Sport

LPF propune lucruri trăsnite

Ziarul de Vrancea
21 mai 2014 479 vizualizări
Romania ar putea fi singura ţară din Europa în care campioana nu joacă Supercupa * aceasta s-ar disputa între caştigătoarele Cupei Romaniei şi Cupei Ligii, iar învingătoarea va avea loc în Liga Europa * s-a mai propus ca în play-off şi play-out echipele să intre cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat

LPF va propune FRF ca Supercupa să se dispute între caştigătoarele Cupei Romaniei şi Cupei Ligii, iar învingătoarea să obţină dreptul de a participa în Liga Europa, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, secretarul general Justin Ştefan. Acesta a explicat că schimbarea modalităţii de disputare a Supercupei, în care în prezent se întalnesc deţinătoarea titlului naţional şi caştigătoarea Cupei Romaniei, va creşte importanţa Cupei Ligii, competiţie nou înfiinţată. "O propunere pe care o vom înainta este aceea ca Supercupa Romaniei să fie cea care dă participanta în Liga Europa. Iar Supercupa ar trebui să se joace între caştigătoarea Cupei Romaniei şi caştigătoarea Cupei Ligii. Vrem să creştem ca importanţă Cupa Ligii de aceea este necesar să i se dea şansa caştigătoarei de a participa într-o cupă europeană. Vom deschide un dialog cu UEFA pentru a întreba dacă este în regulă ca echipa caştigătoare a Supercupei să participe de pe ultimul loc oferit Romaniei în Liga Europa. în măsura în care răspunsul este pozitiv atunci vom înainta propunerea către Comitetul Executiv al FRF", a spus oficialul LPF.
În ceea ce priveşte schimbarea sistemului competiţional al Ligii I, Justin Ştefan a menţionat că un campionat cu 14 echipe este mai atractiv decat cel cu 18. "Restructurarea competiţiei este foarte importantă pentru că am văzut că în 18 echipe este din ce în ce mai greu. Am auzit argumente că Romania are 20 de milioane de locuitori, dar noi nu trebuie să ne raportăm doar la populaţie. Noi trebuie să ne raportăm la forţa economică a Romaniei, care este din ce în ce mai slabă, şi la interesul pentru fotbal. Analizand aceste două lucruri am considerat că un campionat cu 14 echipe este suficient. Mă bucură solidaritatea cluburilor pentru că au înţeles, mai presus de interesul individual, că astfel va fi mai bine pentru competiţia sportivă", a spus Ştefan.
El a explicat că noul sistem, propus de Adunarea Generală a LPF pentru a fi supus votului în Comitetul Executiv al FRF, prevede retrogradarea directă a ultimelor două echipe din play-out, iar ocupanta antepenultimului loc va disputa un baraj de menţinere/retrogradare cu echipa clasată pe locul III în Liga a II-a. De asemenea, s-a precizat că play-off-ul se va juca între şase echipe, iar celelalte opt vor intra în play-out, aceasta pentru a se evita turnee cu număr impar de echipe.

Clasamente cu virgule

Referitor la punctaj, LPF va susţine modelul belgian care prevede ca echipele să intre în play-off / play-out cu jumătate din punctele caştigate în sezonul regulat. "Am analizat iniţial modelul din prezent din Liga a II-a, unde se intră cu punctele obţinute de echipe în meciurile directe. Cred însă că modelul belgian îl vom avea în vedere şi vom încerca să îl implementăm. Acest model belgian prevede ca echipele să intre cu jumătate din punctele obţinute în sezonul regulat. Asta înseamnă că un club are interes pentru fiecare meci din sezonul regulat. Pentru că altfel, dacă ştie ce echipe intră în play-off, nu va fi interesat de celelalte meciuri, îşi va menaja jucătorii şi poate îi trece prin minte şi altceva", a precizat Justin Ştefan. Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au votat, marţi, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competiţional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe şi cu sistem play-off şi play-out, propunere ce urmează a fi analizată de Comitetul Executiv al FRF din 28 mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.