarea cehă Barbora Zahlavova (63). Dacă va trece de englezoaică, Simona va juca în turul III cu învingătoarea partidei dintre Maria-Teresa Toro (Spania) şi Magdalena Rybarikova (Slovacia), ultima beneficiind de abandonul polonezei Urszula Radwanska. Simona Halep şi-a egalat cea mai bună performanţă la French Open, după ce şi în 2011 a ajund în turul doi, cand a fost învinsă de australianca Samantha Stosur.
În acelaşi timp cu Simona, dar pe un alt teren a jucat şi Sorana Cîrstea, în faţa canadiencei Aleksandra Wozniak (149 WTA), dar meciul Soranei a fost mult mai greu. Ea şi-a pierdut serviciul din primul game, dar a revenit puternic, slăbind ritmul în finalul setului, pierdut într-un tie-break la 3-7. În setul doi, canadianca a avut o mare şansă la 5-4, pe serviciul romancei, dar Sorana a salvat trei mingi de meci şi s-a impus cu 7-5. Deobicei puţin fortificată psihic în aceste momente, Sorana şi-a regăsit încrederea şi a caştigat setul decisiv fără probleme. Scorul a fost 6-7, 7-5, 6-2 în două ore şi 12 minute. Nici în turul secund, Sorana n-are un adversar de marcă, însă dacă va trece victorioasă, o poate întalni în continuare pe titrata Jelena Jankovic. Deocamdată, pe Sorana o aşteaptă brazilianca Teliana Pereira (94 WTA), care a caştigat singura întalnire disputată cu targovişteanca, chiar în acest an şi chiar pe zgură, la Charleston, scor 3-5, 6-3, 7-6. În primul tur la Roland Garros, Teliana a eliminat-o pe thailandeza Luksika Kumkhum (114), scor 4-6, 6-1, 6-1. Cea de-a treia romancă prezentă, ieri, în primul tur, Alexandra Cadanţu, a fost eliminată deşi a început promiţător meciul cu Kiki Bertens (148).Olandeza s-a impus în aproape 90 de minute cu 7-6, 6-1. În turul II era deja calificată Monica Niculescu, care joacă astăzi contra argentiniencei Paula Ormaechea. În caz de victorie, se poate aştepta la un meci în turul III cu Şarapova. O surpriză imensă, care o poate bucura pe Simona, este eliminarea din primul tur a favoritei numărul 2, chinezoaica Li Na, caştigătoarea Australian Open. Performera este franţuzoaica Kristina Mladenovic (103), care a caştigat cu 7-5, 3-6, 6-1. În urma acestui succes, Simona a rămas cea mai bine clasată jucătoare de pe jumătatea sa de tablou.
La dublu masculin, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda, nr.13), a trecut în turul II, caştigand rapid în f în turul doi al probei de dublu masculin de la Roland Garros, al doilea turneul de Grand Slam al anului. După 54 de minute, Horia şi Jules s-au impus cu scorul de 6-4, 6-0. Tecău şi Rojer vor juca în compania perechii învingătoare din meciul dintre Nicholas Monroe/Simon Stadler (SUA/Germania) şi Martin Klizan/Dominic Thiem (Slovacia/Austria). Horia Tecău va participa şi în proba de dublu mixt, împreună cu jucătoarea indiană Sania Mirza, cu care a ajuns în acest an în finală la Australian Open. Cei doi  vor întalni, în primul tur, perechea Kveta Peschke/Marcin Matkowski (Cehia/Polonia), cap de serie numărul 4. În turneul masculin s-au înregistrat încă două mari surprize: prima, luni seara, cand al treilea favorit, Stanislas Wawrinka (Elveţia) a pierdut cu 4-6, 7-5, 2-6, 0-6 în faţa spaniolului Guillermo Garcia (41 ATP) şi a doua ieri, de către croatul Ivo Karlovic (37). Acesta l-a învins cu 6-4, 7-5, 7-6 pe învingătorul de la Bucureşti, bulgarul Grigor Dimitrov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.