Sport

Convocări şoc la echipa naţională

Ziarul de Vrancea
25 mai 2014 491 vizualizări
Trei tineri de la Viitorul şi craioveanul Vătăjelu din Liga a II-a fac parte din lotul pentru turneul din Elveţia

Selecţionerul Victor Piţurcă a convocat 13 jucători din Liga I pentru turneul amical din Elveţia, între care trei de la FC Viitorul şi unul din liga secundă, Bogdan Vătăjelu, de la CSU Craiova. Jucătorii de la Viitorul sunt Cristian Manea, Florin Tănase şi Bogdan Mitrea. De la campioana Romaniei, Steaua,  Piţurcă a convocat patru jucători (Ciprian Tătăruşanu, Mihai Pintilii, Cristian Tănase şi Alexandru Chipciu), de asemenea, a chemat "sub arme",trei de Astra (Silviu Lung jr., Valerică Găman şi Alexandru Măţel), doi de la Dinamo (Dragoş Grigore şi Cosmin Matei) şi unul de la FC Braşov (Alexandru Mateiu). Celor 14 jucători din campionatul intern li se vor adăuga "stranierii" Pantilimon, Chiricheş, Raţ, Bourceanu, Lazăr, Nicoliţă, Maxim, Marica şi Rusescu.
Într-o conferinţă de presă, Piţurcă şi-a exprimat dorinţa ca tricolorii să obţină rezultate bune:  "Întalnim doi adversari buni şi sper să obţinem rezultate bune. Pentru că la echipa naţională orice joc se contabilizează. În plus şi pentru moral ar fi bine ca pană la meciul cu Grecia din preliminarii să avem liniştea necesară. Avem zece zile să pregătim aceste meciuri, sunt şi jucători noi, şase tineri care au demonstrat că au calităţile necesare pentru a fi selecţionaţi. Sper să rămană în anturajul naţionalei şi chiar să joace constant. Sunt jucători de mare perspectivă pe care încerc să îi integrez pentru că într-adevăr aria de selecţie e foarte redusă. Dacă vor exista jucători valoroşi şi la Liga a II-a cu siguranţă că îi voi selecţiona, asta nu contează foarte mult. Bineînţeles că lipsesc şi caţiva jucători, cum sunt Luchin sau Gardoş şi alţii, dar acesta este lotul pentru cele două jocuri", a spus Piţurcă. Tehnicianul i-a lăudat pe tinerii jucători ai formaţiei FC Viitorul, Cristian Manea, Florin Tănase, despre ultimul afirmand chiar că poate deveni următorul decar al primei reprezentative. "Florin Tănase ar putea fi viitorul decar al echipei naţionale, are calităţi extraordinare la nici 20 de ani. în foarte scurt timp poate fi un jucător de bază al naţionale, dar depinde foarte mult cum se va munci cu el la club şi va depinde şi de el, în proporţie de 70 la sută, cum va înţelege el să muncească", a menţionat selecţionerul.
Victor Piţurcă a explicat absenţele unor jucători din lot, spunand că unii sunt accidentaţi iar alţii nu au jucat la echipele de club sau nu au făcut-o la nivelul aşteptat de el. "Luchin este accidentat, iar Torje şi Nica nu au jucat la echipele de club. Au avut prea puţine meciuri pentru a putea fi convocaţi. Torje rămane un jucător de bază al naţionalei şi e foarte important ca el să îşi găsească o echipă. Iar la Budescu nu mă nemulţumeşte nimic e un jucător foarte bun, dar vreau mult mai mult de la el. Vreau ca jucătorii de la naţională să facă ambele faze foarte bine pentru că aici e alt nivel, ai pierdut două-trei meciuri, gata ai pierdut calificarea. Dacă garantează cineva că avandu-i pe Budescu sau Sanmărtean caştigăm cu plăcere i-aş selecţiona", a precizat Piţurcă.
Lotul echipei naţionale a Romaniei s-a reunit, duminică, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia în vederea partidelor amicale cu Albania (31 mai, ora 20.00) şi Algeria (4 iunie, ora 21.30) din cadrul turneului din Elveţia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.