Sport

Roland Garros a început bine pentru noi

Ziarul de Vrancea
25 mai 2014 574 vizualizări
Monica Niculescu a eliminat în primul tur o jucătoare foarte puternică, estona Kaia Kanepi

Monica Niculescu a fost prima jucătoare care a intrat, ieri, pe terenurile de la Roland Garros, în concursul de pe tabloul principal. Adversara ei a fost estona Kaia Kanepi (25 WTA). Monica s-a impus cu scorul de 5-7, 6-3, 6-1, după un meci de două ore şi un sfert şi va juca în turul următor cu învingătoarea partidei dintre Romina Oprandi (Elveţia, 189 WTA) şi Paola Ormaechea (Argentina, 75 WTA).
Pe tabloul principal al turneului de Grand Slam de la Roland Garros se mai află trei jucătoare romane, care vor intra, probabil, astăzi în concurs: Simona Halep, cap de serie nr. 4, o va întalni pe rusoaica Alisa Kleibanova (85), Alexandra Cadanţu se va întalni cu olandeza Kiki Bertens (148), iar Sorana Cîrstea se va confrunta cu jucătoarea canadiană Alexandra Wozniak (149), care a eliminat-o în calificări pe Alexandra Dulgheru. Din păcate, şi Irina Begu a ratat prezenţa printre cele 128 de jucătoare, fiind învinsa cu 4-6, 0-6 de jucătoarea americană Grace Min (123 WTA). În turneul masculin, Victor Hănescu joacă astăzi cu francezul Gaël Monfils (24 ATP).. La dublu masculin, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer vor juca în primul tur cu  perechea franceză Benoît Paire / Adrian Mannarino. Florin Mergea va evolua în echipă cu croatul Marin Draganja. Ei vor avea de înfruntat o pereche redutabilă formată din polonezii Mariusz Fyrstenberg şi Marcin Matkowski, finalişti la Bucureşti. La dublu feminin, Monica Niculescu a revenit la vechea ei parteneră, Klara Koukalova (Cehia) şi va juca împotriva cuplului Monica Puig / Yanina Wickmayer (Porto Rico / Belgia). Irina Begu / Karin Knapp (Italia) vor juca împotriva perechii Mona Barthel / Virginie Razzano (Germania / Franţa), iar cuplul romano-croat Raluca Olaru / Donna Vekic va avea ca adversată perechea germană Kristina Barrois / Annika Beck. Şi Sorana Cîrstea se află pe tabloul de dublu, împreună cu Maria Kirilenko (Rusia), primele adversare fiind Kaia Kanepi / Anastasia Panova (Estonia / Rusia).
* Perechea Raluca-Ioana Olaru/Shahar Peer (Romania/Israel) a pierdut, sambătă, finala probei de dublu din cadrul turneului de la Nürnberg, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Olaru şi Peer au fost învinse în ultimul act de cuplul Michaella Krajicek/Karolina Pliskova (Olanda/Cehia), scor  0-6, 6-4, 6-10, după o oră şi 16 minute de joc. Turneul de simplu a fost caştigat de canadianca Eugénie Bouchard (19 WTA), care a dispus în finală cu 6-2, 4-6, 6-3 de jucătoarea cehă Karolina Pliskova (64), revelaţia turneului, cea care a eliminat-o pe prima favorită, germana Angelique Kerber. Canadianca a caştigat primul său titlu WTA din carieră, la fel ca şi portoricana Monica Puig, care a caştigat finala de la Strasbourg, 6-4, 6-3 cu spaniola Silvia Soler.
* Finalele turneelor ATP ale săptămanii: Philipp Kohlschreiber (Germania) - Ivo Karlovic (Croaţia) 6-2, 7-6, la Düsseldorf; Ernests Gulbis (Letonia) - Federico Delbonis (Letonia) 6-1, 7-6 la Nice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
..., acum 3615 zile, 14 ore, 12 minute, 33 secunde
Daca ati scrie si la ce ora incep aceste meciuri si daca sunt sau nu televizate ar fi minunat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.