Sport

Acţiunile Rapidului ajung la suporteri

Ziarul de Vrancea
27 mai 2014 577 vizualizări
Adrian Zamfir va ceda gratuit pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţine la FC Rapid unui grup de patru suporteri, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele grupării giuleştene, Nicolae Manea.

"Domnul Zamfir a renunţat la toate funcţiile şi vrea să cedeze gratuit acţiunile către un grup de suporteri. Avocaţii celor două părţi s-au întalnit şi urmează să se finalizeze actele. Iar din momentul ăla oricine e dispus poate să ajute Rapidul. Sunt vreo patru suporteri care vor să preia acţiunile, iar la randul lor le vor ceda mai departe către cine vrea să investească", a afirmat Manea. Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a demisionat la 19 mai din funcţia de administrator special şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice şi a jucătorilor. Demisia lui Zamfir a venit la doar după zile după decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal care a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.
Finală Ploieşti - Oradea la baschet
Echipa de baschet masculin CSU Asesoft Ploieşti s-a calificat în finala Ligii Naţionale după ce a învins, luni, pe teren propriu, formaţia U BT Mobitelco Cluj, cu scorul de 77-68 (37-32), în cel de-al cincilea meci, decisiv, din semifinale.În ultima secundă a meciului, Adamovici de la ploieşteni a marcat un coş din apropierea propriului panou. Anterior, scorul general era de 2-2, după meciurile de la Ploieşti, unul fiind caştigat de ardeleni, cu 99-89 (45-46), iar al doilea de gazde, cu 90-67 (44-30), respectiv cele de la Cluj, în care a caştigat U, cu 75-74 (41-29), dar şi campioana, cu 85-87 (54-42). Prima finalistă a Ligii Naţionale este CSM Oradea, care a învins vicecampioana BC Mureş, cu scorul general de 3-0, astfel că s-a calificat, în premieră, în finală. În finala Ligii Naţionale se vor confrunta CSM Oradea şi CSU Asesoft Ploieşti, titlul naţional urmand să fie caştigat de echipa care va obţine patru victorii din cinci programate. Primele două partide se vor juca la Ploieşti la finalul săptămanii. Finala mică a Ligii Naţionale de baschet masculin, dintre formaţiile BC Mureş şi U-Mobitelco Cluj, se va disputa după sistemul "cel mai bun din trei meciuri".
Pleacă Ghiţă în Franţa
Componentul naţionalei de handbal masculin a Romaniei şi vicecampion cu Ştiinţa Bacău, Cristian Ghiţă, va evolua din sezonul viitor la formaţia din prima ligă franceză Selestat, potrivit anunţului de luni al clubului băcăuan. Cristian Ghiţă (23 de ani, inter) se află la final de contract cu Ştiinţa Bacău, echipă cu care a cucerit medaliile de argint, duminică, după finala cu campioana HCM Constanţa. Produs al şcolii băcăuane de handbal, Cristian Ghiţă a debutat în Liga Naţională la numai 17 ani, fiind cel mai tanăr jucător care a activat în tot sezonul 2008-2009. Selestat Alsace Handball a încheiat sezonul pe locul 11.
Selecţioner fără permis
Selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, a rămas fără permis de conducere pentru şase luni, după ce a pierdut numeroase puncte pentru exces de viteză şi folosirea telefonului mobil la volan. "Recunosc că uneori, din nefericire, conduc cu viteză prea mare, Mi-am învăţat lecţia şi îmi voi schimba comportamentul la volan", a declarat Joachim Löw, în varstă de 54 de ani. "Vom vorbi cu principalii noştri sponsori pentru a ne asigura că îi vor da lui Jogi maşini care nu pot atinge o viteză prea mare", a glumit Oliver Bierhoff, managerul naţionalei Germaniei. Nu este pentru prima oară cand Löw rămane fără permis. în 2006, el a condus cu 134 km/h într-o zonă în care limita era de 100 km/h şi a rămas patru săptămani fără permis.
"Pippo" ajunge "Mister"
Fostul atacant Filippo Inzaghi va fi antrenorul echipei AC Milan în locul tehnicianului Clarence Seedorf, anunţă presa italiană de ieri. Oficializarea numirii lui Inzaghi ar putea surveni în cateva zile, după ce se va regla situaţia contractuală a lui Seedorf.  "Pippo" Inzaghi, 40 de ani, care antrena echipa a doua a AC Milan, ar fi negociat preluarea cu administratorul delegat Adriano Galliani. Idol al fanilor milanezi, "Pippo" a fost atacantul echipei AC Milan în perioada 2001-2012.
Argentinienii au demarat pregătirile
Echipa naţională a Argentinei a început, luni, la Buenos Aires, pregătirile în vederea turneului final al Cupei Mondiale din Brazilia, singurul jucător care a absentat de la reunire fiind mijlocaşul formaţiei Real Madrid, Angel Di Maria, care va ajunge la Buenos Aires la finalul săptămanii, după ce sambătă a caştigat Liga Campionilor cu Real Madrid. "Nu promit că vom caştiga Cupa Mondială. Avem valoare să ajungem în semifinale, dar ne dorim mai mult. Trebuie să facem mai mult decat am reuşit la ultimele ediţii", a declarat selecţionerul Alejandro Sabella pentru Clarin. Argentina a fost eliminată în sferturile de finală la ediţiile Cupei Mondiale din 2006 şi 2010. Argentina face parte din grupa F la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia, alături de formaţiile Iranului, Nigeriei şi Bosniei-Herţegovina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.